Tips voor feestkapsels met hairextensions!

25 november 2022 | Haartooi Alle blogposts

Mooie feestkapsels met hairextensions

De decembermaand staat voor de deur. Dit is de maand van de feestkapsels! Klagen de klanten in je salon dat hun haar niet lang genoeg is of volume mist voor een geweldig kapsel? Zorg dan dat jij daar dé oplossing voor hebt! Dat doe je door je bij te scholen in hairextensions. Uiteraard ben je daarvoor bij Wellness Academie op de juiste plek. We geven je hier alvast inspiratie en tips voor feestkapsels met hairextensions. Wil je daar meer van weten? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze cursus hairextensions!

1. Feestkapsels lange haren met slag

In de zomermaanden zijn de lange kapsels met beach waves ontzettend populair. Een kapsel met lange lokken met lichte slag is ook zeer geschikt als kapsel voor de feestdagen. Echter knippen veel mensen na de zomer hun haar wat korter, omdat het haar droog is geworden door veel water en zon. Met hairextensions kun je er binnen een handomdraai voor zorgen dat je klant weer een kapsel op lengte heeft. Vervolgens creëer je met behulp van een volumespray, bijvoorbeeld een salt spray, en een stijltang slag in lange lokken. Ken je onze cursus hairstyling voor beginners al? Je hebt alle basis hairstyling technieken zo in de vingers!

2. Een extra lange paardenstaart

Een paardenstaart is niet alleen maar een praktisch kapsel, het behoort ook tot de populairste feestkapsels met hairextensions! Wanneer je er namelijk een extra lange paardenstaart van maakt, staat dit super chique tijdens de feestdagen. Je kunt dit kapsel bovendien perfect op de wensen en de persoonlijke stijl van je klant aanpassen. Wat dacht je van een strakke paardenstaart? Of past juist een messy versie met wat losse plukjes beter bij je klant? Daarnaast kun je ook variëren met een hoge paardenstaart of juist een wat lagere variant.

 

3. Gamoureuze opsteekkapsels met hairextensions

Op zoek naar een glamour kapsel voor de feestdagen? Dan zijn er talloze opsteekkapsels waarmee je je klant mooi voor de dag kunt laten komen. Denk daarbij onder meer aan de klassieke chignon. Of wil je klant misschien liever een opsteekkapsel met romantische vlechten? Is het eigen haar niet lang genoeg of biedt het niet voldoende volume om het gewenste glamour effect te krijgen? Je raadt het al, want ook dan bieden hairextensions uitkomst om toch een geweldig resultaat te krijgen. Dit kapsel kun je daarbij ook nog eens prachtig verfraaien door er haaraccessoires in te verwerken, bijvoorbeeld haarsieraden met pareltjes of haarlinten met bloemen.

4. Romantische feestkapsels met hairextensions en vlechten

Feestkapsels met een vlecht of meerdere vlechten springen ook altijd in het oog. Ze geven de complete look meteen een romantische touch. Je klant moet dan natuurlijk wel voldoende volume en lengte hebben om het haar mooi te kunnen vlechten. Is dat niet het geval, dan kun je ook hele mooie vlechtkapsels maken met behulp van hairextensions. Er is op dit gebied van alles mogelijk, denk onder meer aan:

 • Zijvlecht
 • Invlechtkapsel
 • Visgraatvlecht
 • Vier strengen vlecht
 • Watervalvlecht

Ben je nog niet zo handig met vlechtkapsels? Dan is het zeker een aanrader om na onze cursus hairstyling basis ook de cursus hairstyling voor gevorderden te volgen. Tijdens de gevorderdencursus wordt er uitgebreid ingegaan op diverse soorten vlechtkapsels.

Ombre en balayage kapsels met hairextensions

Als er vandaag de dag iets trendy is, dan zijn het wel ombre en balayage kapsels. Deze kapsels zijn ook prachtig voor de feestdagen. Het zijn kleurtechnieken die meer diepte brengen. Vraagt je klant hier ook om, maar is het haar van je klant niet in topconditie? Dan is verven niet zo’n goed idee. Helaas, dan maar geen ombre of balayage look? Je hoeft je klant geen ‘nee’ te verkopen, want met hairextensions kun je ook dit effect creëren. Hairextensions stellen je in staat om kleuraccenten te leggen, zonder dat je met haarverf in de weer hoeft. Er bestaan onder meer ook ombre extensions! Wil je alles leren over het werken met hairextensions? Wacht dan niet langer en schrijf je hier in voor de Cursus Hairextensions!

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Hairextensions

  Leer professioneel hairextensions plaatsen om kapsels te verlengen, volume te geven of om te experimenteren met nieuwe kapsels of kleuren. Meer info

  • Hasselt
 • Populair!

  Hairstyling (basis)

  Hairstyling is een onmisbaar en creatief onderdeel van een beautylook. Ga in de weer met brushings, stijltangen, de chignon en opsteekkapsels. Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
 • Hairstyling voor gevorderden

  Word specialist in hairstyling: verfijn je technieken met vlechttechnieken, bruids- en communiekapsels, catwalk kapsels en extreme opsteekkapsels. Meer info

  • Hasselt