• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips om van je nagelsalon een succes te maken!

29 oktober 2021 | Nagelstyling & Pedicure
Tips om van je nagelsalon een succes te maken!

Heb je jouw roeping gevonden? Wil je niets liever dan met nagelstyling bezig zijn? Dan is een eigen nagelsalon beginnen een goed idee. Ben je al begonnen of sta je aan de start van deze nieuwe uitdaging? Het is belangrijk dat je voortdurend zoekt naar manieren om van je zaak een succes te maken; bijvoorbeeld via de juiste opleidingen, de unieke service die je biedt, de bijzondere sfeer en charme van jouw zaak, etc. Hier bij Wellness Academie helpen we je graag op weg. We geven je tips om van je nagelsalon een succes te maken!

Een goede opleiding nagelstyling is de eerste stap

Nagelstyliste is een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zich mag presenteren als nagelstyliste. Fijn! Dan kun je meteen aan de slag! Of toch niet? Om van je nagelsalon een succes te maken is echter veel meer nodig. Je wilt natuurlijk wel een goede start maken en ervoor zorgen dat je klanten terugkomen. Daarom is het essentieel om een goede opleiding nagelstyling te volgen. Je leert om nagels en handen op professionele wijze te verzorgen. Daarbij krijg je het hele proces van gelnagels plaatsen, bijwerken en verwijderen perfect aangeleerd. In onze opleiding oefen je veel onder deskundige begeleiding. Met het diploma van deze opleiding, kun je je klanten overtuigen dat hun handen en nagels bij jou in goede handen zijn!

Je kunt voor het volgen van onze Opleiding Nagelstyliste (gelnagels) terecht bij een van onze tien opleidingslocaties; er is er dus altijd wel een in de buurt!

Bied je klant een prettige beleving

Bij het verzorgen van gelnagels is het resultaat natuurlijk belangrijk. Je wilt dat je klant enthousiast over haar nieuwe gelnagels is. Om van je nagelsalon een succes te maken, moet je er eveneens rekening mee houden dat voor veel mensen een bezoek aan de nagelsalon nog veel meer betekent. Het dient als een zalig momentje me-time; even niet nadenken over de beslommeringen van alledag. Zorg daarom dat de complete beleving in je salon aangenaam is. Denk na over wat je wilt uitstralen; rust en ontspanning, een creatieve sfeer, een chique sfeer of juist huiselijk? Laat dit tot uiting komen in de vormgeving van je salon via kleuren, meubels en decoratie. De manier waarop je je klant ontvangt en de manier waarop je afscheid neemt, hoort daar ook bij.

Zorg dat je klant zich op haar gemak voelt!

Zorg dat je zelf niet gestrest bent en een goede planning hebt. Plan bij de start van je nagelsalon ruim voldoende tijd in per klant, zodat je ervaring opdoet in hoe lang je per klant nodig hebt. Het is vervelend als klanten moeten wachten, omdat jij achterloopt. Houd er rekening mee dat je tijd hebt om even een praatje te maken. Of zorg dat er koffie en thee klaarstaat bij ontvangst. Terwijl je klant bij aankomst tot rust komt en al een indruk kan krijgen van welke kleuren, motieven en nail art er mogelijk zijn, maak jij je werktafel in orde. Neem ook rustig afscheid, vraag of je klant tevreden is, geef tips voor de verzorging van de gelnagels en denk ook aan productverkoop en het maken van een vervolgafspraak. Dat is belangrijk voor de continuïteit van je zaak!

Heb je ook al eens gedacht aan garantie op je nagels?

Hoewel je uiteraard je uiterste best doet om steeds topkwaliteit te leveren, kan er altijd weleens een keertje een probleempje zijn met de gelnagels die je hebt gezet. Misschien is er lucht onder de gel gekomen, waardoor deze beschadigd raakt of is er een randje van de nagels niet goed afgewerkt. Laat je klant weten dat ze altijd terug kan komen. als er zich binnen enkele dagen een probleem voordoet, voor een kosteloze reparatie. Oftewel, geef garantie op je gelnagels. Zorg wel dat je goed definieert, wat deze garantie inhoudt. Het na enkele weken bijwerken van de nagels valt bijvoorbeeld niet onder de garantie. Ook beschadigde gelnagels door nagelbijten of afgebroken nagels omdat iemand ze als ‘gereedschap’ heeft gebruikt, vallen niet onder de garantie.

Van je nagelsalon een succes maken? Blijf je klanten verrassen!

Heb je na je opleiding nagelstyliste alle vaardigheden goed in de vingers? En heb je hier ondertussen veel ervaring mee opgedaan in je nagelsalon? Dan is het tijd om je horizon te verbreden, want er is nog veel meer mogelijk. Ga experimenteren met creatieve nagelstyling concepten. Welke nieuwe soorten nail art zijn er en hoe kun je die in je nail designs verwerken? Wat zijn de trendkleuren voor het komende seizoen? Volg belangrijke magazines en de pioniers binnen de branche, bezoek beauty beurzen en volg bijscholingen. Wist je dat je bij Wellness Academie ook aan het juiste adres bent voor een Cursus Gellak, een Cursus Polygel Kunstnagels, een Cursus Henna of een volwaardige Opleiding Pedicure? Kortom, blijf je klanten verrassen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie