* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 voordelen van de massage gun

5 voordelen van de massage gun

Heb jij al van de massage gun gehoord? Binnen de wereld van sport, fitness en massage is de massage gun een ware hit! Wat kan de massage gun voor jou als professionele massagetherapeut betekenen? Is het misschien een instrument dat je effectief kunt gebruiken bij het behandelen van de klanten in jouw praktijk? Bij Wellness Academie zijn we ervan overtuigd dat de voordelen van de massage gun heel interessant zijn, daarom ontwikkelden we de cursus massage gun voor massagetherapeuten. Lees hier meer over de voordelen van deze massage tool!

1. Zeer gericht probleemzones behandelen

Een van de grote voordelen van de massage gun is dat het een krachtig hulpmiddel is om heel specifiek probleemzones aan te pakken. Zo worden massage guns geleverd met diverse opzetstukken, waarmee je heel gericht kunt werken. Ze werken volgens het principe van de percussie therapie of de vibratietherapie. Dat wil zeggen dat het gaat om een massage die druk uitoefent in het spierweefsel en tegelijkertijd op een hoge frequentie. Oftewel, het apparaat beweegt snel en krachtig op een vast punt. Je kunt als massagetherapeut daarom met dit apparaat heel gericht en diep op de probleemzone inwerken. Heb je nog geen diploma massagetherapeut? Volg dan onze Opleiding Massagetherapeut!

2. Minder belastend voor je vingers en handen

Ook met manuele massagetechnieken kun je diep op spieren en op het bindweefsel inwerken. Denk hierbij aan klassieke technieken zoals: tapotages, fricties en vibraties. Echter, als je veel mensen op één dag behandelt, vraagt dit veel van jouw lichaam als massagetherapeut. Een massage gun kan dan een prettig hulpmiddel zijn om massagetechnieken met je handen af te wisselen met dit instrument. Hiermee voorkom je ergonomische klachten tijdens het uitvoeren van je beroep, dat je graag nog jarenlang wilt blijven uitoefenen. Neem hier ook eens een kijkje bij onze Cursus Sportmassage en de Cursus Triggerpoint massage.

3. Pijn verminderen en DOMS voorkomen

Behandel je veel sporters in je massagepraktijk, dan krijg je vast vaak de vraag wat je kunt doen aan spierpijn na intense fysieke inspanning. Veel sporters hebben last van DOMS-spierpijn, oftewel ‘Delayed Onset Muscle Soreness' of ‘verlate spierpijn’. Dit is een doffe, spierpijn in combinatie met spierstijfheid, die 24 tot 48 uur na zware inspanning optreedt. Door de Cursus Massage Gun van Wellness Academie te volgen, heb je daar voortaan de perfecte oplossing voor. Met behulp van de massage gun kun je de bloedtoevoer naar de pijnlijke zones vergroten, waardoor spierspanning wordt verminderd en pijnlijke spierknopen sneller opgelost worden.

4. Ideaal hulpmiddel ter voorbereiding op het sporten

De meeste mensen kloppen pas bij jouw massagepraktijk aan als ze last hebben van hun spieren. Als massagetherapeut is er daarom een belangrijke rol voor jou weggelegd om mensen ervan bewust te maken, dat een goede voorbereiding het halve werk is. Staan er intensieve trainingen of sportevents op de kalender? Dan is het juist een goed idee om ook vooraf op de behandeltafel plaats te nemen. Een van de voordelen van de massage gun is dat je de spieren hier goed mee kunt opwarmen en voorbereiden op de inspanning. Daarmee kunnen blessures en spierpijn achteraf voorkomen of verminderd worden.

5. De massage gun werkt ook in op fascie

Veel massagevormen richten zich enkel op de spieren, maar het is ook mogelijk om met diep inwerkende massagetechnieken in te werken op de fascie. Hiermee bedoelen we het onderhuids bindweefsel dat als een fijn netwerk door ons hele lichaam ligt en daarbij ook onze spieren en organen omringt. Vanwege de krachtige en diepe inwerking van de massage gun, kan dit massage instrument ook op dit vlak veel betekenen. Het bindweefsel wordt hierdoor sterker en strakker. Dat kan de fijne bijkomstigheid hebben, dat je ‘strakker’ in je vel komt te zitten en er sprake kan zijn van omvangverlies (geen vetverlies).

Zijn er ook nadelen?

De voordelen van de massage gun voor massagetherapeuten zijn talrijk. Het vraagt wel om een investering. Er zijn echter al goede massage guns te krijgen voor circa € 200. Je hoort misschien ook veel verhalen over mensen die zelf thuis dit apparaat gaan gebruiken. Wordt de massagetherapeut daardoor niet overbodig? De persoonlijke aandacht die jij als professional aan je klanten geeft en jouw ervaren handen, kunnen nooit door een apparaat vervangen worden. Jezelf massages geven met de massage gun, dat kan lokaal verlichting bieden, maar mensen bereiken daar nooit die diepe ontspanning en dat gevoel van dat er goed voor hen gezorgd wordt mee, zoals ze dat in jouw zaak ervaren. Daarom is juist de combinatie van de handen van de professionele massagetherapeut en de massage gun zo ideaal! Schrijf je hier in voor onze eerstvolgende Cursus Massage Gun!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie