Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Ooracupunctuur

Leer de filosofie en praktijk van ooracupunctuur!
Cursus Ooracupunctuur
Voordelen
€ 239
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Ooracupunctuur vormt al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), maar is eigenlijk pas recentelijk bekend geworden als wellness behandeling in het westen. Ben je nieuwsgierig naar hoe je met naaldjes op het oor het complete welzijn van mensen kunt bevorderen? Schrijf je dan in voor deze boeiende en praktijkgerichte cursus ooracupunctuur!

Wat is ooracupunctuur eigenlijk?

In oude geschriften uit de TCM wordt regelmatig verwezen naar het oor als een instrument voor diagnose en behandeling van ziekte en disbalans. Ook worden ooracupunctuur behandelingen al eeuwenlang ingezet als preventie tegen gezondheidsproblemen. De Chinese artsen zeggen: ‘Het geheel weerspiegelt in delen’. Hiermee bedoelen ze dat het lichaam diverse reflexgebieden kent, het oor is er daar een van.

Het oor is de externe manifestatie van de nieren en is volgens de Chinezen onlosmakelijk verbonden met de interne organen. Het doet dienst als verzamelplaats van de meridianen (energiebanen). We leren je graag in deze cursus hoe je ooracupunctuur kunt aanbieden als complementaire behandeling. Schrijf je vandaag nog in voor onze ooracupunctuur cursus!

Cursus ooracupunctuur: ‘het geheel weerspiegelt in delen.’

Inhoud cursus ooracupunctuur

De cursus start met een inleiding over de geschiedenis en filosofie van de ooracupunctuur en de introductie van deze therapievorm in het westen door de Franse acupuncturist Paul Nogier. Daarna gaan we in op de anatomie van het oor. Vervolgens leer je om de oorzones te lokaliseren. We vertellen je meer over de toepassingen van ooracupunctuur in de moderne wellness praktijk en over de contra-indicaties. Je leert alles over de benodigdheden en werkwijze van ooracupunctuur. Na afloop ben je goed voorbereid om deze therapie zelfstandig uit te voeren.

Cursus ooracupunctuur met certificaat!

Wellness Academie staat garant voor cursussen van hoogwaardige kwaliteit met als belangrijk voordeel; beperkte lesgroepen. Hierdoor krijgt elke cursist de kans om alle technieken perfect aan te leren. De cursus ooracupunctuur wordt gegeven door een expert in de TCM met jarenlang ervaring met ooracupunctuur. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat ooracupunctuur. Bekijk hier ook eens onze aanverwante Cursus Oorreflexologie.

Lesindeling

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis ooracupunctuur
 • Anatomie van het oor
 • Lokalisatie van de oorzones
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Toepassingen

239 euro

Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Zondagreeks

Datum: zondag 5 januari 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Eindhoven

Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)

 • Goedkoop parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Dicht aan centrum
Dagreeks

Datum: maandag 11 november 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jos Koch
Jos KochDocent in Eindhoven en Online training

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)
Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)
 • 2 dagen
 • € 345
Meer informatie
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie