Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over wimperlijm

7 augustus 2023 | Visagie
Veelgestelde vragen over wimperlijm

Heb je een grote passie voor make-up en mooie wimpers? Dan ben je ook vast fan van wimperextensions. Deze geven je ogen een verleidelijke uitstraling. Ben je nieuw in de wereld van wimperextensions, dan heb je mogelijk veel vragen over deze behandeling. Hoe zit het bijvoorbeeld met wimperlijm. Is dat wel veilig? En waar moet je op letten? De lash experts geven daarom hier antwoord op veelgestelde vragen over wimperlijm en one-by-one wimperextensions. Wil je wimperextensions leren zetten als een pro? Dan leren we je er graag alles over in onze cursus wimperextensions.

1. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten van wimperlijm?

Een van de belangrijkste vragen over wimperlijm is wat nu het belangrijkste bestanddeel is. Het antwoord op deze vraag is cyanoacrylaat. Deze stof is verantwoordelijk voor de hechting tussen de wimperextensions en je natuurlijke wimpers. Het kan echter ook irriterend zijn voor sommige mensen. Bij lijm voor gevoelige ogen wordt vaak minder cyanoacrylaat gebruikt. Het is echter belangrijk om op te merken dat ook in deze lijmen nog steeds een bepaalde hoeveelheid van dit bestanddeel aanwezig is.

Mensen die een allergie voor dit ingrediënt hebben, zullen dus nog steeds hierop kunnen reageren. Heb je een klant die nooit eerder wimperextensions heeft gehad? Dan is het raadzaam om een patchtest uit te voeren, voordat je de lijm aanbrengt om er zeker van te zijn dat je klant geen klachten krijgt. Heb je nog veel meer vragen over wimperlijm en het plaatsen van wimperextensions? Dan ben je bij onze cursus wimperextensions op de juiste plek om hier een pro in te worden!

2. Vragen over wimperlijm; hoe bewaar ik geopende wimperlijm?

Nog een van de veelgestelde vragen over wimperlijm is hoe je deze het beste bewaart. Voor elke soort lijm is het belangrijk om goed te letten op de omstandigheden waarin je deze bewaart, zodat de lijm zo lang mogelijk meegaat. Dat geldt ook voor geopende wimperlijm. Bewaar wimperlijm altijd op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. We krijgen vaak de vraag of het een goed idee is om de geopende wimperlijm in de koelkast te bewaren. Dat is echter geen goed idee. Lijm houdt niet van extreme temperaturen. Bovendien zou het ook leiden tot schommelingen in de luchtvochtigheid, wat de lijm niet ten goede komt.

3. Wimperextensions en wimperlijm: hoe werkt het precies?

Wil je op professionele wijze wimperextensions gaan plaatsen? Dan is het belangrijk dat je inzicht hebt in hoe de lijm werkt. Wimperlijm bevat, zoals hierboven al benoemd, de chemische stof cyanoacrylaat. Deze stof reageert op de luchtvochtigheid en verbindt zich met de wimpers. Wanneer de lijm wordt blootgesteld aan de lucht, beginnen de cyanoacrylaatmoleculen zich met elkaar te verbinden en vormen ze lange, sterke ketens. Dit creëert de hechting, die nodig is om de wimperextensions stevig aan de natuurlijke wimpers te bevestigen. Dit proces noemen we polymerisatie.

4. Waarom droogt mijn lijm niet goed?

Deze vraag hoort ook tot de veelgehoorde vragen over wimperlijm in beauty salons. De juiste wijze van polymerisatie is essentieel voor het eindresultaat. De lijm mag niet te snel drogen, want je moet wel de tijd hebben om de extensions heel precies te kunnen plaatsen. Daarentegen, is het ook niet de bedoeling dat het drogen te lang duurt. Wanneer je lijm te traag droogt, dan komt dat meestal door de omstandigheden in je salon. Mogelijk is de luchtvochtigheid te laag, waardoor de lijm langzamer droogt. Door de vochtigheidsgraad in de ruimte iets te verhogen, versnel je de polymerisatie van de lijm. De beste manier om de luchtvochtigheid te regelen, is met behulp van een luchtbevochtiger.

5. Mijn klant klaagt na de behandeling over prikkelende ogen, wat moet ik doen?

Bij prikkelende ogen kun je een ventilator gebruiken om de dampen van de wimperlijm te verminderen. Daarbij is het ook een aanrader om tijdens de behandelingen een superbonder te gebruiken. Dit product sluit namelijk de dampen van de lijm op, waardoor er minder kans is op irritatie. Daarbij geeft een superbonder extra flexibiliteit aan de verbindingen, wat ervoor zorgt dat de wimperextensions beter blijven zitten. Vertel je klant bovendien dat ze na de behandeling haar ogen niet aanraakt. Ook mag er de eerste uren geen water in haar ogen komen. Gaat het prikkelende gevoel niet over of wordt het steeds erger, dan dien je de wimperextensions te verwijderen.

6. Mag ik na een allergische reactie de wimpers opnieuw behandelen?

Ook dit is een van de belangrijke vragen over wimperlijm, waar je als professionele lash expert het antwoord op dient te weten. Dat antwoord is 'nee'. Na een allergische reactie mag je niet opnieuw wimperextensions plaatsen. Als je klant eerder allergisch reageerde op de wimperlijm, dan zal dat de volgende keer ook gewoon gebeuren. Ook met hypoallergene lijm moet je oppassen, want ook dit kan reacties geven. En dat niet alleen, steeds weer opnieuw extensions aanbrengen, kan leiden tot ernstigere reacties in de toekomst.

Stel altijd de gezondheid van je klant voorop. Je kunt bijvoorbeeld wel een alternatieve beauty behandeling overwegen. Een goede optie voor mensen met een allergie voor wimperlijm is wimperlifting. Hiermee lift je met speciale lotions de wimpers, waardoor ze wekenlang perfect in de krul staan. Daarbij kun je de wimpers ook verven voor een extra mooi effect. Je leert er alles over in onze wimperlifting cursus!

Nog meer vragen over wimperlijm en wimperextensions?

Wil je een echte expert worden in wimperbehandelingen? Dan kun je bij Wellness Academie niet alleen de cursus wimperextensions volgen, maar ook de gevorderden cursus 3D wimperextensions (Russian Volume), waarin je je vaardigheden als wimperstyliste nog verder gaat uitbreiden. Bovendien kun je met al deze wimpercursussen samen ook je diploma behalen van de opleiding lash expert. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of bezoek een van onze info-avonden!

Lees ook:

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie