• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5x waarom een pedicure goed voor je is!

24 april 2023 | Nagelstyling & Pedicure
5x waarom een pedicure goed voor je is!

Wist je dat een mens gemiddeld tussen de 8.000 en 10.000 stappen per dag zet? Tel maar eens uit hoeveel kilometer dat is in een mensenleven! Het laat zien dat onze voeten heel wat te verduren hebben, daarom kunnen we er maar beter goed voor zorgen. Regelmatig naar de pedicure is dus geen luxe, maar een noodzaak. Om dat belang nog eens extra te benadrukken, zetten we hier 5 redenen op een rij, die laten zien dat een pedicure goed voor je is!

1. Perfect verzorgde nagels en huid

We verstoppen onze voeten meestal in sokken en schoenen; niemand die ze ziet! Dat is echter geen excuus om ze te verwaarlozen. Des te meer een goede reden om regelmatig een afspraak te maken bij de pedicure. Deze professional in voetverzorging zal de nagels op de correcte manier knippen en vijlen. Dat is heel belangrijk, want hiermee voorkom je problemen, zoals ingegroeide nagels en infecties. Wat een pedicure nog meer doet, is het verwijderen van dode huidcellen en eelt, zonder de huid hierbij te beschadigen. Dit zorgt voor zachte voetjes. Hiermee voorkom je bovendien ook blaren en overige huidproblemen.

2. Voorkomen is beter dan genezen

Een van de redenen waarom een pedicure goed voor je is, is omdat een professionele pedicure vroegtijdig voetklachten kan ontdekken. Denk hierbij aan:

 • Beginnende likdoorns
 • Overtollig eelt
 • Schimmelinfecties
 • Overige infecties

Door dit soort problemen vroeg te ontdekken, is het een stuk eenvoudiger om ze te behandelen. Hiermee voorkom je ergere klachten, die voor veel ongemak kunnen zorgen of die zelfs je mobiliteit kunnen belemmeren!

3. Goede hydratatie van voeten en nagels

Voeten worden ook vaak vergeten als het gaat om het hydrateren van de huid, terwijl voeten op dit vlak juist extra aandacht nodig hebben. Kortom, nog een reden waarom een pedicure goed voor je is. Wanneer de huid van de voeten goed gehydrateerd is, ontstaan er minder snel problemen als kloven en blaren. Daarbij mogen ook de nagelriemen niet vergeten worden. Wanneer deze uitgedroogd zijn, kan dit de conditie van de nagels verminderen. Denk aan nagels met richeltjes, broze nagels en nagels die snel splijten. Daarom bieden veel pedicures voetbaden aan met hydraterende producten en voetmassages met olie, lotion of crème.

4. De bloedcirculatie in de voeten verbeteren

Bij een volledige pedicurebehandeling hoort ook een voetmassage. Dit zal voor iedereen het meest prettige onderdeel van de hele behandeling zijn. Door de massage wordt onder meer de bloedcirculatie in de voeten bevorderd. De pedicure zal doorgaans ook de onderbenen meenemen in de massagebehandeling. Een goede bloedsomloop is belangrijk om alle cellen van ons lichaam voldoende zuurstof en voedingsstoffen te bezorgen en om afvalstoffen weg te leiden uit het lichaam. Wil je je klanten wat extra’s kunnen bieden? Mis dan niet onze opleiding voetreflexologie of de cursus Thaise voet- en onderbeenmassage!

5. Een pedicure is goed voor je als ontspannende behandeling

Een pedicurebehandeling kan ook een heerlijk momentje me-time zijn. Vooral tijdens de voetmassage kun je zalig tot rust komen. Spanningen in de spieren in je voeten en onderbenen worden los gemasseerd. Het kan daarom een goede manier zijn om stress te verlichten. Daarbij geeft het een goed en ontspannen gevoel, omdat een pedicure behandeling je algeheel welzijn bevordert, omdat je voeten er hierdoor mooi en verzorgd uitzien en prettig aanvoelen. Wil je meer leren over cosmetische hand- en voetverzorging? Mis dan niet onze korte cursus cosmetische manicure en pedicure.

Waarom een pedicure goed voor je is?

Dat is na het lezen van al deze redenen onmiskenbaar! Wil je ook leren om mensen te helpen om hun voeten mooi en gezond te houden? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres om dit mooie vak aan te leren tijdens de opleiding pedicure. Er staan ervaren en enthousiaste docenten voor je klaar, die je graag alles leren over het uitvoeren van de beste pedicure behandelingen. Na afloop ontvang je een diploma en kun je als professionele pedicure aan de slag. Er staat je een mooie carrière te wachten, waarin je veel mensen in de watten kunt leggen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie