* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de belangrijkste stappen in huidverzorging?

9 december 2022 | Schoonheidszorg
Wat zijn de belangrijkste stappen in huidverzorging?

Huidverzorging is belangrijk, omdat je huid de grootste barrière is tussen jou en de buitenwereld. Het is daarom superbelangrijk om je huid goed te verzorgen en te beschermen tegen o.a. schadelijke uv-straling, vuil en bacteriën. Daarnaast geeft je huid ook aan hoe gezond je bent. Wil je anderen helpen om een mooie huid te krijgen? We vertellen je hier alvast wat meer over welke stappen in huidverzorging je dan niet mag overslaan. Je leert er nog veel meer over in onze cursus gelaatsverzorging of in de complete opleiding schoonheidsspecialiste!

De 4 stappen in huidverzorging die je niet mag overslaan

Om de huid in topconditie te houden, is het belangrijk om de basics van huidverzorging te kennen. Dit betekent dat je je huid moet reinigen, hydrateren en beschermen. Maar hoe doe je dat? Volg daarvoor de volgende onmisbare stappen in huidverzorging:

Stap 1: Reinigen

Je huid reinigen is essentieel om vuil, make-up en onzuiverheden te verwijderen. Zorg ervoor dat je je huid twee keer per dag schoonmaakt; 's ochtends en 's avonds. Gebruik daarvoor een milde, niet-irriterende cleanser, die bij je huidtype past. In onze cursus gelaatsverzorging of de opleiding schoonheidsverzorging leer je meer over de soorten huidtypes.

Stap 2: exfoliëren

Deze stap wordt door veel mensen thuis vaak vergeten. Met exfoliëren bedoelen we dat je de dode huidcellen verwijdert, die je huid er zo grauw uit laten zien. Tegelijkertijd stimuleer je de huid om harder te werken en zich sneller te vernieuwen. Door zeker 1 tot 2 keer per week te exfoliëren heb je steeds een egale, zachte en fris ogende huid. Het is bovendien een goed idee om dit met regelmaat eens door een schoonheidsspecialist te laten uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld via behandelingen als: microdermabrasie, dermaplaning en chemische peelings.

Stap 3: hydrateren

Na het goed reinigen en eventueel exfoliëren van de huid is het nodig om te hydrateren. Dit zorgt ervoor dat de huidbarrière hersteld wordt, waardoor er niet te veel vocht verdampt. De huid voelt op deze manier weer soepel aan. Bovendien ziet een goed gehydrateerde huid er jonger uit, omdat eventuele droogtelijntjes zodoende worden opgevuld. Gebruik ’s ochtends een dagcrème en voor het slapengaan een nachtcrème.

Stap 4: beschermen

Nog een stap die snel vergeten wordt, is de huid beschermen. Wanneer de zon op volle kracht schijnt, is het voor de meeste mensen logisch om te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge SPF (30 of 50). Deze stap mag echter ook op alle andere momenten in het jaar niet overgeslagen worden. Ook als het bewolkt is of als je veel in de schaduw vertoeft, is het toch noodzakelijk om je huid tegen de zon te beschermen.

Welke extra stappen in huidverzorging kun je nog nemen?

Bovenstaande stappen in huidverzorging mag je dus dagelijks (wekelijks in het geval van exfoliëren) niet overslaan. Bereik je hiermee toch niet dat mooie huidje dat je zo graag wenst? Dan zijn er nog een aantal extra stappen die je kunt nemen! Denk bijvoorbeeld aan extra stappen bij veelvoorkomende huidproblemen, zoals: pigmentvlekjes, acne, roodheden en fijne lijntjes. Je zou bijvoorbeeld serums met een hoge concentratie aan werkstoffen kunnen gebruiken. Deze huidverzorgingsproducten zijn daardoor effectiever, dan een eenvoudige dag- of nachtcrème. Denk bijvoorbeeld aan serums met niacinamide bij onzuiverheden of retinol voor een beter anti-aging effect. Bekijk hier het volledige aanbod aan beauty cursussen. Dit geeft je meteen een indruk van wat er allemaal mogelijk is binnen de wereld van beauty en huidverzorging.

Vergeet niet: elke huid is anders!

Hoewel het stappenplan voor een goede huidverzorging redelijk eenvoudig oogt, is dit in de dagdagelijkse praktijk nog niet zo gemakkelijk. Eke huid is namelijk anders. Daarbij heeft de huid ook nog eens in elk seizoen behoefte aan een aangepaste verzorging. Of wat als er ineens huidproblemen opspelen? Een optimale huidverzorging vraagt daarom om uitgebreide kennis. Daarvoor ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres.

We haalden hierboven al onze cursus gelaatsverzorging en de opleiding schoonheidsspecialiste aan. Je kunt daarbij ook eens een kijkje nemen bij onze Opleiding Skin Expert. Deze opleiding behelst uitgebreide kennis en talloze tips over producten, ingrediënten en behandelwijzen op het gebied van huidverzorging en huidverbetering. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie