Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Sugaring of harsen: wat is beter?

5 oktober 2020 | Schoonheidszorg
Sugaring of harsen: wat is beter?

Harsen is een van de bekendste ontharingstechnieken. Er zijn heel wat mensen die bij deze methode zweren. Waarschijnlijk, omdat ze nog niet hebben kennisgemaakt met een aantrekkelijk alternatief; sugaring. Dit is een minder bekende ontharingsmethode, maar die wel hele goede resultaten biedt. Een superzachte en gladde huid is gegarandeerd. In plaats van hars gebruik je hiervoor een 100% natuurlijke suikerpasta. Sugaring of harsen: wat is beter? Lees hier meer!

Zachter en gladder resultaat?

Welke van de twee ontharingsmethoden biedt een zachter en gladder resultaat: sugaring of harsen? Harsen is alom bekend. Het behoort tot de meest gevraagde behandelingen in beauty salons. Toch (her)ontdekken steeds meer mensen de eeuwenoude ontharingstechniek sugar waxing. Deze methode was in het oude Egypte al heel populair. Beide methoden bieden gelijkwaardige resultaten als het gaat om een zachte en gladde huid. Doordat in beide gevallen de haartjes met wortel en al worden uitgetrokken, krijg je een mooie gladde huid en de haartjes blijven enkele weken weg. Ook heb je dan geen last van dikke stoppels en het probleem van ingegroeide haartjes.

Werkwijze bij sugaring en harsen

De manier waarop sugaring of harsen wordt uitgevoerd is vrijwel hetzelfde. Net als met traditionele hars kapselt de suikerpasta de haartjes in. De suiker wax is evenals de hars een kleverige substantie, die na het aanbrengen met een snelle beweging verwijderd wordt. In onze Cursus Harsen en Epileren leer je traditionele ontharingsmethoden, die veel toegepast worden in beauty salons. De Cursus Sugar Waxing is beslist een mooie aanvulling, omdat je hiermee mensen met een gevoelige huid een zachter alternatief kunt bieden. Een voordeel van suikerpasta is dat deze alleen aan de haren en de dode huidcellen kleeft, waardoor het milder is voor de huid. Sugaring biedt echter nog meer voordelen, waardoor het geschikt is voor vrijwel alle huidtypen.

Unieke kwaliteiten van sugaring

De temperatuur van de suikerpasta is lager, dan die van traditionele hars. Bij de gevoelige huid kan de hete hars daarom sneller voor irritatie en roodheden zorgen. Verder bestaat de suikerpasta enkel uit natuurlijke ingrediënten. Dit maakt het product hypoallergeen. In de traditionele hars, die in veel beauty salons wordt gebruikt, zitten nog weleens chemische bestanddelen die huidirritatie in de hand kunnen werken. Nog een unieke kwaliteit van sugaring is dat de suikerpasta in water oplosbaar is. Dat maakt je werk als schoonheidsspecialiste gemakkelijker. Hoewel het altijd belangrijk is om voorzichtig en secuur te werken, hoef je niet meer te vrezen voor de hars die overal aan blijft kleven en moeilijk te verwijderen is.

Geen lastige tussenfase!

Een voordeel van sugaring, is dat je minder last hebt van die lastige en ongemakkelijke tussenfase. Na een traditionele harsbeurt moet je klant de haartjes terug laten groeien, totdat ze minimaal een halve cm lang zijn, om opnieuw een harsbeurt te ondergaan. Als de haartjes korter zijn, dan hecht de hars niet goed genoeg om een optimaal resultaat te bereiken. Suikerpasta hecht daarentegen wel goed op korte haartjes van ongeveer 3 mm. Dit betekent dat je je klanten sneller opnieuw kunt helpen, zodat ze eigenlijk continu een mooie, gladde huid hebben. Ze hebben op deze manier geen last van een ongemakkelijke overbruggingsperiode. Toch betekent dit nog steeds dat beide ontharingsmethoden ervoor zorgen dat je klanten enkele weken plezier hebben van sugaring of harsen. Het regelmatig laten sugaren of harsen van de huid zal er bovendien voor zorgen dat de haartjes zachter terugkomen en sommige haartjes komen op den duur niet meer terug.

Sugaring of harsen: wat is beter?

Zowel sugaring als harsen zijn uitstekende ontharingsbehandelingen. Het is een aanrader om beide technieken meester te zijn, zodat je elke klant perfect van dienst kunt zijn. Door naast een cursus harsen & epileren ook een cursus sugar waxing te volgen, kun je meer klanten van dienst zijn. Met sugar waxing heb je ook voor klanten met een gevoelige tot zeer gevoelige huid een oplossing. Wil je een ware expert worden in ontharen? Dan mag je onze volwaardige Opleiding Wax Expert niet missen! Wil je een echte allrounder worden op het gebied van schoonheidszorg? Volg dan ook onze Opleiding Uiterlijke Verzorging.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie