* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 redenen voor een cursus Chinese hoofdmassage!

19 mei 2023 | Massage & Therapieën
5 redenen voor een cursus Chinese hoofdmassage!

Wist je al dat je bij Wellness Academie een cursus Chinese hoofdmassage kunt volgen? In deze cursus leer je echter niet alleen het hoofd masseren, maar ook de nek en de schouders worden meegenomen, want deze zones staan erom bekend dat spanningen zich hier gemakkelijk ophopen. Dit betekent dan ook dat de Chinese hoofdmassage ideaal is als stressverlichting. Zo zijn er nog meer goede redenen voor een cursus Chinese hoofdmassage. Lees hier gauw meer en schrijf je vandaag nog in!

1. Je klanten zijn bang voor naalden

Een van de goede redenen om een cursus Chinese hoofdmassage te volgen, is dat je klanten geen acupunctuur willen, omdat ze bang zijn voor naalden of dit als pijnlijk ervaren. De Chinese hoofdmassage is een onderdeel van de tui-na massage. Deze oosterse massagevorm is ontwikkeld vanuit de traditionele Chinese acupunctuur. In plaats van door met naalden in te werken op de acupunten, maakt deze massagevorm gebruik van drukpunt technieken op deze energiepunten. Klinkt dat als de perfecte aanvulling voor in jouw massagepraktijk? Zorg dan dat je een plekje in deze cursus reserveert. Heb je nog geen ervaring met masseren of tui-na? Dat is geen probleem. Je hebt geen speciale voorkennis nodig voor het volgen van deze cursus. Neem hier ook een kijkje bij onze cursus tui-na.

2. Effectieve manier van stressverlichting

Spanningshoofdpijn, slapeloze nachten, rusteloosheid; voor veel mensen zijn dit dagelijkse klachten. Zijn dit ook de klachten die je veel hoort van jouw klanten en wil je hen beter kunnen helpen? Dan is dat nog een van de goede redenen voor een cursus Chinese hoofdmassage. Deze behandeling biedt namelijk een effectieve manier van stressverlichting. Spanningen zorgen voor blokkades in de doorstroom van de energie, die binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) Qi wordt genoemd. Door de acupunctuurpunten (energiepunten) op de meridianen (energiebanen) te behandelen, stimuleer je de doorstroom van qi, waardoor deze blokkades worden opgeheven. Je creëert hiermee harmonie in de energiebalans. Dit leidt tot een gevoel van welzijn en rust.

TIP: leer alles over de basisprincipes van de TCG in onze cursus meridianen- en elementenleer.

3. De Chinese hoofdmassage is laagdrempelig

Een groot voordeel van een cursus Chinese hoofdmassage is dat het een laagdrempelige massagebehandeling is. Je geeft deze massage gewoon door de kleding heen en je hebt er geen massageolie voor nodig. Dat betekent dat je met deze massage ook die doelgroep aan kunt spreken, die niet graag uit de kleren gaat voor een massage. Het maakt je werk ook gemakkelijker, omdat je een Chinese hoofdmassage gemakkelijk tussendoor kunt plannen. De korte behandelduur draagt daar ook toe bij. Omdat je je enkel richt op een specifiek gedeelte van het lichaam, volstaat een behandeling van tussen de 15 tot 30 minuten. Misschien hoor je weleens het excuus van klanten: ‘Ik heb geen tijd voor een massage.’ Dan is dit voor hen een ideale, snelle ontspanningsbehandeling!

4. Perfect te combineren met andere massages

Hoewel de Chinese hoofdmassage aan de ene kant ideaal is als snelle ontspanningsbehandeling, kun je deze nieuwe technieken ook inzetten om juist je bestaande behandelingen mee uit te breiden. Je kunt deze massage bijvoorbeeld aanbieden als een onderdeel van een ontspanningspakket. Een cursus Chinese hoofdmassage kan ook interessant zijn voor schoonheidsspecialisten als aanvulling op gelaatsbehandelingen, zoals je die leert in onze cursus gelaatsverzorging of in de opleiding skin expert. Met een Chinese hoofdmassage kun je je klanten echt iets extra’s bieden. Kortom, door je deze behandeling meester te maken zul je de kwaliteit van je behandelingen naar een hoger niveau brengen en je klanten een ultieme ontspannende en tegelijkertijd verkwikkende ervaring geven!

5. Verbeteren van de conditie van huid en haar

Met behulp van de massagetechnieken van de Chinese hoofdmassage verbeter je aanzienlijk de bloedcirculatie van de hoofdhuid en de gelaatshuid. Een goede bloedcirculatie is essentieel voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Door dit proces in deze zone te stimuleren draag je ook bij aan het verbeteren van de huidconditie en aan een gezonde haargroei. Er zijn dus ook voor kappers goede redenen voor het volgen van een cursus Chinese hoofdmassage. Wil je je verdiepen in haarverzorging? Maak dan een goede start bij Wellness Academie door de Kappersopleiding basis te volgen.

Goede redenen voor een cursus Chinese hoofdmassage!

Spreken deze goede redenen voor een cursus Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage je aan? Wacht dan niet langer en schrijf je hier in voor onze volgende cursus Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage. We beperken bewust de grootte van onze lesgroepen, zodat elke cursist voldoende aandacht krijgt en de fijne kneepjes van deze techniek perfect kan leren. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek een van onze info-avonden! We staan graag klaar om je te helpen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie