• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding MassagoloogBehaal de titel Massagoloog en word meester in de massage!

Opleiding Massagoloog
Voordelen
€ 3.602
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je de hoogste graad behalen in de massagewereld? Is het jouw missie om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren met massages en wellness therapieën? Zou je bovendien graag werkzaam zijn binnen een ontspannen sector? Dan is deze uitgebreide opleiding massagoloog beslist een goede keus. Je leert in deze modulaire opleiding een waaier aan massages, zodat je elke klant een behandeling op maat kunt geven!

Duik in de wereld van massages en therapieën

Een massagoloog ziet massage niet alleen als het uitvoeren van een aantal technieken, maar het vormt een essentieel onderdeel van zijn levensvisie. Tijdens deze veelzijdige opleiding massagoloog, bestaande uit 14 lesmodules, word je uitgenodigd om je te specialiseren in uiteenlopende massages en therapieën. Kortom, je wordt opgeleid tot een meester in de massage. Na het slagen voor je examen mag je de gedeponeerde titel Massagoloog dragen.

Als massagoloog ben je helemaal thuis in vele massages- en wellness behandelingen!

Lesprogramma opleiding massagoloog

Het lesprogramma van de massagoloog opleiding is opgebouwd uit 14 modules. Aan de basis ligt het bestuderen van de menselijke anatomie, pathologie, fysiologie en psychologie. Daarnaast duik je in de wereld van massages en therapieën. Je gaat je verdiepen in uiteenlopende behandelvormen die elkaar complementeren; van basis massagetechnieken en hot stone massage tot shiatsutherapie, aromatherapie, meridianen & elementenleer en nog veel meer! Hieronder tref je een overzicht van alle modules van onze massagoloog opleiding.

Inspirerend pad naar nieuwe mogelijkheden

Wie kiest voor de opleiding massagoloog slaat een inspirerend pad in naar nieuwe mogelijkheden, zowel op inhoudelijk vlak als op het gebied van carrièrekansen. Doordat je vele massagevormen en therapieën leert, zul je optimaal in staat zijn om mensen te helpen met uiteenlopende klachten. Je ontwikkelt inzicht in hoe je mensen zo goed mogelijk kunt helpen om hun welzijn te vergroten. Het is de ideale opleiding voor wie na het volgen van de Opleiding Massagetherapeut zich nog verder wil bekwamen in het geven van massages.

Voordelen van onze opleiding massagoloog

Je kunt het volgen van de verschillende modules afstemmen op je eigen agenda. Daardoor kun je in je eigen tempo studeren. Verder word je tijdens het hele studieproces begeleid door toegewijde en ervaren vakdocenten. Heb je alle 14 modules afgerond? Kies dan uit een van de vastgestelde data om kosteloos examen te doen. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma Massagoloog.

De opleiding massagoloog is een unieke opleiding, die je de gedeponeerde titel massagoloog oplevert. Dit is een kwaliteitsgarantie naar je klanten toe. Het helpt je om je te kunnen onderscheiden van andere massagetherapeuten. Deze titel vergroot daarom ook je kansen op een interessante werkplek, binnen de wellness branche. De meeste massagologen verkiezen de vrijheid van een eigen zelfstandige praktijk.

Hoe leg ik examen af?

Tijdens de praktijklessen zal je docent er steeds op toe zien dat je alle praktische vaardigheden beheerst en hij of zij zal je ook steeds waar nodig bijsturen. Een bijkomende praktische test is dus niet van toepassing. Je zal enkel nog een theoretisch examen moeten afleggen. Dit kan gewoon digitaal van thuis uit op je computer of tablet. Het examen bestaat uit een reeks van 30 meerkeuzevragen (met tijdsklok). Op het einde weet je meteen of je geslaagd bent of niet. Toch niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en volledig kosteloos herkansen, mits een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging.

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

Heb je bepaalde modules al eerder gevolgd? Dat is geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je deze modules elders gevolgd? Dan kan je een vrijstelling aanvragen. Dit is echter wel beperkt tot 30% van de totale opleiding (berekend op aantal opleidingsdagen). Vrijstelling kan je aanvragen per email (info@wellnessacademie.com).

Modules van de opleiding Massagoloog:

Doelgroep

Iedereen die professioneel in dit vak aan de slag wilt.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze opleiding is er een studiebelasting van circa 168 contacturen en circa 85 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Aromatherapie
 • Ontspanningsmassage
 • Lymfedrainage
 • Shiatsu (1-A)
 • Therapeutische tui-na
 • Voetreflexologie
 • Orthomanipulatie-therapie
 • Meridianen & elementenleer
 • Hot stone massage
 • Kruidenstempel massage
 • Sportmassage
 • Ayurvedische massage
 • Anamnese

3.587 euro (+ 15 euro verbruikskosten)

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget. Indien u de opleiding ineens betaald, kan u wel rekenen op 10% korting.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma
8,7

Heel goede cursus met veel rust en aandacht voor het individu van de cursist. Meer op vaardigheden dan theorie en dat spraak mij aan!

ArendApeldoorn
9,3

Mario is een zeer kundige docent met veel passie voor zijn vak. Veel interactie met de studenten en hij weet de theorie begrijpelijk, boeiend en met humor tussendoor goed te over te brengen.

JudithNijmegen
8,4

Ik vond de cursus erg leerzaam, taaie stof die in hapbare brokken met beeldmateriaal verduidelijkt werd. Veel informatie, veel bijgeschreven en veel geleerd.

IreneNijmegen
8,9

Ongelooflijk knap hoe deze docent zo'n droge materie met zoveel passie, energie, humor en eigen kennis over kan dragen.

EugenieNijmegen
9,1

Enorm interessant, veel bijgeleerd en je kan het meteen gaan omzetten in de praktijk. 2 dagen zijn te kort voor mij, er is nog zoveel over te vertellen!

EvyHasselt
8,3

Goede cursus, docent met veel kennis en gaf duidelijke instructies en aanwijzingen

SanneAmsterdam
9,0

Een leerzame en goede cursus om te volgen, veel praktijk en oefenen na een beetje theorie. Perfecte combinatie in deze cursus.

LesleyAmsterdam
9,8

Het enthousiasme waarmee Jolié les gaf, werkte enorm aanstekelijk en stimulerend. Het was geweldig leuk en ik ben blij met alles wat ik geleerd heb.

MartineAmsterdam
9,3

wat een fijne cursus, dacht van te voren saai!! .... maar het waren twee zeer boeiende dagen!!!!

CarolienAmsterdam
8,8

Leuke cursus gegeven door een topdocente. Mooie inkijk in de wereld van de voetreflexologie.

DianaDen Haag
7,9

Gedreven persoonlijkheid die tevens de nodige rust uitstraalt voor het doorgeven van de gedegen kennis

GertHasselt
10,0

Super docent en zeer leuke opleiding! De moeite waard!

GloriaHasselt
8,6

Een heel interessante cursus die meer diepgang had dan verwacht, dit kwam zeker door de docent die heel veel extra informatie op een zeer boeiende manier met ons deelde!

MarionRotterdam
9,2

Duidelijke cursus, genoeg ruimte voor vragen. Docent stelt zelf ook goede vragen om te achterhalen waarom en wat je wil bereiken met de cursus. Hier wordt verder op ingespeeld tijdens de cursusdag.

AshleyRotterdam
9,6

leuke leerzame cursus

DianaAmsterdam
9,5

Wat ben ik gelukkig de Wellness academie te hebben mogen leren kennen. Heel fijn leren zo en zeer aangename lerares! Zeer kundig en alle aandacht voor iedereen.

TimDrongen
10,0

Jolie is een uitstekende leraar die grappig en energiek is. Zoek een evenwichtspunt en bijbehorend gebruik van etherische oliën voor het fysieke ongemak van de leerlingen. Ik heb leerzaam.

NingAmsterdam
9,5

Docent; geweldig! Gedreven man, verteld vol passie over het vak en meer!

CézanneRotterdam
9,6

Zeer interessante cursus, heel veel mooie inzichten verkregen dankzij de passie en kennis van docente Jolié

MarjonAmsterdam
9,1

Uitstekende dicent. Hoog niveau les. Byzonder prettige manier van lesgeven

OrlandoRotterdam
9,6

Duidelijk, theorie en praktijk en geweldige ondersteuning voor thuis door de video opnames

MarionNijmegen
7,8

Zeer leerzame en waardevolle cursus!

DNijmegen
8,8

De docenten waren top

HimwatieAmsterdam
10,0

Mario heeft veel kennis en is zeer bekwaam in het vertellen van het menselijk lichaam.

PetraAmsterdam
10,0

Fantastisch, ik heb heel veel geleerd en kan zelfverzekerd te werk gaan

SharonHasselt
10,0

De passie en kennis die Mireille kan overbrengen en de manier waarop is zo goed en mooi! Dankbaar dat ik dit mocht ervaren en meenemen. Top!

NatalieHasselt
8,8

Veel kennisoverdracht met aandacht voor cursist en praktijk. Mario en Marlies zijn fijne docenten met humor

PetraAmsterdam
8,7

Wat een geweldige cursus .. Ik heb volop genoten.. Ontzettend leuk om te doen, fijne docent die alles goed uitlegt en aandacht voor iedereen heeft.

SandraAmsterdam
9,6

Peter is een topdocenten. Hij doet echt moeite om iedereen een zeer goede begeleiding te geven en stuurt bij waar nodig. Daarenboven gaat de les goed vooruit

TinaDrongen
9,7

Ik heb veel bijgeleerd tijdens dit weekend en een geweldige man die het leuk laat worden om deze cursus te volgen ik vindt het echt een aanrader

RebeccaWilrijk
Is de volgorde waarin ik de modules volg belangrijk?

Omdat de opleiding in modules kan gevolgd worden, ben je vrij de cursussen in te plannen volgens locatie en tijdstip die voor jou past. Let wel ! Voor sommige modules is een vooropleiding vereist. Dit staat dan ook duidelijk vermeld in omschrijving bij elke cursus op deze website.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Massagoloog?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie