Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: opleiding acupunctuur in Eindhoven

9 juni 2023 | Massage & Therapieën
Uitgelicht: opleiding acupunctuur in Eindhoven

Ben je gefascineerd door de eeuwenoude kunst van acupunctuur? En loop je al een tijdje met het idee rond om deze traditionele behandelwijze te leren? Grijp dan nu je kans en volg onze opleiding acupunctuur in Eindhoven. We gaan hier dieper in op de voordelen van deze opleiding en waarom Wellness Academie de ideale plek is om je kennis en vaardigheden op het gebied van acupunctuur te ontwikkelen! Heb je daarna nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Acupunctuur in de moderne samenleving

Acupunctuur is een behandeling die uit het oude China komt, maar die inmiddels een ruime plek in onze moderne samenleving inneemt. Tijdens deze behandeling plaats je dunne naalden op specifieke punten op het lichaam, met als doel om de energiestroom in balans te brengen. Deze techniek wordt al eeuwenlang toegepast en heeft zijn effectiviteit bewezen. Bij Wellness Academie erkennen we de waarde en relevantie van deze behandelmethode in de moderne samenleving. Daarom hebben we een uitgebreide opleiding acupunctuur ontwikkeld, die je onder meer in Eindhoven kunt volgen. Hier leer je alle essentiële kennis en praktische vaardigheden om een bekwame acupuncturist te worden.

Leer om het leven op een holistische manier te bekijken

Onze opleiding acupunctuur in Eindhoven omvat de studie van de belangrijkste principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het streven is om de mens weer in harmonie te brengen met zijn oorspronkelijke natuur en individuele levensdoel. Je zult de kernbegrippen van de TCG bestuderen, waaronder yin/yang, Qi, de Zang Fu-fysiologie, Xue, JinYe, Jing en Shen. Als je nieuwsgierig bent naar de TCG, kun je ook onze cursus meridianen- en elementenleer verkennen.

Een van de belangrijke lessen die je leert, is dat je leert om het leven op een holistische manier te bekijken. Het begrijpen van de holistische benadering van het leven helpt je om acupunctuurbehandelingen met de juiste intentie uit te voeren. Je leert om de mens als geheel te beschouwen, waarbij alle aspecten van het menszijn, een rol spelen in het welzijn van de persoon. Dit brede perspectief stelt je in staat om de onderliggende oorzaken van disbalans aan te pakken, in plaats van alleen symptomen te behandelen.

De opleiding acupunctuur in Eindhoven is een jaaropleiding

Acupunctuur is een behandelwijze die in talloze situaties inzetbaar is, daarom hebben we ook een uitgebreide jaaropleiding voor je ontwikkeld, met 18 lesdagen verdeeld over een jaar. Je leert stap voor stap de principes van de TCG en je gaat stapsgewijs de technieken aanleren. Je hebt tussen de lessen door voldoende tijd om je het geleerde eigen te maken. Door deze ruime opzet heb je de tijd om alles goed te laten bezinken, om tussentijds vragen te stellen en om extra feedback te vragen van je docent.

Na het slagen voor je examen ontvang je het diploma TCM acupunctuur behandelaar. Aan het einde van deze jaaropleiding heb je dus al heel wat ervaring opgedaan. Je kunt nu vol vertrouwen andere mensen helpen met jouw acupunctuur behandelingen. Wist je dat Wellness Academie ook specifieke korte acupunctuur cursussen aanbiedt? Bekijk hier de cursus anti-aging acupunctuur en de cursus ooracupunctuur.

Nog meer pluspunten van Wellness Academie

Bij Wellness Academie hanteren we een zorgvuldige selectieprocedure voor onze docenten, wat een van onze sterke punten is. Hierdoor kunnen we onze cursisten alleen het allerbeste bieden. Je wordt opgeleid door een expert in de Traditionele Chinese Geneeskunde met uitgebreide ervaring op het gebied van acupunctuur. Tegelijkertijd kun je eveneens rekenen op een zeer betrokken docent, die altijd voor je klaarstaat om je te ondersteunen en te begeleiden bij jouw leerproces. Bovendien houden we de lesgroepen beperkt, waardoor er ruimte is voor een leerzame interactie met gelijkgestemde medestudenten. Met deze uitstekende voorbereiding zul je straks beslist succesvol worden in je vakgebied!

Let op: met acupunctuur breng je mensen terug in balans en kun je vele klachten verminderen, maar je mag het nooit inzetten als vervanging van reguliere medische zorg!

Investeer in jouw passie!

Kortom, heb je interesse in acupunctuur en wil je graag deze behandeling professioneel leren uitvoeren? Dan is de opleiding acupunctuur in Eindhoven van Wellness Academie een uitstekende keuze. Met een praktijkgerichte aanpak, veel persoonlijke begeleiding en een stimulerende leeromgeving, biedt deze opleiding alle ingrediënten die je nodig hebt om een deskundige acupunctuur behandelaar te worden. Waar wacht je nog op? Investeer in jouw passie en schrijf je vandaag nog in voor de opleiding TCM acupunctuur behandelaar!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie