• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor cursussen over gezonde voeding!

8 juni 2018 | Online trainingen
Tips voor cursussen over gezonde voeding!

Op zoek naar een bijscholing over gezonde voeding? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Maar wat is gezonde voeding? Natuurlijk heeft iedereen daar wel een idee van. Het lastige is dat voeding specifiek op het individu afgestemd dient te worden. Wat voor de een gezond is, kan voor een ander minder goed zijn. Leeftijd, lichamelijke inspanning, lichaamsgewicht, geslacht, eventuele gezondheidsklachten; het speelt allemaal een rol bij het bepalen van wat voor iemand gezonde voeding is. Wil je meer weten over gezonde voeding om mensen hiermee te kunnen helpen? Bekijk dan eens onze cursussen over gezonde voeding!

1. Thuisstudie Sportvoeding – Sportprestaties verbeteren met voeding

Eén van onze populaire cursussen over gezonde voeding is de thuisstudie sportvoeding. We merkten dat er nood was aan een dergelijke cursus, omdat het internet vol staat met ‘goedbedoelde’ adviezen en er steeds meer reclame wordt gemaakt voor sportvoeding als repen, shakes en supplementen. Wat mist, is objectieve kennis en advies op maat. Deze thuisstudie biedt je betrouwbare kennis van sportvoeding, die je bewust maakt van je eigen voedingspatroon en de invloed hiervan op je welzijn en sportprestaties. Daarnaast leer je hoe je anderen, zowel amateurs als topsporters, eerlijk advies kunt geven over sportvoeding. Het is een complete cursus met veel opdrachten en casussen, die je helpen om je de lesstof eigen te maken. Bovendien kun je rekenen op de begeleiding van een docent met jarenlange ervaring als sporter en voedingsdeskundige! Ga voor meer informatie naar: Thuisstudie Sportvoeding.

2. Thuisstudie Gewichtsconsulente – Leer overgewicht te lijf gaan

Overgewicht is een veelvoorkomend probleem. De cursus gewichtsconsulente is dan ook hoofdzakelijk gericht op hoe je mensen met overgewicht kunt begeleiden om een gezond gewicht te bereiken én te houden. Je leert in deze thuiscursus om als gewichtsconsulente te werken volgens de Richtlijnen Goede Voeding opgesteld door de Gezondheidsraad (in Nederland) en/of de Hoge Gezondheidsraad (in België). De cursus is zeer to-the-point, zodat je het geleerde gemakkelijk in de praktijk kunt brengen. Je leert alles over voedingsstoffen, spijsvertering, stofwisseling, voedingsmiddelen en voedselveiligheid. Daarnaast ga je je verdiepen in gezonde voeding per doelgroep. Een groot deel van de cursus gaat over overgewicht en voedingsgewoonten. Tot slot leer je hoe je in de praktijk een consult geeft, een behandelplan opstelt en voorlichting geeft! Lees hier meer over de Thuisstudie Gewichtsconsulente.

3. Thuisstudie Voedingsconsulente – Evenwichtige voeding in een druk leven

Wil je meer inzicht in de basis van gezonde voeding, om bijvoorbeeld voeding te kunnen onderscheiden van ‘vulling’? Dan is deze thuisstudie voedingsconsulente een aanrader. Steeds meer mensen vinden het in hun drukke alledaagse leven lastig om een gezond evenwicht te vinden en willen graag weten hoe voeding hen hierbij kan helpen. Onder andere om op gewicht te komen of te blijven, maar ook om welvaartsziekten te voorkomen en om vol energie gezond te kunnen leven. Deze mensen zoeken steeds vaker een professionele voedingsconsulente op voor betrouwbaar advies. Een belangrijk uitgangspunt van deze cursus is om mensen de ogen te openen voor wat de industrie met onze voeding doet en wat ze ons doen geloven! In deze cursus leer je om zelf op basis van eerlijke informatie de beste beslissingen te nemen met betrekking tot voeding en om anderen hiermee te helpen. Meer weten? Ga dan naar: Thuisstudie Voedingsconsulente.

4. Cursus Chinese voedingsleer – De energetische werking van voeding

De Chinese voedingsleer is al eeuwenoud, maar is pas sinds kort in het westen herontdekt. De Chinese voedingsleer schijnt voor veel westerlingen ineens een heel ander licht op wat gezonde voeding is. Binnen deze leer wordt namelijk niet zozeer naar de calorieën van voeding gekeken, maar eerder naar de energetische werking van voeding. Het toepassen van de Chinese voedingsleer heeft daarom op de eerste plaats niet tot doel om af te vallen, maar om lichaam en geest op energetisch vlak in balans te brengen. Je leert hoe je de energetische waarde van voeding om kunt zetten in lichaamseigen energie voor een fitter en gezonder leven. Er is veel aandacht voor Chinese kruiden, het indelen, toepassen en combineren van Chinese levensmiddelen, het belang van het tijdstip van eten en het Yin & Yang dieet. Interesse? Hier lees je meer over de Cursus Chinese Voedingsleer.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie