Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Pincet, threading of dermaplaning?

3 mei 2019 | Schoonheidszorg
Pincet, threading of dermaplaning?

Bij het verwijderen van ongewenste haartjes in het gezicht denkt men vaak meteen of alleen maar aan harsen en epileren met een pincet. Schoonheidsspecialisten hebben echter veel meer tools en technieken, waarmee ze de beste resultaten kunnen bereiken, waaronder het pincet, threading of dermaplaning. Ze zijn alle drie onder meer bedoeld om ongewenste haartjes weg te halen in het gelaat. Elke behandelwijze heeft zijn voordelen en vaak kunnen ze elkaar perfect aanvullen.

Ongewenste haartjes in het gelaat

We willen allereerst benadrukken dat haartjes in het gelaat een heel normaal verschijnsel is, ook voor vrouwen. Iedereen heeft ze! Vanwege de heersende schoonheidsidealen voelen vrouwen soms schaamte hierover. Dat is nergens voor nodig en zeker niet als je hiermee aanklopt bij een schoonheidsspecialiste. Dit is een professional die zichzelf tot doel heeft gesteld om anderen te helpen om er stralend uit te zien en zich goed te voelen over zichzelf. Het verwijderen van de haartjes in het gelaat behoort tot de dagelijkse activiteiten van een schoonheidsspecialist(e). Leer ook een basis gelaatsverzorging uitvoeren in onze Cursus Gelaatsverzorging of volg onze complete Schoonheidsspecialiste Opleiding.

Harsen en epileren met een pincet

Wenkbrauwen shapen, ongewenste haartjes op de bovenlip of kin verwijderen? Vaak wordt daarvoor harsen als ideale ontharingstechniek ingezet. Het voordeel hiervan is dat je grotere oppervlaktes in één keer onthaart. De traditionele harsbehandeling kan voor veel mensen wat pijnlijk zijn en ook de gevoelige huid is hier niet blij mee. Ondertussen beheersen wel al veel schoonheidsspecialisten het harsen met suikergel, wat veel minder pijn doet en even effectief is. Bekijk hier ook onze Cursus Sugar Waxing. Wil je heel precies haartje voor haartje werken, dan is het pincet ideaal. De schoonheidsspecialiste kan hiermee bijvoorbeeld je wenkbrauwen perfectioneren. 

Wat kan threading voor je betekenen?

In plaats van naar de hars of naar het pincet te grijpen, zien we dat steeds meer beauty professionals eerder een katoenen draadje nemen. Threading betekent ontharen met een draadje. Dit is een werkwijze die al eeuwenlang in oosterse landen wordt uitgevoerd. Het voordeel van deze behandelwijze is dat het heel hygiënisch is, omdat je hiermee de huid niet aanraakt. Daarnaast werkt het sneller dan een pincet en je kunt er nauwkeuriger mee werken dan met harsen. Een ander voordeel is dat je hiermee heel effectief de kleinste donshaartjes kunt weghalen, die bij het harsen blijven zitten en waar je met een pincet geen grip op krijgt! Threading is ook geschikt voor de gevoelige huid. We leren er je graag meer over in onze Cursus Threading.

Pincet, threading of dermaplaning?

Wil je van de donshaartjes af in je gezicht? Pincet, threading of dermaplaning? In dit geval is dermaplaning ideaal. De donshaartjes zie je vaak op het eerste gezicht niet, maar als je dan foundation aanbrengt, dan lijken ze ineens extra op te vallen. Heeft je huid daarnaast ook een droge en doffe uitstraling, dan kun je er niet meer omheen en is een dermaplaning behandeling dé uitkomst voor een zachte, gladde en stralende huid. Tijdens deze behandeling schraapt de schoonheidsspecialiste met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje over de huid. Geen paniek, er wordt niet gesneden, het doet geen pijn en de huid wordt niet beschadigd! Wat er wel gebeurt? De donshaartjes, dode huidcellen en vuil worden verwijderd. Voor een blijvend resultaat moet de behandeling om de 4 weken herhaald worden. Meer weten? Bekijk hier onze Cursus Dermaplaning, waarin je deze techniek leert van echte toppers uit de beauty branche!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie