* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over highlights

18 september 2017 | Haarverzorging
Veelgestelde vragen over highlights

Het hele jaar door een mooi kapsel dat lijkt alsof het door de zon ‘gekust’ is? Dat kan door highlights te laten zetten. Het is een veelgevraagde behandeling in de kapsalon. Iets voor jou? Of twijfel je misschien nog? We geven hier in samenwerking met de docenten van de Kappersopleiding van Wellness Academie antwoord op veelgestelde vragen over highlights.

1. Veelgestelde vragen over highlights: hoe worden ze gezet?

Er bestaan verschillende manieren om highlights te zetten. Voorheen werd er veel gewerkt met een soort van badmuts met gaatjes erin waar plukjes haar doorheen getrokken werden om deze vervolgens lichter verven. Een andere manier, die doorgaans meer gebruikt wordt, is de folietechniek. Hiermee kun je gemakkelijker dichter bij de aanzet van het haar komen en je kunt de highlights met deze techniek ook gemakkelijk bijwerken als er uitgroei is. De folietechniek is wel een nauwkeurig werkje dat veel tijd vergt. Wil je een snellere oplossing, dan is er ook nog de kam-techniek, waarbij met een kam de blondering in het haar wordt gekamd. Dit geeft een natuurlijk en iets nonchalant effect.

2. Zijn highlights geschikt voor fijn en teer haar?

Een van de veelgestelde vragen over highlights is of ze geschikt zijn voor fijn haar. Als je je haar wilt laten verhelderen met highlights is het nodig om peroxide te gebruiken. Peroxide kan erg agressief zijn voor fijn haar of haar dat niet in een goede conditie is, waardoor het haar extra droog en beschadigd kan worden. Wel bestaan er verschillende sterktes peroxide in haarkleuringen. Als je kiest voor een kleur die bijvoorbeeld maar 1 of 2 tinten lichter is dan je eigen haarkleur, is het misschien wel mogelijk. Laat je kapper daarvoor eerst goed de conditie van je haar analyseren. Een alternatief is om in plaats van highlights een glanskleuring zonder kleurend effect toe te passen, waardoor je haar glanzender wordt en het licht sterker reflecteert. Dit zorgt ervoor dat de variatie in kleur die van nature in je haar aanwezig is benadrukt wordt.

3. Vervagen highlights vanzelf?

Na het donkerder verven van je haar kan de kleur na een tijdje vervagen. Bij highlights ligt dat anders. In dat geval wordt je haar gebleekt via een chemisch proces waarbij de kleurpigmenten uit het haar verwijderd worden. In andere woorden; je haar wordt ontdaan van zijn natuurlijke kleur. Wil je van je highlights af en je natuurlijke kleur weer terug? Dan zul je de highlights moeten laten uitgroeien. Heb je geen zin om daarop te wachten, laat je highlights dan verven in je natuurlijke haarkleur. Je kunt je haar ook in een tint lichter laten verven om toch enigszins het highlight effect te bewaren, maar nu op een subtielere wijze.

4. Wat kan ik doen tegen highlights die geel/oranje zijn uitgeslagen?

We raden je aan om highlights altijd door een professionele kapper te laten zetten. Een kapper weet precies hoelang de blondering erin moet trekken om de juiste kleur te krijgen. Wanneer highlights oranje/geel uitslaan is dat een teken dat de blondering er niet lang genoeg in gezeten heeft. Er zit dan nog te veel een warme tint in je haren. In de kapsalon zien we regelmatig mensen binnenkomen die zelf geprobeerd hebben om highlights te zetten en die vervolgens met dit probleem te kampen hebben. Om het te herstellen kan je het volledige haar donkerder laten verven. Het is belangrijk om dan een kleur te kiezen die warm genoeg is, zodat de gebleekte plukken niet grauw en groenig uitslaan. Een professionele kapper kan je perfect adviseren en je helpen om weer een mooie haarkleur te krijgen.

5. Zijn highlights schadelijk voor mijn haren?

Een enkele keer highlights zetten en ze een aantal keer bij laten werken zal in het geval van gezond haar geen problemen opleveren. Wel is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat alle chemische toepassingen in haarverzorging het haar kunnen beschadigen, vooral wanneer deze veelvuldig en gedurende vele jaren worden toegepast. Vooral toepassingen als het bleken van het haar maken het haar sneller poreuzer. Hierdoor kan het vocht gemakkelijker uit het haar verdwijnen; het haar voelt droger aan en wordt breekbaarder. Bekijk hier ook eens onze Cursus Keratine Behandeling; een ideale behandeling om dof haar weer gezond en glanzend te maken.

Nog meer vragen over highlights en andere kleurbehandelingen?

Wil je op alle fronten een expert worden in haarverzorging, kapsels en haarkleuringen? Volg dan onze snelle no-nonsense Kappersopleiding en behaal je kappersdiploma. Om antwoord te krijgen op al je vragen over highlights en andere kleurbehandelingen, volg je eveneens onze Opleiding Haarkleuren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie