* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voordelen van cupping voor je huid

31 augustus 2018 | Schoonheidszorg
Voordelen van cupping voor je huid

Cupping wordt al eeuwenlang toegepast als therapie binnen oosterse traditionele geneeswijzen. Ondertussen geniet cupping ook in het westen steeds meer bekendheid als lichaamsbehandeling. Veel massagetherapeuten hebben zich deze behandelwijze eigen gemaakt, om als extra service aan te bieden. Vaak is cupping gericht op het behandelen van spierpijn, rug-, nek- en schouderklachten en ook cellulite. Maar wist je dat cupping ook zeer bevorderlijk is voor de gezondheid van de huid? We gaan in dit artikel de voordelen van cupping voor de huid uitlichten.

Toepassingen van cupping

Bij cupping worden er bokaaltjes vacuüm gezogen op de huid om zo invloed uit te oefenen op energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen. Binnen de traditionele Chinese Geneeskunst wordt cupping gebruikt om verstorende energieën uit het lichaam te leiden en blokkades in de doorstroom van chi (levensenergie) op te heffen om het welzijn te verbeteren. In de moderne westerse massagepraktijk wordt cupping vaak gebruikt voor het ontspannen van spierknopen. Door de cup vacuüm te zuigen op de plek van een spierknoop, kun je lokaal inwerken. Je kunt de cup ook over de huid bewegen om het bindweefsel los te maken. Door de vacuüm werking wordt de bloedcirculatie in de huid gestimuleerd. Leer om zelf cupping massages te geven in onze Cursus Cupping!

Cupping in het schoonheidssalon

Steeds meer schoonheidsspecialisten merkten cupping op. Vooral het feit dat cupping wordt ingezet voor het losmaken van het bindweefsel en het stimuleren van de bloedcirculatie trok hun aandacht. ‘Dat zijn effecten die we ook graag in het schoonheidssalon zien, omdat we hiermee de huid van onze klanten kunnen verbeteren!’ Cupping is volgens veel schoonheidsspecialisten, die er ondertussen ervaring mee hebben opgedaan, goed te vergelijken met een bindweefselmassage. Door het sterk bevorderen van de doorbloeding van de huid, worden de huidcellen optimaal voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en afvalstoffen worden effectiever afgevoerd. Dit komt de conditie van de huid alleen maar ten goede.

Cupping stimuleert collageenproductie

De invloed van cupping op het bindweefsel kan de huid zichtbaar en voelbaar verbeteren. Cupping stimuleert de fibroblasten in de huid. Dit zijn de belangrijkste cellen van het bindweefsel, die als belangrijkste functie de aanmaak van collageen en elastinevezels hebben, die de huid hun stevigheid en elasticiteit geven. Bij het ouder worden, wordt het aantal fibroblasten minder. Daarbij worden ze ook minder actief. Door de verminderde aanmaak van collageen en elastinevezels wordt de huid minder stevig. Cupping houdt de fibroblasten bij de les. Cupping wordt vanwege dit effect al vele jaren in onze contreien gecombineerd met bindweefselmassages met als doel om cellulite te verminderen. We leren je er graag alles over in onze Cursus Sveltessa Afslankingsmassage; Een ideale massagevorm die mensen helpt om strakker in hun vel te komen!

Cuppen van het gezicht

Een nieuwe ontwikkeling is dat er tegenwoordig ook speciale cups zijn voor het gezicht en dat steeds meer schoonheidssalons ook cupping facials aanbieden. Tijdens deze behandeling worden siliconen cups op de huid geplaatst. Door de cups dicht te knijpen kun je het vacuümeffect bereiken. Hoe harder je de cup dichtknijpt, hoe groter het effect. Verder zijn er zachte cups voor een mild effect en harde cups voor een intensere werking. Er zijn ook speciale kleine cups voor de bovenlip. Het is belangrijk dat de schoonheidsspecialiste vooraf eerst goed de huid analyseert. Mensen met een zeer gevoelige huid lopen het risico op rode en (donker)paarse plekken in het gezicht (cup kiss), die soms pas na een paar dagen wegtrekken. Facial cupping kan de huid steviger maken, rimpels minder laten opvallen en het kan ook helpen om wallen te verminderen door het vocht in de wallen beter af te drijven.

Wil je alles weten over schoonheidszorg? Zou je graag anderen willen helpen met het krijgen van een mooiere huid? Dan is het vak van schoonheidsspecialiste vast iets voor jou! Bekijk hier onze Opleiding Schoonheidsspecialiste. Deze opleiding is te volgen op al onze campussen, namelijk in: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen, Apeldoorn, Antwerpen, Hasselt en Gent!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie