Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wel of niet mijn haar kleuren?

14 februari 2018 | Haarverzorging
Wel of niet mijn haar kleuren?

Heb je nog nooit je haar een ander kleurtje gegeven? Maar ben je nu toch wel erg nieuwsgierig geworden naar hoe een andere kleur haar bij jou zou staan? Veel dames twijfelen of durven niet zo goed om hun haar te laten verven. Wat zijn de voor- en nadelen van je haar kleuren? Raakt je haar er niet door beschadigd? En welke kleur zou mij mooi staan. We gaan hier in op enkele overwegingen die je dient te maken voor het wel of niet verven van je haar!

Hoe is de conditie van je haar?

Voordat je begint met het kleuren van je haar, is het belangrijk om eerst eens de conditie van je haar onder de loep te nemen. Haarkleuringen zijn behoorlijk intensief en kunnen je haar, als je het verkeerd aanpakt, behoorlijk beschadigen. Haarkleuringen maken je haren op en den duur een stuk droger. Heb je al erg droog haar, dan is dit misschien niet het moment om je haren te verven. Denk dan liever eerder aan een keratine haarbehandeling om je haar te laten herstellen. Lees hier meer over onze Cursus Keratine Behandeling. Heb je echter wat vetter haar, dan heb je de kans dat je haar door de haarverf juist wat minder vet wordt. Toch is het beter om eerst een professionele kapper te raadplegen en ervoor te zorgen dat je haar in topconditie is voordat je het verft!

Besteed extra zorg aan haarverzorging

Wanneer je ervoor kiest om je haar te verven, moet je er rekening mee houden dat je extra aandacht moet besteden aan haarverzorging. Je moet er goed op letten dat je haar niet te droog wordt door te investeren in een goede shampoo en conditioner en bij voorkeur ook in een geschikt haarmasker. Verder zul je nu mogelijk wat vaker naar de kapper moeten om de uitgroei bij te laten werken. Zeker wanneer de haarkleur die je kiest erg afwijkt van je natuurlijke haarkleur, dan kan de uitgroei erg opvallend zijn. En dat wil je natuurlijk niet! Een ander belangrijk aandachtspunt is dat je je haar beter niet vaker dan één keer per vier tot zes weken verft, want anders is de kans groot dat je haar snel erg droog wordt! 

Welke kleuren passen bij mij?

Je kunt je haar niet zomaar gemakkelijk in elke kleur verven. We kunnen je hier wel alvast een algemene richtlijn geven, die je helpt om de juiste kleur te kiezen. Bepaal of je een warme of koele huidtint hebt:

 • Warme huidtint
  Bij een warme huidtint passen vooral kleuren als rode, chocoladebruine en rode tinten. Vermijd kleuren als zwart, wit en paarse tinten.
 • Koele huidtint
  Bij een koele huidtint staan kleuren als blond en asbruin meestal erg mooi. Vermijd liever gele en gouden tinten.

Daarnaast speelt ook de ondertoon van je haar een belangrijke rol bij het kiezen van een kleur die goed bij jou past. Laat je daarom altijd eerst goed adviseren door een kapper die veel ervaring heeft met haarkleuringen. Kapper worden iets voor jou? Dan is onze Kappersopleiding beslist een aanrader!

Pas op voor drastische kleurveranderingen!

Drastische kleurveranderingen slaan in de praktijk meestal niet goed uit. Het is bijvoorbeeld erg lastig om van platinablond naar heel donkerbruin te gaan en andersom. Dat wil niet zeggen dat het absoluut niet mogelijk is. Een ervaren kapper die gespecialiseerd is in haarkleuringen kan dit namelijk in stapjes uitvoeren, via verschillende verfbeurten verspreid over een iets langere tijd. Je moet dan dus wel even geduld hebben, maar je haar heeft zo tussentijds meer tijd om te herstellen en je voorkomt dat de kleur bijvoorbeeld vreemd groen of geel uitslaat!

Haarverf kan bij iedereen anders uitpakken

Veel dames kiezen een nieuwe haarkleur aan de hand van een foto, in een magazine of op een beauty website. Ze stappen daarmee vervolgens naar de kapper en zeggen ‘Dit wil ik!’. Op zich is daar niets mis mee en het kan erg handig zijn voor de kapper om een idee te krijgen van wat de klant wilt. Het is wel belangrijk dat je beseft dat een bepaalde kleur haarverf bij iedereen anders kan uitpakken, afhankelijk van de natuurlijke haarkleur, de structuur van het haar en de algehele conditie van het haar. Vervolgens hebben ook de huidtint, oogkleur, gelaatsvorm en persoonlijke uitstraling invloed op het eindresultaat.

Voordelen van haarkleuren

Zoals je ziet moet je bij het verven van je haren met heel veel zaken rekening houden, maar als het goed gebeurt, kan het je ook ontzettend veel voordelen bieden. Een ander kleurtje in je haar, is een ideale manier om jezelf een andere look aan te meten of om jezelf te kunnen uitdrukken. Het kan je bijvoorbeeld helpen om eens de aandacht te trekken en uit je comfortzone te stappen! Het kan mensen die er jeugdig uitzien, helpen om er volwassener uit te zien, maar het kan natuurlijk ook andersom werken. Bespreek met je kapper welk effect je graag wilt bereiken. Het leuke aan haarkleuren is dat er heel veel mogelijk is. Denk ook aan haarkleurtechnieken als highlights, lowlights, ombre hair, balayage en dip dye. Wil je zelf een expert worden in haarkleuren? Volg dan onze Opleiding Haarkleuren.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie