• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding MassagoloogBehaal de titel Massagoloog en word meester in de massage!

Opleiding Massagoloog
Voordelen
€ 3.984
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je de hoogste graad behalen in de massagewereld? Is het jouw missie om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren met massages en wellness therapieën? Zou je bovendien graag werkzaam zijn binnen een ontspannen sector? Dan is deze uitgebreide opleiding massagoloog beslist een goede keus. Je leert in deze modulaire opleiding een waaier aan massages, zodat je elke klant een behandeling op maat kunt geven!

Duik in de wereld van massages en therapieën

Een massagoloog ziet massage niet alleen als het uitvoeren van een aantal technieken, maar het vormt een essentieel onderdeel van zijn levensvisie. Tijdens deze veelzijdige opleiding massagoloog, bestaande uit 14 lesmodules, word je uitgenodigd om je te specialiseren in uiteenlopende massages en therapieën. Kortom, je wordt opgeleid tot een meester in de massage. Na het slagen voor je examen mag je de gedeponeerde titel Massagoloog dragen.

Als massagoloog ben je helemaal thuis in vele massages- en wellness behandelingen!

Lesprogramma opleiding massagoloog

Het lesprogramma van de massagoloog opleiding is opgebouwd uit 14 modules. Aan de basis ligt het bestuderen van de menselijke anatomie, pathologie, fysiologie en psychologie. Daarnaast duik je in de wereld van massages en therapieën. Je gaat je verdiepen in uiteenlopende behandelvormen die elkaar complementeren; van basis massagetechnieken en hot stone massage tot shiatsutherapie, aromatherapie, meridianen & elementenleer en nog veel meer! Hieronder tref je een overzicht van alle modules van onze massagoloog opleiding.

Inspirerend pad naar nieuwe mogelijkheden

Wie kiest voor de opleiding massagoloog slaat een inspirerend pad in naar nieuwe mogelijkheden, zowel op inhoudelijk vlak als op het gebied van carrièrekansen. Doordat je vele massagevormen en therapieën leert, zul je optimaal in staat zijn om mensen te helpen met uiteenlopende klachten. Je ontwikkelt inzicht in hoe je mensen zo goed mogelijk kunt helpen om hun welzijn te vergroten. Het is de ideale opleiding voor wie na het volgen van de Opleiding Massagetherapeut zich nog verder wil bekwamen in het geven van massages.

Voordelen van onze opleiding massagoloog

Je kunt het volgen van de verschillende modules afstemmen op je eigen agenda. Daardoor kun je in je eigen tempo studeren. Verder word je tijdens het hele studieproces begeleid door toegewijde en ervaren vakdocenten. Heb je alle 14 modules afgerond? Kies dan uit een van de vastgestelde data om kosteloos examen te doen. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma Massagoloog.

De opleiding massagoloog is een unieke opleiding, die je de gedeponeerde titel massagoloog oplevert. Dit is een kwaliteitsgarantie naar je klanten toe. Het helpt je om je te kunnen onderscheiden van andere massagetherapeuten. Deze titel vergroot daarom ook je kansen op een interessante werkplek, binnen de wellness branche. De meeste massagologen verkiezen de vrijheid van een eigen zelfstandige praktijk.

Hoe leg ik examen af?

Tijdens de praktijklessen zal je docent er steeds op toe zien dat je alle praktische vaardigheden beheerst en hij of zij zal je ook steeds waar nodig bijsturen. Een bijkomende praktische test is dus niet van toepassing. Je zal enkel nog een theoretisch examen moeten afleggen. Dit kan gewoon digitaal van thuis uit op je computer of tablet. Het examen bestaat uit een reeks van 30 meerkeuzevragen (met tijdsklok). Op het einde weet je meteen of je geslaagd bent of niet. Toch niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en volledig kosteloos herkansen, mits een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging.

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Modules van de opleiding Massagoloog:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 175 contacturen en circa 88 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Aromatherapie
 • Ontspanningsmassage
 • Lymfedrainage
 • Shiatsu (1-A)
 • Therapeutische tui-na
 • Voetreflexologie
 • Orthomanipulatie-therapie
 • Meridianen & elementenleer
 • Hot stone massage
 • Kruidenstempel massage
 • Sportmassage
 • Ayurvedische massage
 • Anamnese

3.984 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget. Indien u de opleiding ineens betaald, kan u wel rekenen op 10% korting.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma
10,0

Leerzame dag, Caroline is een leuke, enthousiaste docent.Veel extra informatie.

MarciaRotterdam
8,5

Veel geleerd, veel kunnen oefenen op elkaar. We kregen van de docente veel nuttige informatie.

MarynaRotterdam
10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
10,0

Een heel nuttige, aangename cursus. Cindy geeft de lessen met heel veel praktische info, duidelijke uitleg en prima begeleiding.

NadineHasselt
10,0

Deze cursus was top Cindy is een super geweldige docent met veel kennis, geeft duidelijke instructies

FabienneHasselt
9,5

Veel bijgeleerd ivm basistechnieken massage en ben volop aan het oefenen.

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
10,0

Heel erg tevreden.

Petronella CorneliaAmsterdam
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
9,7

Op 2 dagen veel gezien en geleerd. Kregen de tijd om te oefenen en vragen te stellen.

PetraHasselt
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
8,9

Top cursus,weer hoop geleerd

PetraApeldoorn
9,8

Ontspanningsmassage cursus was voor mij zeer leerzaam

MarcAmsterdam
8,5

Leuke leerzame cursus

TonAmsterdam
7,5

Ik kreeg een goed beeld van hoe een ontspanningsmassage kan verlopen in de praktijk. Er was ook aandacht voor de beleving van de klant en hoe je die ervaring kan waarmaken.

PeterDrongen
9,3

Heel leerzame curcus gegeven door een zeer goede vakdocent met aandacht voor de curcist

SayanaEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
8,8

Geweldige cursus, gedreven docent, veel kennis van zaken.

MignonRotterdam
10,0

Jolie is een hele fijne, lieve docent. Straalt rust uit en laat je jezelf zijn.

MiekeAmsterdam
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
9,2

Paul Freedman is gewoon een goede lesgever met gevoel voor humor en zeker een aanrader

JanAmsterdam
8,6

Gedreven docente, heldere uitleg, aandacht voor de cursist. Geweldige cursus en ervaring.

MignonAmsterdam
8,3

Super interessante cursus waarin een mooie basis gelegd wordt voor hot stone massages. Hoewel 1 dag kort kan lijken ben ik tevreden deze gevolgd te hebben.

SamWilrijk
8,1

Gewoon goed, in alles

JaapAmsterdam
10,0

Ik vond het een prettige ervaring

MercyAmsterdam
9,5

Hele fijne cursus om de basis van masseren onder de knie te krijgen. Goede en duidelijke uitleg en waar nodig krijg je feedback. Zeker een aanrader! Bedankt

MarkHasselt
10,0

Zeer duidelijk uitleg en in ieders waarde gehouden. Onder het motto niets moet alles mag. Je voelt je op je gemak ook ben je met iemands lichaam bezig.

MarcoHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,1

Veel bijgeleerd op een zeer gepassioneerde wijze door een zeer gedreven cursist.

JensHasselt
10,0

Deze cursus werd met zeer grote kennis van de materie gegeven door topdocent Jauke van Klinken. Goed uitgelegd en in de praktijk gebracht.

PeterHasselt
Is de volgorde waarin ik de modules volg belangrijk?

Omdat de opleiding in modules kan gevolgd worden, ben je vrij de cursussen in te plannen volgens locatie en tijdstip die voor jou past. Let wel ! Voor sommige modules is een vooropleiding vereist. Dit staat dan ook duidelijk vermeld in omschrijving bij elke cursus op deze website.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Massagoloog?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie