* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke peeling past het beste bij mij?

18 maart 2022 | Schoonheidszorg
Welke peeling past het beste bij mij?

De lente staat voor de deur; de ideale tijd voor een peeling! Verlos je huid van opgehoopte dode huidcellen, die voor een doffe uitstraling zorgen. ‘By the way’ wist je dat een peeling eigenlijk het hele jaar door een onderdeel zou moeten zijn van je skin care? Er bestaan vele soorten peelings. Een professionele schoonheidsspecialist kan met haar/zijn ervaren blik en kennis gemakkelijk bepalen welke behandeling het meest geschikt is. Wil je meer weten over welke peeling bij jou past? We vertellen je er hier graag meer over!

Een peeling wat is dat eigenlijk?

‘Een peeling dat is toch zoiets als een scrub?’ Die vraag hoor je vaak in beauty salons. Het zit er inderdaad niet ver van af. Beide hebben een vergelijkbaar doel, maar een peeling werkt net even iets anders dan een scrub. In het geval van een scrub worden dode huidcellen, de schilfers op je huid, ‘weg geschuurd’ met een product met een korrelige structuur. Bij een peeling gebruiken we o.a. zuren die de dode huidcellen verweken, waardoor ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Een voordeel van een peeling, zoals een fruitzuren peeling, is dat ze over actieve werkstoffen en enzymen kunnen beschikken, die de huid extra goed doen. Na afloop heb je een zachte, gladde huid met een gezonde glow!

De voordelen van een peeling:

 • Gladde en zachte huid
 • Egalere huid
 • Gezonde glow
 • Huidproducten worden beter opgenomen
 • Vervagen van pigmentvlekjes
 • Verminderen van rimpels en fijne lijntjes

Daarbij heeft vaak elke afzonderlijke peeling nog zo zijn eigen kwaliteiten en voordelen voor de huid. Vraag je je af: ´Welke peeling past het beste bij mij?´ Hieronder geven we je daarover meer informatie!

Een droge en schilferige huid

Na de lange wintermaanden is het niet vreemd als je huid wat droog en schilferig aanvoelt. Veel mensen hebben daar last van. Het is belangrijk om dan met een milde peeling te beginnen. Een melkzuur peeling kan dan een goede oplossing zijn. Met dit product weekt een schoonheidsspecialist heel effectief de hoornschilfertjes (dode huidcellen) los. De nieuwe gezonde en stralende huid komt daarna aan de oppervlakte.

Een ander voordeel van een melkzuur peeling is dat het pigmentvlekjes vervaagt, waardoor je huid een egalere aanblik krijgt. Je huid is nu eveneens beter toegankelijk voor huidverzorgingsproducten, die je huid een extra oppepper geven. Je schoonheidsspecialist weet precies wat je huid nodig heeft! Of ontdek hier onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Utrecht en word zelf een expert in uiterlijke verzorging!

Ik heb last van een onzuivere huid

Een peeling is ook de aangewezen behandeling als je een onzuivere huid hebt. Welke peeling is daarvoor het meest geschikt? In dat geval zal je schoonheidsspecialist doorgaans kiezen voor een peeling met salicylzuur. Aan dit zuur wordt namelijk een keratolytische werking toegeschreven. Dat betekent dat het op een doeltreffende wijze de bovenste huidlagen afschilfert, waardoor de huid dunner wordt en de huidvernieuwing wordt gestimuleerd. Daardoor zullen de poriën minder snel verstopt raken, waardoor je minder snel last hebt van ontstekingen bij acne. Deze peeling is ideaal als je een vette huid hebt. Salicylzuur lost namelijk heel effectief het talg op en dringt diep door in de huid. Je leert er alles over in onze Cursus Fruitzuren (Chemische Peelings).

Welke peeling past bij mijn gevoelige huid?

Heb je snel last van een gevoelige huid met veel roodheid en irritatie? Dan klinkt een peeling misschien niet prettig! Toch kan een peeling juist heel goed helpen om je huid te herstellen. In dit geval kan een kruidenpeeling uitkomst bieden. Denk hierbij aan een algenpeeling. Dit is een compleet natuurlijke behandeling, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor allergische reacties of een geïrriteerde huid na afloop. Algen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en antioxidanten, die de huid helpen herstellen, voeden en beschermen. Deze peeling is o.a. aangewezen bij acne, couperose en als anti-aging behandeling. Wil je leren om deze behandeling te geven? Schrijf je dan in voor de Cursus Kruidenpeeling!

Welke peeling past het beste bij mij?

Hierboven beschreven we enkele richtlijnen, maar ga echter niet zomaar met fruitzuur peelings of kruidenpeelings aan de slag. Dit is het terrein van de professionele schoonheidsspecialist, die een bijscholing heeft gevolgd voor het geven van deze behandelingen. Het is voor fruitzuur peelings belangrijk dat de concentraties van de zuren veilig zijn en perfect zijn afgestemd op de noden van de huid. Na een nauwkeurige huidanalyse kan een schoonheidsspecialist je antwoord geven op de vraag; welke peeling past bij mij? Bij je schoonheidsspecialist ben je ook aan het juiste adres om deze behandeling veilig te ondergaan en om met een stralende huid de salon uit te wandelen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie