* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor fronsrimpels voorkomen en behandelen

18 september 2019 | Schoonheidszorg
Tips voor fronsrimpels voorkomen en behandelen

Ben je iemand die veel piekert? Ervaar je in je dagelijks leven veel stress? Of heb je een functie waarin je steeds de rust en orde moet handhaven? Dan zul je mogelijk vaak je voorhoofd in een frons brengen. Met het ouder worden, kan er een overduidelijke fronsrimpel op je voorhoofd ontstaan. Dit geeft al snel een strenge of boze uitstraling. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Daarvoor ben je hier op het juiste adres. We geven je graag enkele tips voor fronsrimpels voorkomen en behandelen.

Het ontstaan van fronsrimpels

Fronsrimpels worden veroorzaakt door specifieke gezichtsuitdrukkingen. Elke dag fronsen we meerdere keren ons voorhoofd, maar misschien laat jij je fronsspieren wel overuren maken? Je bent je daar niet van bewust. Ben je vaak kwaad of geïrriteerd? Of zit je lang geconcentreerd te werken? Het kan ook zijn dat je veel buiten bent en je ogen vaak dichtknijpt tegen de zon. Dan is het een aanrader om een zonnebril te dragen om fronsen te voorkomen. Wanneer je veel fronst krijg je niet alleen verticale lijntjes en rimpels tussen je wenkbrauwen, maar er vormen zich ook lijnen horizontaal over je voorhoofd. Doordat deze spieren veel worden aangespannen, kunnen ze op den duur niet meer ontspannen, met als gevolg een boze en harde look.

Word je bewust van je gezichtsuitdrukkingen

Niet meer fronsen? Omdat fronsen vaak onbewust gebeurt, is dat niet gemakkelijk. Je moet je dus eerst bewust worden van wanneer je fronst, zodat je weet wanneer je extra alert moet zijn om dit tegen te houden. Merk je dat je je wenkbrauwen en voorhoofd in de plooi trekt, ga dan bewust met je gedachten naar die plek en probeer deze gelaatsspieren te ontspannen. Het is dus echt niet zo dat je niet meer mag fronsen, maar door je ervan bewust te worden voorkom je dat je je spieren te zeer aanspant of aangespannen houdt.

Ga op zoek naar meer ontspanning

Stress kan zich op allerlei manieren uiten. Het probleem is dat we deze signalen vaak niet op tijd opmerken of gewoon negeren, want ‘Je moet nog zoveel doen’. Te gespannen gelaatsspieren zijn hier ook een teken van. ‘Waar komen die rimpels ineens vandaan?’ vraag je je dan af. Dit is het moment dat je je realiseert dat de opgebouwde spanning zich heeft vastgezet in je gelaat. Om dit te voorkomen is het een aanrader om regelmatig een gelaatsmassage te ondergaan. Je wordt je dan bewuster van de verschillende zones van je gelaat en waar het gespannen aanvoelt. Veel schoonheidsspecialisten geven na een reinigende en verzorgende gelaatsbehandeling ook een gelaatsmassage. We leren je er graag meer over in onze Cursus Gelaatsverzorging of schrijf je in voor onze complete Schoonheidsspecialiste Opleiding in Amsterdam of Rotterdam.

Fronsrimpels voorkomen en verminderen met gelaatsmassages

Er bestaan verschillende soorten massages, die zich geheel richten op het hoofd en het gelaat. We geven je hier kort een indruk van enkele voorbeelden van dit soort massages:

Indiase hoofdmassage
Een weldadige massage die de conditie van je huid verbetert en rimpels vermindert, is de Indiase hoofdmassage. Deze massage, afkomstig uit de gezondheidsleer de Ayurveda uit India, is een combinatie van milde en stevige massagetechnieken met geurende olie. Spierblokkades in de nek, schouders, hoofd en het gelaat worden hiermee verzacht. Je leert er alles over in onze Cursus Indiase Hoofdmassage.

Japanse Gelaatsmassage (Ko Bi Do)

Deze unieke gezichtsmassage, die al eeuwenlang wordt uitgevoerd in Japan, bestaat uit het inwerken op de drukpunten (acupunten) en energiebanen (meridianen) van het gelaat. Er wordt hierbij ook diep ingewerkt op de huid en de spieren. Deze massage heeft als bijnaam ‘een natuurlijke facelift’. Wil je meer weten? Bekijk hier onze Cursus Japanse Gelaatsmassage (Ko Bi Do).

Huidverbeterende massage (bindweefselmassage)

Deze gelaatsmassage bestaat uit stevige bindweefselmassages, prikkelende pincementmassages en zachte lymfedrainage technieken. De huid wordt hierdoor aangespoord om actiever aan het werk te gaan, waardoor de huidstructuur aanzienlijk wordt verbeterd en rimpels minder opvallen. In onze Cursus Huidverbeterende massages vertellen we je graag meer.

Massage werkt tweeledig!

Zoals je misschien al hebt opgemerkt werkt massage tweeledig bij het voorkomen van fronsrimpels. Aan de ene kant maken ontspannende massages je bewuster van waar in je gelaat je spanningen opbouwt. Aan de andere kant zorgen de massages ook voor het activeren van de werking van de huid, waardoor je huid steviger en soepeler wordt. Botox, fillers, chirurgische ingrepen? Zeg daar maar alvast ‘nee’ tegen, want ze vertekenen alleen maar je gelaat. Met behulp van massages kun je op een natuurlijke manier de tekenen van het ouder worden verminderen en op elke leeftijd stralen met een mooie huid.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
 • 1 dag
 • € 219
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie