Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor behandelingen voor een stevigere huid

9 januari 2020 | Schoonheidszorg
5 tips voor behandelingen voor een stevigere huid

Een van de symptomen van huidveroudering is huidverslapping. De leeftijd waarop dit optreedt, kan verschillen. Dit is namelijk voor 20% genetisch bepaald en voor 80% afhankelijk van levensstijl en externe factoren. Je hoeft je er niet volledig bij neer te leggen. Er zijn allerlei manieren waarop je ervoor kunt zorgen, dat je mooi oud wordt. De collageen- en elastineproductie bepalen de stevigheid van de huid. Deze neemt bij het ouder worden af, maar met de volgende beauty behandelingen voor een stevigere huid kun je dit optimaliseren.

1. Microdermabrasie voor een stevigere huid

Microdermabrasie is een zachte en toegankelijke behandeling, die vrijwel voor elk huidtype geschikt is, ook voor de gevoelige huid. Wat er gebeurt, is dat de schoonheidsspecialiste met een apparaatje over de huid gaat. Hierbij wordt de huid vacuüm gezogen, terwijl deze tegelijk wordt ‘geschuurd’ met microkristallen. Dat klinkt misschien akelig, maar dit gebeurt op een milde en pijnloze manier. Op deze wijze worden de dode huidcellen verwijderd, die de huid een doffe uitstraling geven. De werking is tweeledig. Allereerst vervagen de fijne lijntjes en pigmentvlekken, die de huid er ouder deden uitzien. Daarnaast lok je de huid uit om zich te vernieuwen. Je geeft de celvernieuwing en collageen- en elastineproductie een duwtje in de rug! Neem hier ook een kijkje bij onze Cursus Microdermabrasie.

2. Fruitzuren/ Chemische peelings voor een vernieuwde huid

Een van de andere behandelingen voor een stevigere huid, die niet in dit rijtje mag ontbreken, is de chemische peeling. Dit is een zeer effectieve manier om je huid er snel fris uit te laten zien en om ervoor te zorgen dat deze steviger aanvoelt. Voor chemische peelings kunnen fruitzuren, zoals glycolzuur of salicylzuur, worden gebruikt. Hiermee worden de dode huidcellen losgeweekt en verwijderd. De effecten hiervan zijn gelijk aan die van microdermabrasie. Het verschil is dat deze behandeling intenser is. Bij een gevoelige huid kun je beter kiezen voor microdermabrasie. Een voordeel van fruitzuren is dat ze nog beter pigmentvlekjes en acnelittekens vervagen. We leren je er graag alles over in onze Cursus Fruitzuren/Chemische peelings.

3. Al ooit van coolifting gehoord?

Een van de nieuwe sensaties in beauty land is coolifting. Er zijn nog niet veel salons die dit aanbieden. Wil jij als beauty professional indruk maken op je klanten met een nieuwe hit? School je dan bij via onze Cursus Coolifting. Het gaat om supersnelle behandelingen voor een stevigere huid en met nog vele andere anti-aging effecten. Er wordt een pistool gebruikt, dat voor een explosie van koolstofdioxide in de huid zorgt. Dit gebeurt onder een temperatuur van -20 ºC. Daarbij wordt de huid verzorgd met geatomiseerde actieve ingrediënten. Coolifting stimuleert de microcirculatie in de huid, de huidvernieuwing en collageen- en elastineproductie. Het mooie van dit alles is dat een behandeling maar 5 minuten duurt.

4. Stimuleer de celvernieuwing met microneedling

Voor al deze behandelingen geldt, dat het belangrijk is dat ze uitgevoerd worden door een gediplomeerde schoonheidsspecialiste. Dat geldt ook zeker voor een behandeling als microneedling. Tijdens deze behandeling prikt de beauty specialist met een speciale pen met naaldjes hele kleine gaatjes in de huid. Microneedling beschadigt de huid niet. Wat er wel gebeurt, is dat de huid wordt geprikkeld om zich nog sneller te regenereren. De conditie van de huid verbetert hierdoor aanzienlijk en wordt steviger. Een ander bijkomend voordeel van microneedling, is dat de huid de verzorgingsproducten beter opneemt. Microneedling wordt vaak ook mesotherapie genoemd. Gediplomeerde schoonheidsspecialisten en skin experts kunnen bij ons een Cursus Microneedling/ Mesotherapie volgen.

5. Huidverbeterende massage (gelaat)

Zie je al die moderne technologie, pistolen, pennen en naalden ondanks hun effectieve werking niet zitten? Dan is er nog een andere oplossing, die je misschien meer aanspreekt, voor het verkrijgen van een stevigere huid. Dat is namelijk de huidverbeterende massage, oftewel een bindweefselmassage voor het gelaat. Ben je er echter wel van bewust, dat het om een stevige massage gaat, die niet bedoeld is om lekker even te relaxen. Dat neemt niet weg dat je hiermee wel een stevigere huid en een frissere tint krijgt. Deze behandeling heeft niet voor niets de bijnaam ‘natuurlijke facelift’ gekregen. De massage zorgt voor een betere bloedcirculatie in de huid, een geoptimaliseerde toevoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen en een verhoogde aanmaak van collageen en elastine. Zie hier onze Cursus Huidverbeterende Massage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie