Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 bijscholingen voor schoonheidsspecialisten

4 april 2016
5 bijscholingen voor schoonheidsspecialisten

Het gaat goed met de schoonheidsbranche; uit de cijfers blijkt dat Nederlandse schoonheidsspecialisten steeds meer omzet behalen. Klanten bezoeken vaker het schoonheidssalon en vragen ook steeds vaker naar duurdere behandelingen. Kortom: tijd om eens je aanbod aan schoonheidsbehandelingen onder de loep te nemen. Met welke nieuwe behandelingen zou je je klanten nog beter kunnen bedienen en in kunnen spelen op deze groei binnen de branche? We geven je hier 5 suggesties!

Cursus Sugar waxing

Ontharen behoort tot de meest gevraagde behandelingen in schoonheidssalons. Iedereen kent de traditionele ontharingstechnieken epileren en harsen wel. Voor elke schoonheidsspecialiste zijn dit standaardbehandelingen. Wat als je nu eens een bijzondere ontharingsmethode aan zou kunnen bieden, zoals sugar waxing? In de cursus sugar waxing leer je om te ontharen met suikergel. Het voordeel van deze ontharingsmethode is dat het ook geschikt is voor de gevoelige huid. Daarbij is het een geschikte methode voor alle lichaamsdelen, inclusief het gezicht. Het is een natuurlijke en veilige ontharingsmethode die al eeuwen geleden werd gebruikt, maar die nu herontdekt is! Meer weten? Ontdek hier onze Cursus Sugar Waxing!

Cursus Sveltessa afslankingsmassage

Hoe vaak krijg je mensen in je behandelstoel die klagen over hun overgewicht? Wat als jij ze nu eens zou kunnen ondersteunen bij het afslanken? Dat kan onder meer door sveltessa afslankingsmassages aan te bieden. Deze massagevorm bestaat uit stevige massagetechnieken en het werken met vacuüm cups op het lichaam. De massage werkt diep in en zorgt ervoor dat mensen in omvang afnemen. Men komt letterlijk en figuurlijk beter in zijn/haar vel te zitten. De sveltessa afslankingsmassage is een massage die eveneens de conditie van de huid verbetert. Kortom, je slaat twee vliegen in één klap. Lees hier meer over de Cursus Sveltessa Afslankingsmassage!

Cursus Threading (Oosters Epileren)

Ook met een behandeling als threading kun je het verschil maken en je klanten aangenaam verrassen. In plaats van dat je de wenkbrauwen in vorm gaat brengen met een pincet, ga je dit heel behendig met een draadje doen. Een unieke techniek waarmee je op een effectieve manier kunt epileren. De voordelen: minder pijnlijk, snel, hygiënisch en je kunt met deze methode zelfs de kleinste haartjes weghalen. Je kunt threading ook gebruiken voor het verwijderen van overige overtollige haartjes in het gezicht. Je hoeft voor het aanbieden van deze nieuwe dienst geen investeringen te doen in je schoonheidssalon, je moet alleen goed gaan oefenen om de techniek in de vingers te krijgen. Bekijk hier onze Cursus Threading (Oosters Epileren).

Cursus Wimperextensions

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het laten zetten van wimperextensions. De wimperextensions van nu zijn namelijk heel natuurlijk en zorgen voor een natuurlijke, expressieve oogopslag. Het professioneel plaatsen van wimperextensions is een dienst die in steeds meer schoonheidssalons wordt aangeboden. Je kunt dus eigenlijk niet meer achterblijven! In onze cursus wimperextensions leer je de wimper-voor-wimper methode; een nauwkeurige werkwijze met een verbluffend resultaat. Je leert wat de mogelijkheden zijn, welke soorten, maten en kleuren wimperextensions er zijn en waar je bij elke individuele klant op moet letten bij het aanbrengen van wimperextensions. Interesse? Dan vind je hier meer informatie over onze Cursus Wimperextensions.

Cursus Kleurconsulente

Je klanten bezoeken jouw schoonheidssalon, omdat ze er graag mooier willen uitzien. Wanneer mensen van zichzelf vinden dat ze er goed uit zien, geeft dit een stukje extra zelfvertrouwen. Vooral ook kleur kan hier op een doeltreffende wijze aan bijdragen. Sommige kleuren kunnen iemand aanzienlijk flatteren, terwijl andere kleuren juist het tegenovergestelde effect hebben. In de cursus kleurconsulente leer je om kleuranalyses te maken en om onder meer aan de hand van de 4-seizoenentheorie kleuradvies te geven met aandacht voor make-up, garderobeplanning en als extraatje ook parfum. Meer weten? Zie hier onze Cursus Kleurconsulente!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie