• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tip: onze cursus aromatherapie in Amsterdam

1 april 2022 | Massage & Therapieën
Tip: onze cursus aromatherapie in Amsterdam

De lente is een feest voor de zintuigen; je ruikt de bloesem en de natuur die tot leven komt. Zou je daar niet meer over willen weten en dan in het bijzonder over 100% natuurlijke aromatische oliën, namelijk de essentiële oliën? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres om een inspirerende Cursus Aromatherapie in Amsterdam of in Rotterdam te volgen. Ontdek wat deze oliën voor jou en eventueel je klanten in jouw wellness- en massagesalon kunnen betekenen!

De kracht van geur ontrafeld!

Het belang van ons geurzintuig wordt nog al eens onderschat. Je merkt pas hoe belangrijk dit is als je ineens niet meer goed ruikt. Veel mensen hebben ondertussen corona gehad en hebben dit kunnen ervaren. In onze Cursus Aromatherapie leer je meer over hoe geur inwerkt op onze emoties. Je ontdekt daarbij dat het gewaarworden van geuren in verbinding staat met gevoelens en herinneringen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan die appeltaart die je oma vroeger bakte. Als je nu iets vergelijkbaars ruikt, komt die sfeer van nostalgie en geborgenheid meteen naar boven! Een bijzondere sensatie!

Wat leer je in de Cursus Aromatherapie in Amsterdam?

Ben je nieuwsgierig naar aromatherapie? Wacht dan niet langer en schrijf je op tijd in voor onze Cursus Aromatherapie in Amsterdam. Hier krijg je antwoord op de vragen: Wat is aromatherapie? Hoe kun je het gebruiken in je salon of praktijk? En hoe gebruik je het veilig? In de aromatherapie draait het namelijk om het gebruik van sterk geconcentreerde aromatische olie. Hoewel deze 100% natuurlijk zijn, mogen ze enkel druppelsgewijs toegepast worden en in de meeste gevallen dienen ze verdund te worden in een basisolie. In deze cursus leer je daar het fijne van. Hoewel alle toepassingen aan bod komen, ligt de nadruk voornamelijk op de toepassing van aromatherapie in massages.

Ben je nog geen gediplomeerde massagetherapeut? Volg dan onze Opleiding Massagetherapeut!

Aromatherapie, wat is dat precies?

We lichten hier alvast een tipje van de sluier op van wat aromatherapie is, zodat je al een idee krijgt van wat je kunt verwachten van onze Cursus Aromatherapie in Amsterdam. We kunnen aromatherapie omschrijven als een zachte en natuurlijke behandelwijze, die bestaat uit het gecontroleerd en geïnformeerd toepassen van plantengeurstoffen. Het doel hiervan is om mensen te laten ontspannen en hun gevoel van welzijn te bevorderen. Het helpt bijvoorbeeld om mensen weer hernieuwde energie te geven, om vermoeidheid de deur te wijzen en om gedachten en emoties in balans te brengen. Kortom, een waardevolle verrijking voor in elke massagesalon.

Wil je ook met kruiden leren werken in je massagesalon? Dan leren we je daar graag meer over in onze inspirerende Cursus Kruidenstempel massage!

Waarom een cursus aromatherapie zo belangrijk is?

Wie professioneel aan de slag wil met essentiële olie moet begrijpen, dat het belangrijk is om hiervoor eerst een goede cursus te volgen. Zo moet je in staat zijn om de kwaliteit van de olie te beoordelen. Er zijn vandaag de dag namelijk veel synthetische versies op de markt, die een averechts effect kunnen hebben. De essentiële olie waarmee je werkt, dient van biologische kwaliteit te zijn. Alleen dan zul je er de gewenste effecten mee bereiken. Ook moet je leren om bij elke klacht de juiste olie te gebruiken. In onze cursus aromatherapie in Amsterdam ga je heel wat aroma’s tot in de details verkennen. Daarnaast is het van groot belang om de juiste concentraties te gebruiken! Kortom, een gecontroleerd en geïnformeerd gebruik van essentiële oliën is topprioriteit. Schrijf je hier in voor de Cursus Aromatherapie in Amsterdam of Rotterdam! Ben er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Een andere cursus, die je mogelijk interesseert, is onze Online Training Herborist!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie