Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom een cursus oorreflexologie een aanrader is!

4 september 2020 | Massage & Therapieën
Waarom een cursus oorreflexologie een aanrader is!

Heb je interesse in wellness en gezondheid? Heb je daarbij bovendien een voorliefde voor complementaire therapieën, die gezondheid in een ander daglicht zetten? Wil je een behandelwijze leren die zeer toegankelijk is en die je gemakkelijk overal kunt toepassen? Dat zijn al meteen enkele goede redenen om een cursus oorreflexologie te volgen. We zetten hier echter nog vijf goeden redenen uiteen waarom een cursus oorreflexologie een aanrader is!

1. Het oor als toegangspoort tot helende processen

Je staat er waarschijnlijk niet elke dag bij stil, maar onze oren hebben een geweldige functie. Ze zorgen ervoor dat we de stem horen van de mensen die ons dierbaar zijn, evenals andere prachtige geluiden, zoals het ruisen van de wind, de golven van de zee, de regen tegen het raam of onze lievelingsmuziek! Bovendien versieren veel mensen hun oren met juwelen. Prachtig! Wat veel mensen niet weten is dat ze dienstdoen als de toegangspoort tot helende processen. Zo lopen er veel zenuwen door het oor. Deze kunnen behandeld kunnen worden middels auriculotherapie of oorreflexologie, om klachten door heel het lichaam en de geest aan te pakken!

2. Het oor is gemakkelijk toegankelijk

Dit is nog zo’n goede reden waarom een cursus oorreflexologie een aanrader is. Met deze behandelwijze kun je namelijk een grotere doelgroep aanspreken. Je zult gemakkelijker mensen kunnen overhalen om oorreflexologie een kans te geven om hun welzijn te bevorderen. Voor veel wellness- en massagebehandelingen moet de ontvanger uit de kleren, maar dat is hiervoor niet nodig. Klanten die nog wat huiverig zijn, hoeven zich niet helemaal aan je bloot te geven. Ze zullen zich daardoor beter op hun gemak voelen. Dit maakt oorreflexologie zeer toegankelijk.

3. Perfecte aanvulling op overige reflexologie behandelingen

Misschien timmer je al hard aan de weg als massagetherapeut, wellness therapeut of reflexologie therapeut, maar wil je meer. Als het om gezondheid en welzijn gaat, raak je eigenlijk nooit uitgeleerd. Er zijn altijd weer nieuwe, interessante behandelwijzen te leren, die je praktijk kunnen verrijken. Een van de redenen waarom een cursus oorreflexologie een aanrader is, is omdat het een mooie aanvulling is op andere reflexologie cursussen, die je bij Wellness Academie kunt leren, zoals de opleiding voetreflexologie, de cursus verticale reflextherapie en de cursus handreflexologie.

4. Een doeltreffende manier om verslavingen te behandelen

Met oorreflexologie worden op veel fronten uitstekende resultaten behaald. Het wordt toegepast bij klachten, zoals: stress, vermoeidheid, slapeloosheid, spijsverteringsklachten, allergieën en pijn. Het blijkt echter bij uitstek succesvol bij verslavingen. Er zijn op het oor specifieke punten aan te wijzen, die je kunt behandelen met oorreflexologie, om mensen met een verslaving doeltreffend te kunnen ondersteunen om van hun probleem af te komen. In onze cursus oorreflexologie leer je daar meer over.

5. Oorreflexologie is gemakkelijk te leren

Iedereen kan het leren! De cursus oorreflexologie van Wellness Academie is een korte 2-daagse cursus. Je krijgt les van een topdocent, een pionier in de oorreflexologie, die je alles op een begrijpelijke manier zal aanleren. Na een korte theoretische inleiding, met meer informatie over de geschiedenis, ontwikkeling en succesvolle toepassingen van deze behandelwijze, volgt het praktijkgedeelte. Je gaat tijdens de lessen onder deskundige begeleiding de technieken oefenen. Aan het einde van de cursus heb je de basis in de vingers en kun je hiermee zelf aan de slag als een professional. Je ontvangt hiervoor een certificaat oorreflexologie.

Waar wacht je nog op?

Zijn dat niet genoeg redenen waarom een cursus oorreflexologie een aanrader is? Schrijf je hier meteen in voor onze Cursus Oorreflexologie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie