Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 tips voor decemberacties in jouw beauty salon

26 november 2016 | Schoonheidszorg
4 tips voor decemberacties in jouw beauty salon

Als eigenaar van een beauty salon betekent de kerstperiode topdrukte. Grijp deze bijzondere tijd aan voor het starten van interessante kerstacties en gebruik de kerstperiode om het nieuwe jaar in te gaan met een extra vol klantenbestand. Hierbij 4 tips voor decemberacties in jouw beauty salon!

1. Verwen je vaste klanten met decemberacties in jouw beauty salon

De decembermaand is dé maand om de mensen om je heen te laten weten dat je om ze geeft. December is dan ook het ultieme moment om vol in te zetten op relationship marketing, met behulp van ludieke decemberacties in jouw beauty salon. Oftewel, start marketingactiviteiten die volledig gericht zijn op het vormen van langdurige klantrelaties. Denk hierbij aan het uitdelen van kleine kerstcadeautjes of het sturen van een bedankmailtje (met kortingscode) aan je vaste klantenkring.

Ben je van plan om een nieuwe beautybehandeling te introduceren in het nieuwe jaar? Omdat je bijvoorbeeld een cursus wimperextensions, een 3D wimperextensions/Russian Volume of een cursus 3D wenkbrauwextensions cursus gaat volgen? Geef je vaste klanten dan de kans om als eerste te boeken, als een van de aantrekkelijke decemberacties in jouw salon. Het lijken misschien kleine gebaren, maar een loyale klantenkring is van onschatbare waarde voor een duurzame onderneming.

Zo blijkt bijvoorbeeld uit het onderzoek van de Amerikaanse business expert Frederick Reichheld, dat zelfs een kleine investering in klantenbinding zich direct terugverdient. Volgens Reichheld resulteert een toename van 5% in relationship marketing zich in een winsttoename van tenminste 25%! Een interessant feitje om rekening mee te houden!

2. Organiseer een decemberevenement

Een andere manier om aan relationship marketing te doen is door een exclusief evenement te organiseren voor je klanten. Dit kan een workshop ‘Eerste hulp bij feestlook-disasters’ zijn of gewoon een gezellige kerstborrel. Of zorg voor extra lange openingstijden of speciale weekenddagen met een feestelijk tintje. Decemberacties in jouw salon zijn overigens niet alleen goed voor je klantenbinding. Het is tegelijkertijd de perfecte manier om aan de rest van de wereld te laten zien hoe gezellig, gastvrij en happening jouw salon is! Vergeet dus niet om een social media campagne te koppelen aan je evenement en bied daarbij expliciet de mogelijkheid aan geïnteresseerden om ook onderdeel te worden van jouw exclusieve klantenkring!

3. Decemberacties in jouw salon: speel in op goede voornemens!

Waar december de maand van de overdaad is, is januari natuurlijk de maand van de goede voornemens. Minder stress, meer genieten, gezonder leven; het zijn allemaal onderwerpen waar je als saloneigenaar al vanaf december op kunt inspelen, met decemberacties in jouw salon. Bijvoorbeeld door een anti-stress-wellness-pakket aan te bieden met ontspannende gezichtsmassages en dieptereiniging. Of door goede voornemens te faciliteren en het extra gemakkelijk te maken om al vanaf het begin van het jaar een reeks afspraken in te plannen of een abonnement af te sluiten.

In de hectische maand van de verlanglijstjes en winkeltripjes is jouw beautysalon bovendien de ideale plek om last-minute cadeautjes te scoren. Faciliteer dit door speciale cadeaubonnen voor onder de boom aan te bieden en extra accessoires te verkopen. Lees daarom ook: Accessoires verkopen in je salon? Enkele tips!

4. Selfieproof salonaankleding

Kerstballen, glitterslingers, gigantische rendieren, lichtshows; de decembermaand is een periode waarin je schaamteloos ‘over the top’ kunt gaan met de aankleding van je salon. En nee, dan bedoelen we dus niet zo’n miniatuurkerstboompje met een glitterpiek. We hebben het over voltallige kerststallen in je etalage en een opblaaskerstman op je dak! Hoe uitbundiger, hoe opvallender (lees: hoe meer social-media likes!). Om optimaal gebruik te maken van je salonaankleding, richt je een selfiespot in waar klanten hun nieuwste look kunnen vereeuwigen om deze vervolgens natuurlijk te delen via social media. Het resultaat: een seizoensproof Facebook campagne! 

Heb jij altijd al gedroomd van het openen van jouw eigen beauty salon? Start dan met onze Opleiding Schoonheidsspecialiste in Hasselt, Gent, Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven en maak je droom waar!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie