Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij een microneedling behandeling?

24 februari 2020 | Schoonheidszorg
Waarop letten bij een microneedling behandeling?

Ben je op zoek naar een doeltreffende manier om je huid te verbeteren, dan ben je misschien wel ‘microneedling’ tegengekomen? Deze behandeling vermindert rimpels, acnelittekens en pigmentvlekken en verstevigt de huid. Wat is microneedling nu juist en wat moet je weten over deze behandeling? Daar vertellen we je graag meer over. We geven hier antwoord op de vraag: ‘Waarop letten bij een microneedling behandeling?’ Door je goed voor te bereiden en een gecertificeerde schoonheidsspecialiste te vinden, weet je wat je te wachten staat en zul je optimaal profijt hebben van microneedling!

1. Er worden hele kleine gaatjes in je huid geprikt

Het idee dat er tijdens microneedling gaatjes in de huid worden geprikt, schrikt veel mensen af. We leggen je graag kort uit wat dit betekent, zodat je angsten worden weggenomen. De behandeling wordt uitgevoerd met een speciale pen met minuscule naaldjes. Door hiermee hele kleine gaatjes te prikken, wordt er een signaaltje naar de hersenen gestuurd, dat dit gerepareerd dient te worden. Denk aan als je een wondje hebt. Op deze manier wordt het zelfherstellend vermogen van de huid gestimuleerd. De huid komt direct in actie door collageen aan te maken; een bouwsteen van de huid, die voor stevigheid zorgt.

2. Een microneedling behandeling kan onaangenaam aanvoelen

Doordat de naaldjes waarmee gewerkt wordt heel klein zijn, zal de behandeling niet heel veel pijn doen. Microneedling is doorgaans prima te verdragen. Het geeft een licht prikkend gevoel. Hoe onaangenaam het aanvoelt, kan per persoon verschillen, afhankelijk van de pijngrens. Op bepaalde plekken kan het onaangenamer aanvoelen, vooral waar bot vlak onder de huid zit, zoals op de jukbeenderen en op het voorhoofd. De meeste mensen die al eens een microneedling behandeling hebben ondergaan, getuigen ervan dat het niet prettig is, maar wel goed te verdragen. De mooie resultaten maken het allemaal goed!

3. Directe resultaten en resultaten op langere termijn

Een van de dingen waar je op moet letten als je een microneedling behandeling ondergaat, is dat het optimale resultaat pas na enkele weken zichtbaar is. De aanmaak van meer collageen heeft tijd nodig. De huid heeft na een behandeling ongeveer 6 weken nodig om optimaal te herstellen. Toch zul je vaak ook al kort na de behandeling een verbetering van de huid merken. De eerste dagen na microneedling, kan de huid een beetje rood zijn. Dit zal na enkele dagen geleidelijk wegtrekken en je huid zal dan al meteen meer stralen en zachter aanvoelen. De allerbeste resultaten bereik je als je een kuur ondergaat.

4. Een goede voorbereiding zorgt voor betere resultaten

Wanneer je bij een schoonheidssalon informeert naar een microneedling behandeling, zal de schoonheidsspecialiste je aanraden om een voorbereidende behandeling te ondergaan. Denk hierbij aan een fruitzuur peeling of een microdermabrasie behandeling. Dat is een goed idee, want deze exfoliërende behandelingen zorgen ervoor dat de microneedling behandeling effectiever zal zijn. Hoe beter de conditie van je huid is, hoe betere effecten de microneedling behandeling zal geven. Je kunt hier zelf invloed op uitoefenen middels een gezonde levensstijl en een goede dagelijkse verzorging van de huid.

5. Een microneedling behandeling doe je niet zelf thuis!

Misschien heb je ook al gehoord van de dermaroller? Sommige mensen denken dat dit hetzelfde is als microneedling. Het principe van de dermaroller en professionele microneedling is hetzelfde. De dermaroller beschikt echter over naaldjes die minder diep in de huid dringen en wordt dan ook veel thuis gebruikt. Microneedling werkt dieper in en dat moet je dan ook zeker niet zelf uitvoeren, maar aan een goed opgeleide schoonheidsspecialiste overlaten. Deze kan jouw huid deskundig analyseren, de behandeling perfect op jouw huid afstemmen en goede nazorg bieden. Kortom, je kunt rekenen op een veilige en verantwoorde behandeling en optimale resultaten.

6. Na afloop dien je de nazorg-instructies strikt op te volgen

Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het ondergaan van een microneedling behandeling is de nazorg. Het resultaat is sterk afhankelijk van of je de instructies van je schoonheidsspecialiste zorgvuldig naleeft. De huid heeft tijd nodig om te herstellen. Het is essentieel dat je vocht vermijdt. Vermijd de eerste 48 uur na de behandeling activiteiten waarbij je veel zweet, om ontstekingen te voorkomen. Ga niet sporten en ga niet in de sauna. Ga ook niet zwemmen. Daarnaast is het cruciaal om in de eerste dagen na de behandeling blootstelling aan de zon te voorkomen. Gebruik steeds een hoge SPF-factor. Je schoonheidsspecialiste zal je gedetailleerde nazorg-instructies meegeven.

Meer weten over een microneedling behandeling?

Heb je al voorkennis van schoonheidszorg, bijvoorbeeld middels onze Opleiding Schoonheidsspecialiste of heb je al onze Opleiding Skin Expert gevolgd? Dan kun je deelnemen aan onze Opleiding Microneedling, waarin je zelf deze gespecialiseerde beauty behandeling verantwoord en veilig leert uitvoeren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie