Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke kleuren passen bij mijn grijze haren?

2 mei 2017 | Haarverzorging
Welke kleuren passen bij mijn grijze haren?

De meeste dames willen meteen een laag haarverf over hun haren gieten bij het verschijnen van de eerste grijze haren. Maar wat als je na verloop van tijd een volledige grijze haardos hebt en het moe bent om steeds maar weer je haren te verven? Grijze haren hebben ook hun charme en kunnen heel mooi staan. Helemaal wanneer je de kleur van je kleding aanpast aan je grijze haren! Lees hier meer over welke kleuren mooi staan bij je grijze haren!

Ik ga voor grijs!

Je gaat de uitdaging aan; je gaat voor grijs. Vanaf nu laat je je haar niet meer verven! Dat betekent wel dat je even te maken krijgt met een lastige tussenfase om van je gekleurd haar naar een volledig grijze coupe te gaan. Een professionele kapper heeft daar echter enkele handige trucjes voor, zodat je ook in de tussentijd gewoon mooi over straat kunt. Lees hier ook ons blog ‘Ik wil mijn grijze haren terug’ of bekijk onze Kappersopleiding in Amsterdam, Hasselt of Antwerpen en leer zelf om de mooiste kapsels te creëren met de juiste haarkleuringen!

Welke kleuren passen bij grijs haar?

Om je alvast voor te bereiden op je toekomstige ‘nieuwe’ haarkleur, is het goed om eens door je garderobe te gaan. Sommige kleuren in kleding passen beter bij grijze haren dan andere. Welke kleuren bij je passen hangt op de eerste plaats af van welk kleurtype je bent. Ook als je haar grijs wordt, blijf je wel hetzelfde kleurtype. Welk kleurtype je bent, hangt niet alleen af van je haarkleur, maar ook je huidskleur en je oogkleur. Daarnaast bestaan er ook verschillende tinten grijs; donkergrijs, lichtgrijs, witgrijs, geelachtig grijs, peper en zout, etc.

Ook je leeftijd en persoonlijkheid spelen een rol bij welke kleuren het beste passen bij je grijze haren. Ga eens naar een kleurconsulente om te laten bepalen welk kleurtype je bent. Of misschien wil je zelf wel in deze materie duiken door een Cursus Kleurconsulente te volgen? Dit is ook een ideale bijscholing voor professionele kappers, die regelmatig vragen krijgen als ‘Welke kleuren passen bij mijn grijze haren?’

Een koele grijze look

Hoewel er veel factoren een rol spelen bij het bepalen van welke kleuren er passen bij je grijze haren, kunnen we je wel alvast enkele richtlijnen geven waarmee je kunt experimenteren. Binnen de kleurenleer onderscheiden we onder meer koele en warme kleuren. Grijs is een koele kleur. Heb je nu nog een warme bruine kleur haar of een andere warme kleur haar, dan heb je mogelijk kleding in je kast hangen met kleuren die niet zo goed passen bij je toekomstige ‘koele grijze look’. Kleuren die over het algemeen mooi staan bij grijs haar zijn koele kleuren als lila, fuchsia, roze, lavendel en pruimkleur. Een iets warmere bessentint kan ook mooi staan. 

Met welke kleuren moet ik oppassen?

Bij grijze haren moet je oppassen met rode en oranje kleuren. Deze kleuren zijn vaak te warm voor grijze haren. Je loopt het risico dat je grijze haren een gelige gloed krijgen. Pas daarom ook op met gouden sieraden. Zilver staat mooier. Kleuren die een bruine tint hebben, kunnen wel mooi staan. Andere kleuren waar je mee op moet passen zijn te lichte pasteltinten. Dit gaat helemaal op als je van nature een bleke huid hebt. In dat geval kies je beter iets sprekendere kleuren. Hoe zit het met zwart en wit? Dat past toch overal bij? Wit past prima bij grijs haar. Je kunt wel wat kleuraccenten leggen in details in de kleding of met accessoires en make-up. Met zwart moet je oppassen, zeker als je ook een bleke huid hebt. Zwart kan dan een te hard contrast geven.

Altijd al interesse in de wereld van schoonheidszorg, haarverzorging, styling en make-up? Bekijk dan hier alle Schoonheidszorg Opleidingen van Wellness Academie in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Gent en Antwerpen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie