Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor de beste natuurlijke gezichtsoliën

20 februari 2023 | Schoonheidszorg
Tips voor de beste natuurlijke gezichtsoliën

Binnen de huidverzorging wordt veel gebruikgemaakt van olie, bijvoorbeeld: amandelolie, jojoba-olie, kokosolie, abrikozenpitolie. Ook voor het verzorgen van het gelaat is deze olie zeer geschikt. Waarom is het een aanrader om natuurlijke gezichtsoliën op je huid aan te brengen? Wat doen ze precies voor je huid? En vooral welke olie kun je het beste gebruiken? De huidexperts van Wellness Academie geven hier tips voor de beste natuurlijke gezichtsoliën!

Olie is toch alleen bedoeld voor een droge huid?

Natuurlijke gezichtsoliën kunnen inderdaad een goede oplossing zijn voor het verhelpen van een droge huid. De huid heeft namelijk van nature een beschermlaagje dat bestaat uit olie. Deze olie of dit vet (talg), ook wel lipiden genoemd, zorgt dat ons lichaam niet uitdroogt en beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Deze huidbarrière kan echter aangetast worden door allerlei factoren, zoals agressieve cleansers, vervuiling, weersomstandigheden, etc.

De huid raakt dan uit balans, waardoor er huidproblemen ontstaan, zoals; een droge huid, huidirritatie, roodheden, onzuiverheden, etc. Een gezichtsolie kan helpen om de huid in balans te houden. Behalve dat natuurlijke oliën een droge huid kunnen verhelpen, beschikken ze over nog veel meer eigenschappen, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn in gelaatsverzorging. Bekijk hier ook eens onze cursus gelaatsverzorging.

Waarvoor wordt olie gebruikt in gelaatsverzorging?

Er zijn veel goede redenen om natuurlijke gezichtsoliën toe te voegen aan je skincare routine. De positieve effecten van natuurlijke gezichtsolie kunnen zijn:

 • Kalmeren van de gevoelige huid
 • Verminderen van zonschade
 • Verstevigen van de rijpe huid
 • Verminderen van onzuiverheden

Daarnaast wordt natuurlijke olie ingezet voor het reinigen van de huid. Olie wordt vaak gebruikt in een speciale oil cleanser, omdat je hiermee gemakkelijk make-up resten en producten met een SPF verwijdert.

Daarnaast wordt olie ook vaak aan crèmes en lotions toegevoegd, omdat het product daarvoor aangenamer aan te brengen is; het glijdt beter over de huid en geeft een glad gevoel. Welke olie je gaat gebruiken, hangt uiteraard van jouw doel af. Daarom geven we als volgt tips voor de beste natuurlijke gezichtsoliën voor uiteenlopende doelen in de gelaatsverzorging.

De beste gezichtsoliën: jojoba-olie

Een van de populairste gezichtsoliën is jojoba-olie, die afkomstig is uit de zaden van de jojobastruik, die veel voorkomt in Zuid-Californië, Arizona en Mexico. Deze olie vertoont veel overeenkomsten met de talg op onze huid. Daardoor is het heel geschikt voor het behandelen van een (zeer) droge huid, de schilferige huid of huidirritaties. Doordat deze olie overeenkomstig is met talg, voorkomt het ook dat de huid te veel talg gaat aanmaken, waardoor het acne kan voorkomen.

Een ander voordeel van jojoba-olie, is dat het diep in de huid kan dringen. Daardoor kan de olie ook helpen om gemakkelijk actieve bestanddelen dieper in de huid te brengen, waardoor ze efficiënter hun taken kunnen verrichten. Denk daarbij aan ingrediënten, zoals retinol, die de huid versterken. Jojoba-olie wordt bovendien ook veel gebruikt in wimperproducten om de wimpers te beschermen en gezond te laten groeien.

Teunisbloemolie voor de acnegevoelige huid

Een van de natuurlijke gezichtsoliën, waar je als beauty professional zeker kennis mee moet maken, is teunisbloemolie. Deze olie is namelijk rijk aan gamma-linoleenzuur, wat een bron is van omega-6 verzuren. Deze vetzuren versterken de natuurlijke huidbarrière. Het hydrateert niet alleen goed de huid, maar het heeft ook een ontstekingsremmende werking. Hiermee kan je bijvoorbeeld veel betekenen voor mensen met een acnegevoelige huid. De olie kalmeert de huid en je hoeft niet bang te zijn dat het de poriën verstopt. Neem hier ook eens een kijkje bij onze cursus acne specialisatie, waarin je nog veel meer leert over het verminderen en voorkomen van acne.

Abrikozenpitolie: een zeer complete anti-aging gezichtsolie

Houd je van natuurlijke gelaatsbehandelingen? Of krijg je vaak de vraag van je klanten om hen te helpen om hun ouder wordende huid op te frissen? Dan is abrikozenpitolie een van de doeltreffende natuurlijke gezichtsoliën, die je daarvoor kunt gebruiken. Dit is namelijk een zeer complete anti-aging gezichtsolie. Deze olie is rijk aan vitamine A, E en B:

 • Vitamine A
  Helpt om fijne lijntjes te vervagen.
 • Vitamine E
  Deze vitamine versterkt de barrièrefunctie van de huid en heeft doeltreffende huidherstellende eigenschappen.
 • Vitamine B
  Helpt voornamelijk bij het verminderen van roodheid en pigmentvlekjes in het gelaat.

Met deze olie kun je de huid aanzienlijk oppeppen. De doffe tint verdwijnt en de huid begint weer snel mooi te stralen. Huidproducten hebben nog meer effect als je vooraf een peeling behandeling geeft. Ook dat kan op natuurlijke wijze met behulp van een kruidenpeeling. Daar leren we je graag alles over in onze cursus kruidenpeeling.

Nog meer tips voor goede natuurlijke gezichtsoliën

Bovenstaande natuurlijke gezichtsoliën zijn slechts enkele voorbeelden, want er zijn nog veel meer interessante oliën. Denk bijvoorbeeld aan amandelolie, voor het hydrateren van de huid en eveneens voor het vervagen van striae. Kokosolie is ook intens hydraterend. Het is wel een zwaardere olie, die sneller de poriën verstopt en puistjes kan veroorzaken. Heeft je klant een vette huid? Dan kun je beter de wat lichtere macadamianootolie aanraden. Daarnaast kunnen ook olijfolie, sesamolie en monoi olie dienstdoen als natuurlijke moisturizers! Wil je graag alles leren over huidverzorging? Dan is onze opleiding skin expert vast iets voor jou!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie