• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Mooie voeten in 5 stappen

4 februari 2016
Mooie voeten in 5 stappen

Mooie voeten krijg je niet door simpelweg onverzorgde natuurlijke teennagels te verbergen onder een mooi nagelstyling concept. Schoonheid begint met een goede gezondheid van de voeten en nagels. Omdat voeten en teennagels een groot deel van het jaar verstopt zitten in dichte schoenen, kunnen ze wel wat extra aandacht gebruiken.

1. Verzorgend voetenbad met zeezout

De eerste stap die je kunt ondernemen is het aanbieden van een verzorgend voetenbad aan je klant. Gebruik hiervoor lauwwarm water met zeezout. Het zorgt voor een betere doorbloeding en opent op natuurlijke wijze de poriën van de huid. Het zeezout heeft een reinigende en desinfecterende werking en kan daardoor een jeukende huid verhelpen. Droog de voeten na het voetenbad goed af, vooral ook tussen de tenen. Schimmels en bacteriën gedijen namelijk erg goed in een vochtige en warme omgeving.

2. Mooie voeten betekent scrubben

De volgende stap is het scrubben van de voeten. Het doel hiervan is om dode huidcellen te verwijderen. Het schrubben van de voeten doe je met puimstenen of een speciale voetvijl. Maak gelijkmatige, wrijvende bewegingen over een groot oppervlak van de huid, zonder dat je hierbij veel druk uitoefent. Vergeet niet om ook de bovenkant van de voeten te scrubben. Let erop dat de huid hier gevoeliger is. Door het scrubben verdwijnen ruwe en harde plekjes op de huid en het zorgt ervoor dat de groei van gezonde huid wordt bevorderd. De huid van de voeten voelt na deze behandeling weer aangenaam glad en zacht aan. Is Nagelstyliste worden iets voor jou? Bekijk hier onze Opleiding Nagelstyliste.

3. Teennagels in vorm brengen

Inspecteer de teennagels op eventuele beschadigingen of nagelaandoeningen. Zien de nagels er gezond uit, knip ze dan vervolgens in vorm. Om te voorkomen dat teennagels ingroeien is het belangrijk om ze recht af te knippen. Knip ze nooit te kort af, om te voorkomen dat ze hun beschermende functie verliezen. De teennagels dienen altijd ongeveer 1 mm boven de teentop uit te steken. Gebruik voor het knippen altijd een speciale nagelknipper. Zijn de hoekjes van de nagels te scherp, vijl deze dan iets bij met een nagelvijl.

4. Huid en nagels hydrateren

Gebruik vervolgens een speciale hydraterende nagelolie om de nagels mee in te masseren en de nagelriemen mee terug te duwen. Je kunt hiervoor onder andere arganolie gebruiken. Dit is een krachtige vochtinbrenger dankzij een hoog gehalte aan vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Masseer ook de huid van de voeten met een hydraterende crème of olie. Zou je graag een echte voetspecialist willen worden? Dan kun je bij ons ook een Opleiding Pedicure volgen.

5. De juiste nagellakkleur kiezen voor mooie voeten

Pas na deze uitgebreide voetverzorging is het tijd om nagellak en eventueel nail art aan te brengen. Er is van alles mogelijk op het gebied van kleur, maar het is ook belangrijk dat de kleur nagellak bij je klant past. Breng bijvoorbeeld alleen maar donkere of felle nagellakkleuren aan op teennagels van mensen met sierlijke voeten en mooi gevormde tenen. Donkere en felle kleuren leggen namelijk extra nadruk op de tenen en nagels. Houd er ook rekening mee dat donkere nagellak vaker bijgewerkt moet worden dan lichtere kleuren. Wat bijna bij iedereen mooi staat zijn pasteltinten als zachtroze, zeegroen of lichtoranje, dit geldt helemaal wanneer de voeten zongebruind zijn.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie