• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 voordelen van moxatherapie in je praktijk

28 september 2020 | Massage & Therapieën
5 voordelen van moxatherapie in je praktijk

Ben je nieuwsgierig naar moxatherapie? Steeds meer wellness- en massagetherapeuten ontdekken de voordelen van moxatherapie. In onze cursus moxatherapie leer je hoe je deze behandelwijze kunt toepassen. Het gaat om een techniek, waarbij je het kruid artemisia vulgaris, ook wel bijvoetkruid genoemd, met een moxastick gaat branden boven specifieke acupunten. We vertellen je hier meer over de voordelen van moxatherapie in jouw praktijk!

1. Moxa werkt zeer pijnstillend

Een van de belangrijkste voordelen van moxatherapie is dat het zeer pijnstillend werkt. Het bijvoetkruid heeft de eigenschap dat het zeer heftig brandt en een zeer hoge temperatuur bereikt. Hierdoor ontstaat er een diep inwerkende infraroodstraling. Dit betekent dat energie via de warmte in het lichaam doordringt. Dit geeft een zeer aangenaam gevoel en werkt pijnstillend bij klachten, zoals spierpijn, nek- en schouderklachten, lage rugpijn, ischias, groeipijn, hoofdpijn en migraine. Hoewel moxatherapie als een op zichzelf staande therapie ingezet kan worden, biedt het ook een goede aanvulling op uiteenlopende massagetherapieën.

2. Lichaam en geest in evenwicht brengen

Moxatherapie is afkomstig uit China. Hier zijn ze zich al eeuwenlang bewust van de voordelen van moxatherapie. Deze behandelwijze maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM). Een van de belangrijkste behandelingen binnen de TCM is de acupunctuur. Hierbij worden naalden geplaatst op de meridianen en acupunten op het lichaam om de levensenergie Qi te stimuleren en om blokkades hierin op te lossen. Wanneer de vrije doorstroom van Qi verhinderd wordt, heeft dit invloed op de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Moxatherapie heeft een vergelijkbare werking als acupunctuur, met als extra troef dat de warmte diep in het lichaam doordringt. Met een moxastick kun je je klanten doeltreffend helpen met het harmoniseren van de belangrijkste meridiaanbanen.

3. Mooie aanvulling op acupunctuur en acupressuur

Misschien ben je al bekend met acupunctuur of met acupressuur behandelingen? Dan kan moxatherapie een interessante bijscholing zijn. Je kunt je klanten dan aanvullende behandelingen aanbieden om nog betere resultaten te behalen en eventueel zelfs je klantenkring uit te breiden. Bij Wellness Academie ben je ook aan het juiste adres voor de volgende acupunctuur en acupressuur opleidingen en cursussen:

4. Moxatherapie biedt extra ontspanning

Een van de voordelen van moxatherapie is dat het je klanten kan helpen om nog beter te ontspannen. Vooral de diep inwerkende warmte van de moxastick is hiervoor ideaal. Spieren ontspannen sneller door de verbeterde bloedcirculatie, een gevoel van geborgenheid overvalt je klant en de ademhaling wordt dieper en kalmer. Je klanten voelen zich sneller op hun gemak in je praktijk en dat betekent dat je behandelingen nog betere resultaten zullen bieden. Je klanten zullen ervaren dat de stress gemakkelijker van hen afglijdt en dat zorgt na de behandeling juist voor een energieker en een verkwikkend gevoel.

5. Ideale behandeling in de winter

Hoewel moxatherapie het hele jaar door gegeven kan worden, zijn de voordelen van moxatherapie in de winter extra eminent. Zo is moxatherapie een goede behandeling voor het versterken van het immuunsysteem. Het werkt preventief tegen winterkwalen, zoals griep en verkoudheid. Je leer in de cursus moxatherapie om met een moxastick in te werken op specifieke acupunten om het immuunsysteem te versterken, uitputting tegen te gaan en griep en verkoudheden te voorkomen. Daarnaast voelt de warmte van de moxatherapie in de winter extra aangenaam. Moxatherapie is ook ideaal voor mensen die last hebben van winterhanden en -tenen. 

Wil je alles leren over de voordelen van moxatherapie?

Aarzel dan niet om je hier op tijd in te schrijven voor onze volgende Cursus Moxatherapie in Hasselt en Amsterdam. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat moxatherapie, waarmee je het geleerde direct als een professional in de praktijk kunt brengen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie