* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 aanbevolen bijscholingen voor massagetherapeuten

11 juli 2017 | Massage & Therapieën
4 aanbevolen bijscholingen voor massagetherapeuten

Wat wordt jouw volgende carrièrestap? De vakantieperiode is een goed moment om je te oriënteren op wat de vervolgstappen in je carrière zijn. Als massagetherapeut is het belangrijk om hongerig te blijven naar nieuwe kennis en vaardigheden en naar manieren om je klanten beter van dienst te zijn. Misschien wil je een nieuwe doelgroep aanspreken en daarmee je opbrengsten verhogen? De mogelijkheden zijn talrijk. Ontdek hier 4 aanbevolen bijscholingen voor massagetherapeuten.

1. Cursus Aromatherapie

Reuk is het meest onderschatte zintuig van de mens. We zijn ons meestal niet bewust van het diep inwerkende effect van geuren. Ze zijn ongemerkt heel bepalend voor hoe we ons voelen. Bedenk maar eens hoe sommige geuren levendige jeugdherinneringen op kunnen roepen; bijna iedereen kent wel zo’n voorbeeld. Bij aromatherapie maakt men bewust gebruik van de kracht van geuren van essentiële oliën. In onze Cursus Aromatherapie leer je welke aroma’s een ontspannende of oppeppende werking hebben. Je leert ook welke oliën een gunstige werking hebben op de luchtwegen, spieren en gewrichten. Aromatherapie is daarom uitstekend te combineren met massage, zowel in massageolie als via verstuiving in de massageruimte!

2. Opleiding Chakratherapeut

Veel westerse massages werken direct in op de spieren om de spieren te ontspannen. Oosterse massages richten zich daarentegen op het energetisch effect van de massage. In de opleiding chakratherapeut ga je je verdiepen in de werking van de chakra’s, oftewel in de energiewielen van het lichaam. Deze filosofie is afkomstig uit India, waar al ruim 4000 jaar geleden binnen de Ayurvedische geneeskunde werd geschreven over de werking van de chakra’s. De chakra’s zijn verantwoordelijk voor een goede doorstroom van de levensenergie. Dit is de basisvoorwaarde voor een goede gezondheid. In de opleiding chakratherapeut leer je de chakra’s aanvoelen en beïnvloeden. Ook leer je hoe je chakratherapie kunt toepassen in de massagepraktijk. Hier vind je meer informatie over onze Opleiding Chakratherapeut!

3. Cursus Wai Chuai

Er bestaan talloze soorten massagevormen met uiteenlopende achtergronden. Bij Wellness Academie kun je diverse massages en behandelwijzen leren, die hun roots hebben in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Heb je interesse in deze richting binnen de massagetherapie, dan is een cursus wai chuai onmisbaar. In deze cursus leer je vier basismethoden om het lichaam van buitenaf te analyseren. Volgens de TCG weerspiegelt de buitenkant van het lichaam de binnenkant. Het gaat om de basismethoden:

 • Observeren
 • Ondervragen
 • Luisteren & ruiken
 • Palpatie

Verder is er speciale aandacht voor polsanalyse, tonganalyse en meridiaanpalpatie. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan hier wat onze Cursus Wai Chuai je te bieden heeft!

4. Chinese voedingsleer

Als massagetherapeut help je om de gezondheid van je klanten te bevorderen. Je kunt je massagebehandelingen nog completer maken door je eveneens bezig te gaan houden met de gezondheid van binnenuit, door middel van de juiste voeding. In de Cursus Chinese Voedingsleer leer je om voedingsadviezen te geven volgens de TCG. De Chinese voedingsleer kijkt niet naar calorieën, maar richt zich op de energetische werking van voeding, met aandacht voor o.a. kleur, temperatuur en smaak. Het doel is niet om simpelweg kilo’s te verliezen, maar om mensen te helpen om met de juiste voeding in harmonie te komen en om zich gezond te voelen. Je leert in deze cursus bijvoorbeeld meer over yin & yang diëten.

Zit er een interessante bijscholing voor je bij? Hier vind je ons volledige aanbod aan Massage en Wellness Opleidingen. We verwelkomen je graag op een van onze campussen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Gent of Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie