• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat is het beste moment voor definitieve ontharing?

11 februari 2022 | Schoonheidszorg
Wat is het beste moment voor definitieve ontharing?

Ongewenste haargroei is een kwelling voor veel mensen. Ze willen het liefst zo snel mogelijk van dit probleem af. Staat de lente voor de deur? Dan heb je het in jouw salon vast druk met ontharingsbehandelingen, zoals harsen en epileren. Echter, kun je met definitieve ontharing met een diodelaser deze klanten nog veel beter helpen, omdat de haartjes dan wegblijven. Een veelgehoorde vraag is, wat het beste moment is voor definitieve ontharing? Lees hier meer!

Verdwijnen behandelingen als harsen en epileren?

In onze Cursus Harsen & Epileren leer je hoe je deze behandelingen perfect uitvoert. Het zijn onmisbare en veelgevraagde behandelingen, die zeker niet verdwijnen. Het blijven effectieve behandelingen. Dat geldt onder meer ook voor sugar waxing. Vaak zie je bovendien dat na vele hars- en epileerbehandelingen de haartjes minder worden of zelfs wegblijven. Voor een langduriger of permanent resultaat kun je beter kiezen voor de diode laser. Door je bij te scholen in deze vorm van definitieve ontharing, kun je efficiënter inspelen op de wensen van je klanten. Je kunt die klanten, die steeds klagen over de terugkomende haartjes, een uitstekende oplossing aanbieden!

De diode laser voor definitieve ontharing

Voorheen hoorde je veel over IPL-behandelingen. Dit zijn ook definitieve ontharingsbehandelingen. Echter, wint de diode laser aan terrein. Deze laser is in tegenstelling tot IPL geschikt voor alle huidtypen. Dus ook voor de donkere en zeer donkere huid. De diode laser gebruikt laserlicht op één golflengte. Daarmee heeft deze laser een hoger vermogen en kan ook de diepe haarwortels bereiken. Met deze unieke golflengte en de hoge concentratie van energie kun je zeer doelgericht werken. Dankzij de zeer korte energieafgifte, wordt wel het haarzakje vernietigd, maar niet de omliggende huid. Bovendien is de laser in de behandelkop voorzien van een koelsysteem, die de huid extra beschermt. Je kunt hiermee dus heel veilig werken.

Wat is de beste periode om deze behandeling te starten?

Je zult in de praktijk merken, dat klanten vooral tegen de tijd dat het zomer wordt, vragen naar behandelingen voor definitieve ontharing. Het is voornamelijk in deze periode dat ze zich storen aan stoppeltjes, ingegroeide haren, vergeten haartjes en een geïrriteerde huid. Om dit te voorkomen kun je je klanten er beter op attent maken om al in het najaar of in de winter te starten met diode laser behandelingen. Doorgaans zijn er tussen de 6 tot 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Daarbij moet je er ook rekening mee houden dat de behandelingen steeds tussen de 6 en 12 weken uitgevoerd dienen te worden.

Schrijf je hier in voor onze Cursus Definitieve Ontharing

Wil je ook graag je klanten verlossen van alle frustraties rondom ontharen? Wacht dan niet langer en start bij Wellness Academie met een Cursus Definitieve Ontharing (diode laser)! Het werken met de diode laser moet veilig en verantwoord gebeuren, maar vanwege de geavanceerde technologie, is dit heel gemakkelijk te leren. De cursus bestaat uit één dag van 10:00 tot 17:00. Na afloop ontvang je een certificaat en kun je deze behandeling direct aanbieden aan je klanten. Je hoeft voor het volgen van deze cursus geen grote investeringen te doen in apparatuur. Alle benodigdheden zijn tijdens de les voorhanden. Je dient wel eerst de Opleiding Schoonheidsverzorging te volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie