Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: Cursus Numerologie (taoïsme)

9 maart 2021 | Massage & Therapieën
Uitgelicht: Cursus Numerologie (taoïsme)

Wist je dat je bij Wellness Academie nu ook een cursus numerologie kunt volgen? Het gaat hier om een cursus die zich richt op de oosterse numerologie. Maar wat is dat nu precies? Hoe kun je dit toepassen in je dagelijkse leven of in je wellness praktijk? En wat bereik je met numerologie? We geven je hier graag alvast een voorproefje van wat je van deze nieuwe en inspirerende cursus kunt verwachten. Ben er snel bij, want de inschrijvingen zijn beperkt!

Ontdek de oosterse numerologie!

Dit systeem van numerologie is diepgeworteld in de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde en met name in het Taoïsme. De Taoïsten gaan ervanuit dat een gelukkig en gezond leven onlosmakelijk verbonden is met ruimte voor de beleving van onze ‘Ware Natuur’, de ‘Dao’. Het heil voor de mens, als wezenlijk deel van de natuur, is te vinden in een eenvoudig leven in harmonie met de natuur. Veel mensen nemen hiervoor niet de ruimte en weten niet goed hoe ze dit veranderen. De numerologie is er dan ook in het bijzonder op gericht om mensen weer inzicht te geven in hoe ze ruimte kunnen scheppen om in overstemming met hun wezenlijke natuur te leven.

Leer meer over de basisprincipes van de Traditionele Chinese Geneeskunde in onze Cursus Meridianen- en Elementenleer.

Hoe werkt dit systeem van taoïstische astrologie?

De taoïstische astrologie is gebaseerd op de negen sterren van de grote beer. Deze negen sterren worden gezien als de verdelers van de energie voor de poolster, die wordt beschouwd als het centrum van het universum. Op dezelfde manier wordt ieders ‘ik’ gezien als het centrum van het universum en wordt beïnvloed door negen soorten energie. Met numerologie kun je het cijfer berekenen dat jouw energie weergeeft. Deze horoscoop bestaat uit drie cijfers, die elke een soort energie vertegenwoordigen:

 • Eerste cijfer
  Dit is je zielecijfer; waar verlang je naar en waarmee kun je jezelf vervolmaken?
 • Tweede cijfer
  Dit vertegenwoordigt de energie waarmee je communiceert en contact maakt met anderen.
 • Derde cijfer
  Dit is je aanlegcijfer; het weerspiegelt de energie die overheerst in jouw persoonlijkheid.

In onze cursus numerologie leer je hoe je voor jezelf en voor anderen deze horoscoop kunt berekenen. Daarbij gaan we dieper in op de betekenis van deze drie cijfers.

Wat kun je allemaal met een cursus numerologie?

Met numerologie krijg je meer inzicht in jouw persoonlijkheid. Wie ben je eigenlijk? Je ontdekt welke elementen van invloed zijn op wie jij bent. Ook maak je binnen deze cursus kennis met een systeem voor psychische snel-diagnose, dat een onderdeel vormt van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Je gaat inzicht verwerven in welke beperkingen of blokkades ervoor zorgen dat je niet de ruimte neemt om in harmonie te leven met de natuur. Je leert ook hoe je het voortaan anders kunt doen. Dit zal vele mooie nieuwe perspectieven bieden. Met alle kennis en ervaringen die je dankzij deze cursus opdoet, kun je straks ook andere mensen helpen.

Hoe pas je de taoïstische numerologie in je praktijk toe?

Je kunt dit systeem toepassen als een op zichzelf staande therapie, maar je kunt het ook integreren binnen andere wellness therapieën en behandelingen, waarmee je mensen terug in hun eigen kracht wenst te zetten. Je kunt numerologie toepassen bij het coachen van mensen naar een betekenisvoller leven. Met deze methode kun je anderen leren om hun zelfhelend vermogen aan te spreken, blokkades in hun leven beter op te lossen en met de juiste energie vol in het leven te staan. Meer weten? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Numerologie in Amsterdam of Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie