* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips tegen kloven: een stap naar gezonde voeten!

10 november 2023 | Nagelstyling & Pedicure
Tips tegen kloven: een stap naar gezonde voeten!

Het najaar brengt gezellige momenten met zich mee, maar ook koude temperaturen en droge lucht. Deze factoren kunnen een tol eisen van onze voeten, waardoor kloven ontstaan. De experts in voetverzorging van Wellness Academie gaan hier in op de oorzaken van kloven, manieren om ze te voorkomen en behandelingen die verlichting bieden. Wil je ook leren om de juiste stappen te zetten naar gezonde voeten? Dan hebben we bij Wellness Academie diverse opleidingen voor je klaarstaan! Lees hier meer!

Last van kloven? Ontdek hier de mogelijke oorzaken

Kloven zijn scheurtjes in de huid, vaak rond de hielen, die kunnen leiden tot pijn en ongemak. Het najaar heeft een directe invloed op het ontstaan van kloven, omdat de koude lucht de huid uitdroogt en de natuurlijke vochtbalans verstoort. Daarnaast kunnen langdurige blootstelling aan water, het dragen van open schoenen en het niet regelmatig verzorgen van de voeten bijdragen aan dit veelvoorkomend probleem. Herken je deze situaties? Dan is het tijd om te kijken naar manieren om kloven te behandelen en te voorkomen.

Eenvoudige maatregelen voor dagelijkse verzorging

Een doeltreffende manier om kloven te vermijden, begint met een consistente dagelijkse verzorging van je voeten. Het regelmatig scrubben, bijvoorbeeld één tot twee keer per week, is daarbij van essentieel belang. Deze behandeling verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar stimuleert ook de bloedcirculatie. Dit komt de gezondheid van je voeten ten goede. Het gebruik van hydraterende crèmes is eveneens een cruciale stap om te voorkomen dat de huid van je voeten uitdroogt en er kloven ontstaan. Bovendien is investeren in comfortabel schoeisel een volgende maatregel om kloven tegen te gaan. Goede schoenen beschermen je voeten tegen kou, vocht en wrijving.

Voor wie kennis wil maken met de wereld van hand- en voetverzorging, is onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure een must. In deze cursus leer je de basisprincipes voor het optimaal verzorgen van handen en voeten. Wil je je schoonheidskennis echter nog verder uitbreiden? Dan is onze Opleiding Schoonheidsspecialiste de perfecte keuze. In deze complete beauty opleiding leer je naast het professional uitvoeren van hand- en voetbehandelingen, ook om gelaats- en lichaamsbehandelingen te geven. Dit is de ideale mogelijkheid om je skills in de beauty wereld te verbreden en veelzijdig aan het werk te gaan!

Tips tegen kloven: producten en behandelingen

Naast de dagelijkse verzorging zijn er specifieke producten en behandelingen die effectief kunnen zijn bij het voorkomen en behandelen van kloven.

Tip 1: voetcrèmes met ureum of glycerine

Een van de beste tips bij kloven is het gebruik van voetcrèmes met ureum of glycerine. Deze ingrediënten hebben sterk hydraterende eigenschappen. Hiermee zal je al snel het verschil kunnen merken!

Tip 2: voetmassages met verzorgende olie

Een professionele voetmassage ondergaan is zalig, maar het is daarnaast ook een goede stap naar gezonde voeten zonder kloven. Maak er een extra bijzondere sessie van door een voetreflexologie behandeling of een Thaise voetmassage te boeken. Enkele goede soorten olie die de huid verzachten bij kloven zijn:

 • Macadamia olie
 • Arganolie
 • Kokosolie
 • Jojoba-olie
 • Zoete amandelolie

Wil je hier zelf meer over leren? Neem dan hier een kijkje bij onze Voetreflexologie Opleiding en de Thaise Voetmassage Cursus!

Tip 3: bezoek met regelmaat de pedicure

Nog een van de goede tips bij kloven, is om je voeten professioneel te laten verzorgen door een pedicure. Deze deskundige kan het onderliggend probleem onderzoeken, de voeten behandelen, je de beste verzorgingsproducten aanraden en je adviezen op maat geven om het probleem in de toekomst te voorkomen.

Hoe gaat de pedicure te werk tijdens een klovenbehandeling?

Een klovenbehandeling bij de pedicure is op de eerste plaats gericht op het verlichten van ongemak, het herstellen van de huid en het voorkomen van verdere kloofvorming. De experts in voetverzorging van Wellness Academie geven je hier een overzicht van waar deze behandeling precies uit bestaat:

 • Inspectie en evaluatie
  De pedicure inspecteert eerst je voeten om de ernst van de kloven te beoordelen en heeft daarbij aandacht voor mogelijke oorzaken, zoals overtollig eelt.
 • Voetbad
  De behandeling start doorgaans met een ontspannend voetbad. Dit verzacht de huid en maakt het gemakkelijker om eelt en dode huidcellen te verwijderen.
 • Verwijderen van eelt en dode huidcellen
  Met behulp van professionele instrumenten verwijdert de pedicure voorzichtig overtollig eelt en exfolieërt de dode huidcellen. Dit maakt de huid gladder en vermindert de druk op de kloven.
 • Hydratatie
  Een hydraterende crème, olie of een speciale zalf met voedende ingrediënten wordt aangebracht om de huid te hydrateren en te voorkomen dat de kloven opnieuw ontstaan.
 • Advies voor thuisverzorging en schoeisel
  De pedicure zal advies geven over hoe je je voeten thuis kunt verzorgen. Ook zal deze deskundige suggesties doen voor geschikt schoeisel, dat de voeten beschermt en wrijving minimaliseert.

Ontdek hier onze Opleiding Pedicure!

Wil je ook graag waardevolle kennis en vaardigheden opdoen om professioneel met voetproblemen om te gaan? Dan is onze Opleiding Pedicure een aanrader. Je leert in deze opleiding niet alleen de technieken voor een perfecte pedicure, maar ook de theorie achter huid- en voetverzorging. Kortom, je wordt opgeleid tot een professional die in staat is om op goed doordachte en verantwoorde wijze de voeten van je klanten in topconditie te houden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie