Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Mooie voeten in 5 stappen

25 maart 2024
Mooie voeten in 5 stappen

Nu de dagen beginnen te lengen en de temperaturen langzaamaan beginnen te stijgen, dragen we ook weer wat vaker open schoenen. Maar hoe staat het ervoor met je voeten? Na een lange winter weggestopt in warme sokken en dichte schoenen, kunnen ze wel wat extra verzorging gebruiken. Mooie voeten krijg je namelijk niet door simpelweg onverzorgde teennagels te verbergen onder een nagellakje. Schoonheid begint met een goede gezondheid van de voeten en nagels. Wellness Academie helpt je hier op weg!

1. Mooie voeten beginnen met een voetbad

De eerste stap naar mooie voeten is een verzorgend voetbad, bij voorkeur verrijkt met zeezout. Dit bevordert namelijk de doorbloeding en opent op natuurlijke wijze de poriën van de huid. De reinigende en desinfecterende eigenschappen van zeezout helpen bij het verlichten van een jeukende huid. Na het voetbadje is het essentieel om de voeten goed af te drogen, vooral tussen de tenen. Schimmels en bacteriën gedijen namelijk erg goed in een vochtige en warme omgeving.

Een voordeel van het warme voetenbadje is dat de huid hierdoor zacht is geworden, waardoor je de volgende stap gemakkelijk kunt uitvoeren. Een veelgemaakte fout in voetverzorging is dat veel mensen meteen tijdens het voetenbadje de huid al beginnen te scrubben. Het is veel effectiever om de voeten eerst 10 minuutjes te laten weken. De huid wordt daardoor zachter en dode huidcellen zijn gemakkelijker te verwijderen.

2. Dode huidcellen verwijderen met een scrub

Het scrubben van de voeten doe je met een puimsteen of een speciale voetvijl. Maak gelijkmatige, wrijvende bewegingen over een groot oppervlak van de huid, zonder dat je hierbij veel druk uitoefent. Doe dit wel uiterst voorzichtig om beschadigingen te voorkomen. Vergeet niet om ook de bovenkant van de voeten te scrubben. Let op, want de huid is hier extra gevoelig. Door het scrubben verdwijnen ruwe en harde plekjes op de huid. Het zorgt er niet alleen voor dat de huid mooier is, maar het bevordert ook de celvernieuwing. Oftewel, de huid vernieuwt zich sneller. De huid van de voeten voelt na deze behandeling weer aangenaam glad en zacht aan. Wil je leren om deze voetbehandelingen deskundig en verantwoord uit te voeren? Bekijk dan hier onze cursus cosmetische manicure en pedicure en schrijf je in!

3. Teennagels in vorm brengen

Inspecteer de teennagels op eventuele beschadigingen of nagelaandoeningen. Zien de nagels er gezond uit, knip ze dan vervolgens in vorm. Om te voorkomen dat teennagels ingroeien, is het belangrijk om ze recht af te knippen. Knip ze nooit te kort af, om te voorkomen dat ze hun beschermende functie verliezen. De teennagels dienen altijd 1 mm boven de teentop uit te steken. Gebruik voor het knippen altijd een speciale nagelknipper. Zijn de hoekjes van de nagels te scherp, vijl deze dan iets bij met een nagelvijl. Let op: vijl altijd in één richting om scheuren en splijten van de nagels te voorkomen. Verder is ook hygiëne cruciaal. Zorg ervoor dat je nagelgereedschap schoon is om infecties te voorkomen. Desinfecteer de nagelknipper en vijl regelmatig met alcohol of een desinfecterend middel. Wist je dat manicure en pedicure behandelingen een onderdeel vormen van onze opleiding schoonheidsspecialiste!

4. Huid en nagels hydrateren

De volgende stap voor mooie voeten die gezien mogen worden, is hydrateren. Hiervoor gebruik je op de eerste plaats een speciale nagelolie om de nagels mee in te masseren en om de nagelriemen gemakkelijk mee terug te duwen. Je kunt hiervoor onder andere arganolie gebruiken. Dit is een krachtige vochtinbrenger met een hoog gehalte aan vitamine E en essentiële vetzuren. Masseer ook de huid van de voeten met een hydraterende crème of lotion. Zou je graag een expert in voetverzorging willen worden? Dan staat er bij Wellness Academie eveneens een Opleiding Pedicure voor je klaar.

5. De juiste nagellakkleur kiezen voor mooie voeten

Nu is het tijd voor een mooi kleurtje! Pas na deze uitgebreide voetverzorging is het tijd om nagellak en eventueel nail art aan te brengen. Er is van alles mogelijk op het gebied van kleur, maar het is ook belangrijk dat de kleur nagellak bij je past. Breng bijvoorbeeld alleen maar donkere of felle nagellakkleuren aan op teennagels van mensen met sierlijke voeten en mooi gevormde tenen. Donkere en felle kleuren leggen namelijk extra nadruk op de tenen en nagels. Houd er ook rekening mee dat donkere nagellak vaker bijgewerkt moet worden dan lichtere kleuren. Wat bijna bij iedereen mooi staat zijn pasteltinten als zachtroze, zeegroen of lichtoranje, dit geldt helemaal wanneer de voeten zongebruind zijn. Je kunt ook gel aanbrengen op teennagels. Wil je daar alles over leren, dan ben je bij onze opleiding nagelstyling gelnagels aan het juiste adres!

Extra tip: mooie voeten en ontspannende massages!

Hoe klinkt dat? Dat is helemaal de perfecte combinatie, nietwaar? Wil je je graag verdiepen in voetverzorging en mensen daarbij ook nog eens zalig laten ontspannen? Dan is het een topidee om als schoonheidsspecialiste, pedicure of nagelstyliste bijscholingen te volgen op het gebied van voetmassages. Je hebt bij Wellness Academie diverse mogelijkheden, van een opleiding voetreflexologie tot een cursus verticale reflextherapie en de cursus Thaise voet- en onderbeenmassage!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie