• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 redenen om een cursus guasha te volgen

30 maart 2021 | Massage & Therapieën
5 redenen om een cursus guasha te volgen

Een van de cursussen die binnenkort weer op het programma staat bij Wellness Academie is de cursus guasha. Deze behandeling vormt een onderdeel van de Traditional Chinese Medicine (TCM) en is ook in onze contreien steeds populairder, vanwege de verrassende resultaten die je hiermee kunt behalen. Je leert in onze cursus guasha therapie om met een jadesteen op een pijnloze en veilige manier de huid te ‘schrapen’ met allerlei gezondheidsvoordelen tot gevolg. Ontdek hier 5 redenen om een cursus guasha te volgen!

1. Verbeteren van de bloedsomloop

Het mooie van guasha therapie is dat het op allerlei niveaus op lichaam en geest inwerkt. De huid wordt voor het schrapen ingesmeerd met een speciale olie. Het schrapen met de gladde jadesteen is daardoor ook niet pijnlijk of schadelijk voor de huid. Je leert in onze cursus guasha hoe je op correcte wijze krachtig met de jadesteen over de huid kunt strijken. De bloedcirculatie wordt hier direct door geoptimaliseerd. Dit zie je doordat de huid roze kleurt. Blokkades in de levensenergie of zones waar veel afvalstoffen zich hebben opgehoopt zullen mogelijk donkerder kleuren en er kunnen ook bloeduitstortingen ontstaan. Hoe donker de kleur, hoe dieper de klacht.

2. Versterken van het immuunsysteem

Door de diverse guasha technieken die je in de cursus leert, wordt niet alleen het bloed in beweging gebracht, maar ook het lymfevocht. De verbeterde circulatie van bloed en lymfe in het lichaam en vooral op de zones waar zich blokkades bevinden, zorgt ervoor dat afvalstoffen in het lichaam effectiever worden weggevoerd. Het lymfevocht is essentieel voor de afweer van ons lichaam tegen ziekteverwekkers. Doordat er tijdens de behandeling bloeduitstortingen onder de huid kunnen ontstaan, wordt het immuunsysteem extra geactiveerd om de afvalstoffen af te voeren. Om die reden draagt guasha therapie ook op een doeltreffende wijze bij aan het versterken van het immuunsysteem.

3. Emotionele blokkades opheffen

Spanningen en emoties kunnen zich hardnekkig vastzetten in ons lichaam. Ze verhinderen dat de levensenergie (Qi) vrijelijk kan stromen, waardoor we de balans tussen lichaam en geest kwijtraken. Dit komt uiteindelijk tot uiting in uiteenlopende gezondheidsklachten. Wil je binnen je wellness praktijk meer aandacht gaan richten op het helpen van klanten met emotionele blokkades, dan is dat een van de goede redenen om een cursus guasha te volgen. Guasha werkt in op de huid, spieren, zenuwen, meridianen en acupunten en via deze wegen dus op de mens in zijn totaliteit. We leren je er het fijne van in onze lessen guasha therapie. Neem ook eens een kijkje bij onze Cursus Meridianen- en Elementenleer.

4. Een verrijking voor je wellness praktijk

Het is belangrijk om bij te blijven leren, om je klanten steeds beter van dienst te kunnen zijn en ze te blijven verrassen met jouw kennis en kunde. Deze cursus guasha wijdt je in, in de traditionele Chinese Geneeskunde. Misschien is dit wel de richting, waarin je je verder wilt specialiseren? Bij Wellness Academie kun je diverse cursussen binnen deze richting volgen. Je leert in deze cursus guasha meer over o.a.: de vijf fasen, yin en yang, zang fu organen, meridianen en acupunten. Verder leer je om zeven schraaptechnieken toe te passen, elk met hun eigen doel, waaronder toniseren, sederen en neutraliseren. Andere aanverwante cursussen die interessant voor je kunnen zijn, zijn onze Cursus Moxatherapie en de Cursus Chinese Voedingsleer.

5. Gemakkelijk te leren & les van een topdocent

Er is niets dat je nog tegenhoudt om onze praktische tweedaagse cursus guasha te volgen. De cursus is bedoeld voor iedereen met interesse in wellness therapieën en de traditionele oosterse geneeswijzen. Je hebt geen vooropleiding nodig. Bovendien krijg je les van een topdocent met jarenlange ervaring met de Traditionele Chinese Geneeskunde. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Schrijf je hier op tijd in voor de Cursus Guasha Therapie in Hasselt (BE), want de plaatsen zijn beperkt. Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Tot gauw bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie