Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom is keratine goed voor je haar?

14 november 2022 | Haarverzorging
Waarom is keratine goed voor je haar?

Je hebt vast al vaker het woord ‘keratine’ gehoord als het over haarverzorging gaat. Maar wat is dit ingrediënt precies? En waarom is keratine goed voor je haar? De experts in haarverzorging van Wellness Academie geven je hier meer uitleg. Wist je bovendien ook al dat je bij ons naast diverse kappersopleidingen en hairstyling opleidingen ook een cursus keratine haarbehandeling kunt volgen? Lees hier gauw meer en word een expert in het creëren van de mooiste kapsels met gezond glanzende haren!

Waarom is keratine zo populair in haarverzorging?

Een behandeling met keratine is goed voor je haar. Het kan beschadigd haar weer een gezonde en glanzende look geven. We zien dan ook dat keratinebehandelingen heel populair zijn geworden in kapsalons. Pluizig en onhandelbaar haar zijn hiermee zo goed als verleden tijd. Een van de redenen waarom keratine zo geliefd is, is omdat het een 100% natuurlijk ingrediënt is. Het wordt nog weleens verward met een ‘chemische relaxer’, maar dat is iets anders. Keratine is in tegenstelling tot een chemische relaxer namelijk volledig natuurlijk. Daarbij is een keratinebehandeling een semipermanente behandeling (waar je enkele maanden plezier van hebt), terwijl een behandeling met een chemische relaxer permanent is (dit moet uitgroeien).

Keratine, wat is dat eigenlijk?

Om te ontdekken waarom keratine goed voor je haar is, moet je natuurlijk eerst weten wat dit precies is. Het is een lichaamseigen eiwit (proteïne). Het komt onder meer voor in de buitenste laag van je huid, in je nagels en haren. Dit eiwit maakt je huid en haren stevig, flexibel en waterafstotend. Kenmerkend is dat het een hoog gehalte aan zwavelhoudende aminozuren heeft. Het gaat dan vooral om zogeheten cysteïne. Deze zorgen voor een stevige structuur. Keratine is dus heel belangrijk om je lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Waarom is keratine goed voor je haar?

Voldoende van dit eiwit in je haar, maakt je haar zacht, soepel en glanzend. Wist je dat gezonde haren voor 95% uit keratine bestaan? Dit percentage kan onder invloed van allerlei factoren sterk afnemen. Denk daarbij onder meer aan je haar vaak föhnen, regelmatig je haren verven of het ondergaan van straightening behandelingen. Je haar voelt daardoor stugger aan, het gaat pluizen en wordt dof. Keratine in haarverzorgingsproducten kan dit probleem verminderen. Deze producten zorgen ervoor dat de verloren keratine wordt aangevuld. Voor een zo goed en lang mogelijk resultaat is een professionele keratinebehandeling een aanrader. Bekijk hier ook onze Opleiding haarkleuren.

Leer professionele haarbehandelingen uitvoeren!

Keratine is goed voor je haar, maar je zult er alleen optimaal profijt van hebben als het om een professionele keratinebehandeling gaat. In veel shampoo, die je in de schappen van de supermarkt kan vinden, zit deze proteïne. Echter, zal je hiermee nooit dat mooie glanzende en soepele resultaat krijgen als van een keratinebehandeling in de kapsalon. Wil je ook leren om deze behandeling als een pro aan te kunnen bieden? Dan ben je bij Wellness Academie op de juiste plek voor een cursus keratinebehandeling. Je leert om haaranalyses te maken, je leert meer over de kenmerken en mogelijkheden van dit ingrediënt en je leert om een keratine haarbehandeling uit te voeren. Ook de after care van het behandelde haar komt aan de orde.

Geschikt voor elk haartype!

Het grote voordeel van een cursus keratine haarbehandeling is dat je hierdoor nu ook een doeltreffende oplossing hebt voor klanten met beschadigd haar. Je hoeft er dankzij deze behandeling niet altijd meteen de schaar in te zetten! Denk daarbij aan bekende haarfrustraties, zoals:

 • Beschadigd haar door de zon
 • Pluizig en dof haar door veel chloorwater
 • Geverfd haar dat broos is geworden
 • Van nature pluizig haar hebben
 • Droog haar door chemische behandelingen en föhnen

Je zult in deze cursus ontdekken dat dit eiwit goed voor je haar is en het weer glad en glanzend kan maken. Een ander voordeel is dat keratine geschikt is voor alle haartypen, waardoor je er iedereen blij mee kunt maken. Daarbij is elk kapsel na een keratinebehandeling veel gemakkelijker te stylen. Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor de cursus keratine haarbehandeling!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie