4 tips voor decemberacties in jouw beauty salon

26 november 2016 | Schoonheidszorg Alle blogposts

Als eigenaar van een beauty salon betekent de kerstperiode topdrukte. Grijp deze bijzondere tijd aan voor het starten van interessante kerstacties en gebruik de kerstperiode om het nieuwe jaar in te gaan met een extra vol klantenbestand. Hierbij 4 tips voor decemberacties in jouw beauty salon!

1. Verwen je vaste klanten

De decembermaand is dé maand om de mensen om je heen te laten weten dat je om ze geeft. December is dan ook het ultieme moment om vol in te zetten op relationship marketing. Oftewel, het starten van marketingactiviteiten die volledig gericht zijn op het vormen van langdurige klantrelaties. Denk hierbij aan het uitdelen van kleine kerstcadeautjes of het sturen van een bedankmailtje (met kortingscode) aan je vaste klantenkring.

Ben je van plan om een nieuwe beautybehandeling te introduceren in het nieuwe jaar? Omdat je bijvoorbeeld een Cursus 3D Wenkbrauwextensions of een Cursus 3D Wimperextensions/Russian Volume gaat volgen? Geef je vaste klanten dan de kans om als eerste te boeken. Het lijken misschien kleine gebaren, maar een loyale klantenkring is van onschatbare waarde voor een duurzame onderneming. Zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse business expert Frederick Reichheld dat zelfs een kleine investering in klantenbinding zich direct terugverdient. Volgens Reichheld resulteert een toename van 5% in relationship marketing zich in een winsttoename van tenminste 25%! Een interessant feitje om rekening mee te houden!

2. Organiseer een decemberevenement

Een andere manier om aan relationship marketing te doen is door een exclusief evenement te organiseren voor je klanten. Dit kan een workshop ‘Eerste hulp bij feestlook-disasters’ zijn of gewoon een gezellige kerstborrel. Of organiseer extra lange openingstijden of speciale weekenddagen met een feestelijk tintje. Een decemberevenement is overigens niet alleen goed voor je klantenbinding. Het is tegelijkertijd de perfecte manier om aan de rest van de wereld te laten zien hoe gezellig, gastvrij en happening jouw salon is! Vergeet dus niet om een social media campagne te koppelen aan je evenement en bied daarbij expliciet de mogelijkheid aan geïnteresseerden om ook onderdeel te worden van jouw exclusieve klantenkring!

3. Speel in op goede voornemens

Waar december de maand van de overdaad is, is januari natuurlijk de maand van de goede voornemens. Minder stress, meer genieten, gezonder leven; het zijn allemaal onderwerpen waar je als saloneigenaar al vanaf december op kunt inspelen. Bijvoorbeeld door een anti-stress-wellness-pakket aan te bieden met ontspannende gezichtsmassages en dieptereiniging. Of door goede voornemens te faciliteren en het extra gemakkelijk te maken om al vanaf het begin van het jaar een reeks afspraken in te plannen of een abonnement af te sluiten. In de hectische maand van de verlanglijstjes en winkeltripjes is jouw beautysalon bovendien de ideale plek om last-minute cadeautjes te scoren. Faciliteer dit door speciale cadeaubonnen voor onder de boom aan te bieden en extra accessoires te verkopen. Lees daarom ook: Accessoires verkopen in je salon? Enkele tips!

4. Selfieproof salonaankleding

Kerstballen, glitterslingers, gigantische rendieren, lichtshows; de decembermaand is een periode waarin je schaamteloos ‘over the top’ kunt gaan met de aankleding van je salon. En nee, dan bedoelen we dus niet zo’n miniatuurkerstboompje met een glitterpiek. We hebben het over voltallige kerststallen in je etalage en een opblaaskerstman op je dak! Hoe uitbundiger, hoe opvallender (lees: hoe meer social-media likes!). Om optimaal gebruik te maken van je salonaankleding, richt je een selfiespot in waar klanten hun nieuwste look kunnen vereeuwigen om deze vervolgens natuurlijk te delen via social media. Het resultaat: een seizoensproof Facebook campagne! 

Heb jij altijd al gedroomd van het openen van jouw eigen beauty salon? Start in 2017 met de Opleiding Schoonheidsspecialiste in Hasselt, Gent, Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven en maak je droom waar!

Cursussen die je mogelijk interesseren