Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Top 5 populairste massages

30 december 2015
Top 5 populairste massages

Bij het opstarten van een eigen massagepraktijk moet je met veel factoren rekening houden om succesvol te worden. Het belangrijkste is dat je met jouw massages voldoende klanten werft. Dat doe je op de eerste plaats door de juiste massagebehandelingen aan te bieden. Het is daarom goed om te weten wat de populairste massages zijn. We legden deze vraag voor aan ervaren massagetherapeuten en hebben een top 5 van de populairste massages samengesteld.

1. Ontspanningsmassage

Veel mensen hebben de behoefte om zo nu en dan een moment te ontvluchten aan het drukke en stressvolle alledaagse leven. Een klassieke ontspanningsmassage is dan de ideale uitvlucht. Deze volledige lichaamsmassage is de meest gevraagde massagevorm in de massagepraktijken. Dat komt onder meer omdat de meeste mensen weten wat ze kunnen verwachten van deze massage. De ontspanningsmassage is de basis voor bijna elke andere massagebehandeling. Ook aan de Wellness Academie kun je de klassieke ontspanningsmassage leren geven door de Opleiding Massagetherapeut te volgen.

2. Hot stone massage

De hot stone massage is een eeuwenoude massagevorm die is herontdekt. Deze massage hoort beslist bovenin het rijtje met populairste massages thuis. Met de warme stenen in combinatie met warme olie en ontspannende massagetechnieken kun je nog dieper op het lichaam inwerken. Het is een ideale massage voor het behandelen van spierpijn en pijnlijke gewrichten. Daarnaast werkt het stimulerend op de bloedcirculatie, het lymfesysteem en de spijsvertering. Een cursus hot stone massage gaf de carrière van veel massagetherapeuten die door ons zijn opgeleid een positieve impuls. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar deze massagevorm. “Klanten die eenmaal de hot stone massage hebben ontdekt, willen niets anders meer.” Bekijk hier onze Cursus Hot Stone Massage.

3. Sportmassage

Een sportmassage is gericht op het ontspannen van de spieren en het bevorderen van de stofwisseling. Sportmassage is ideaal om sporters voor te bereiden op fysieke inspanning of om het herstel na fysieke inspanning te bevorderen. Maar ook niet sporters hebben veel baat bij sportmassage. Klachten die hiermee verholpen kunnen worden zijn spierpijn, RSI, spanningshoofdpijnen, nekpijn, rugpijn, slapeloosheid, stress en vermoeidheid. Zoals je ziet zijn veel van de klachten die je met sportmassage kunt behandelen typische klanten van deze tijd. Sportmassage werkt ook preventief. Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn minder vatbaar voor aandoeningen en zijn beter bestand tegen stress! Je zult na een Opleiding Sportmasseur veel mensen van dienst kunnen zijn.

4. Shiatsu

In de moderne tijd lijkt het wel of we vergeten zijn hoe belangrijk aanraking is. De Japanse shiatsu therapie, die nu in het westen wordt herontdekt, maakt ons weer bewust van het belang van aanraking. Shiatsu bestaat uit het geven van druk op specifieke punten op het lichaam met als doel de vitaliteit te bevorderen, vermoeidheid weg te nemen en het natuurlijke zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken. Shiatsu helpt mensen om zich weer bewust te worden van de signalen die hun lichaam hen geeft en om blokkades in lichaam en geest op te lossen. Shiatsu is daarom een waardevolle behandelwijze waarmee je veel voor anderen kunt betekenen. Lees hier meer over onze Opleiding Shiatsubehandelaar.

5. Voetreflexologie

Bij voetreflexologie denken veel mensen aan een eenvoudige voetmassage, maar dit ligt wat genuanceerder. Hoewel de behandeling bestaat uit massagetechnieken die voornamelijk op de voet uitgevoerd worden, werkt de massage door op het hele lichaam. De voetreflexologie gaat ervan uit dat de voetzool verdeeld kan worden in zones die corresponderen met andere delen van het lichaam. Voetreflexologie zorgt voor ontspanning en heft tevens blokkades op waardoor de levensenergie onbelemmerd gaat stromen. Je kunt met deze populaire massagevorm veel ziektes voorkomen en klachten verzachten. Al veel mensen hebben ondertussen de voordelen van deze behandelwijze ontdekt, waardoor de vraag naar voetreflexologen toeneemt. Interesse in het geven van deze populaire massage, zie dan hier onze Opleiding Voetreflexoloog!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie