* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: Cursus Haarkleuring

7 februari 2022 | Haarverzorging
Uitgelicht: Cursus Haarkleuring

Binnenkort start er weer een nieuwe Cursus Haarkleuring van Wellness Academie! Is dat precies de cursus die nog mist op jouw CV? Of wil je eindelijk leren om als een professional haren te verven? Grijp deze kans dan aan. Je hebt voor deze cursus geen vooropleiding nodig. De cursus is bedoeld voor zowel gediplomeerde kappers als mensen die graag hun eerste stappen willen zetten in de kappersbranche. Let op, doordat de lesgroepen beperkt zijn, is de cursus altijd snel vol. Schrijf je dus op tijd in!

Is haarverf wel veilig voor de gezondheid?

Haar verven is al jarenlang ontzettend populair. Voor veel mensen is het een ‘must’ om hun grijze lokken te camoufleren. Anderen houden ervan om af en toe hun look te veranderen en daarvoor is een nieuwe haarkleur ideaal. Toch hoor je ook weleens dat een haarkleuring slecht of zelfs gevaarlijk is voor je gezondheid. Hoe zit dat precies? Dit is een misvatting. Zo behoort haarverf tot de meest onderzochte cosmeticaproducten. Het is bovendien door het SCCP, het Europese wettelijke comité voor cosmetica, veilig verklaard. Daarbij verklaart eveneens het IARC, het internationale agentschap voor kankeronderzoek, dat haarverf geen kanker veroorzaakt.

Haarkleuring en de gezondheid van je haar?

Hoewel een haarkleuring geen kwaad kan voor je gezondheid, kan het wel schadelijk zijn voor het haar. Het haar wordt dunner en kwetsbaarder. Vooral het bleken, van het haar is schadelijk. Houd er ook rekening mee dat sommige mensen allergische reacties krijgen door haarverf. In onze cursus haarkleuring leer je precies hoe je dat voorkomt of wat je in een dergelijke situatie moet doen. Om de schade aan het haar te beperken, kun je op allerlei zaken letten, zoals: de soort haarkleuring, de conditie van het haar, het percentage waterstofperoxide en ammoniak. Alles waar je op moet letten om veilig en verantwoord haar te verven, leer je in onze Cursus Haarkleuring. Wist je dat je de haarkleur ook kunt aanpassen zonder chemische behandeling? Maak daarvoor kennis met onze Cursus Hair Weaving!

Aan de slag met haarkleuringen als een pro!

Misschien heb je al ervaring met pakjes haarkleuren uit de winkel? Dan zul je ondertussen ook wel gemerkt hebben, dat dit niet altijd het gewenste effect heeft. Het is veel beter om eerst een goede cursus haarkleuring te volgen. In onze cursus leer je niet alleen om te werken met standaard tubetjes haarverf, maar ook om zelf de perfecte kleuren aan te maken. Daarom kun je na afloop van de cursus als gecertificeerde hair colorist perfect voldoen aan de specifieke wensen van iedere klant. Je leert alles over de opbouw van het haar, hoe de natuurlijke haarkleur van iemand wordt bepaald, welke andere haarkleuren met haarverf daar het beste bij passen en de professionele benamingen van haarkleuren.

De cursus haarkleuring is een praktische cursus

Je doet in deze cursus haarkleuring veel kennis op over haarkleuren, maar je wordt natuurlijk pas echt een specialist in haarverven door veel te oefenen. Daar is in deze cursus ook veel ruimte voor. Je wordt hierin nauwlettend begeleid door een topdocente. In het eerste deel van de cursus mag je zelf bepalen of je oefent op een model of een oefenhoofd. Echter, in het tweede deel is het noodzakelijk om voor enkele lessen een model mee te nemen. De cursus bestaat uit 8 lesdagen van 10:00 tot 16:00. Iets voor jou? Wacht dan niet langer en schrijf je hier in voor de Cursus Haarkleuring! Wil je een volleerde kapper worden? Volg dan onze Opleiding Allround Kapper/Kapster. De cursus haarkleuring vormt een onderdeel van deze modulaire opleiding.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie