• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Specialisatie technieken voor Gespecialiseerd VoetverzorgerLeer voetproblemen behandelen met speciale technieken voetverzorging!

Cursus Specialisatie technieken voor Gespecialiseerd Voetverzorger
Voordelen
€ 599
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Heb je een passie voor voetverzorging? Is het jouw missie om als pedicure voeten te behandelen om op deze manier het leven van mensen te verbeteren? Dan mag deze cursus specialisatie technieken niet op je cv ontbreken. In deze verdiepingscursus ontdek je hoe je specifieke voetproblemen effectief behandelt, hoe je complicaties voorkomt en hoe je de kwaliteit van leven van je klanten aanzienlijk verbetert. Met deze intensieve training word je een expert op het gebied van voetverzorging!

Wat leer je in deze cursus specialisatie technieken?

In deze cursus leer je speciale technieken waarmee je voetproblemen doeltreffend kunt aanpakken. Zo leer je om nagels te corrigeren en gezond te laten groeien met behulp van kunstnagels. Je gaat aan de slag met zowel gel- als acryltechnieken. Daarnaast leer je concrete technieken op het gebied van nagelgroeicorrectie en beugeltechnieken. Verder ontdek je hoe je drukontlastende hulpstukjes inzet en hoe je nagelvervanging- en hersteltechnieken uitvoert.

Naast de technische aspecten van voetverzorging, besteden we ook aandacht aan communicatie. Je leert om klanten op een professionele manier te informeren en te adviseren. Daarbij oefen je in het samenwerken met andere disciplines en om je klanten tijdig door te verwijzen naar artsen en podologen. Voor deelname aan deze cursus, dien je eerst de opleiding pedicure te volgen. Deze vormt de basis voor jouw carrière in de boeiende wereld van voetverzorging.

Verbeter het welzijn van mensen met speciale technieken voetverzorging!

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus biedt een praktische en professionele training in het toepassen van speciale technieken in voetzorg. Heb je een diploma pedicure en heb je een grote passie voor welzijn en voetzorg? Dan is deze cursus voor jou! Je dient bovendien te beschikken over een luisterend oor, om de behoeften en klachten van je klanten goed te begrijpen. Het geeft je veel voldoening om mensen van alle leeftijden te helpen met hun voetklachten en hun welzijn te vergroten. Herken je dit? Dan is onze cursus specialisatie technieken precies wat je zoekt! Wil je je verdiepen in cosmetische nagelverzorging? Bekijk dan hier ook onze opleiding nagelstyliste.

Cursus specialisatie technieken: de voordelen!

Bij Wellness Academie kun je rekenen op de beste docenten, die pioniers zijn in hun vak en jarenlange ervaring hebben in de praktijk. We streven ernaar om je perfect voor te bereiden op de beroepspraktijk, daarom zijn onze lessen bij uitstek praktijkgericht. Hierdoor verwerf je snel alle essentiële vaardigheden en kennis om uit te blinken in het fascinerende vak van voetverzorging. Dankzij de kleine lesgroepen ontvang je bovendien voldoende persoonlijke begeleiding. Na het voltooien van deze cursus ontvang je een certificaat. Schrijf je vandaag nog in voor deze verdiepende cursus specialisatie technieken en zet de volgende stap naar een glansrijke carrière als professionele voetverzorger!

Lesindeling

De cursus specialisatie technieken bestaat uit vier complete lesdagen van 10h00 tot 16h00, waarbij je kennismaakt met speciale technieken en hier actief mee aan de slag gaat. Een extra voordeel is dat je geen model hoeft mee te brengen, waardoor je je volledig kunt concentreren op de lessen, zonder extra organisatorische rompslomp.

Materialenpakket

Ontdek het complete materialenpakket dat we hebben samengesteld, speciaal ontworpen om jouw cursus tot een succes te maken! Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om je cursus moeiteloos te doorlopen. En het beste van alles? We bieden dit verplichte basispakket aan tegen onverslaanbare groothandelsprijzen. Neem nu een voorproefje en ontdek de volledige inhoud van onze Materialenpakketten

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van gespecialiseerd voetverzorger (pedicure)

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 24 contacturen en circa 12 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Voetproblemen
 • Analyse en intake
 • Behandelplan opstellen
 • Kunstnagels
  • Acryltechnieken
  • Geltechnieken
 • Nagelgroeicorrectie
 • Beugeltechnieken
 • Drukontlastende hulpstukjes
 • Nagelvervangende en -hersteltechnieken
 • Communicatie met de klant
 • Samenwerking met gerelateerde disciplines
 • Praktische tips en adviezen

599 euro

Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Dagreeks

Startdatum: maandag 6 mei 2024
Alle data: 06/05, 13/05, 27/05 & 03/06 2024
Tijd: 10:00 tot 16:00
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven

Startdatum: maandag 16 september 2024
Alle data: 16/09, 23/09, 30/09 & 07/10 2024
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven
Summerschool

Startdatum: maandag 8 juli 2024
Alle data: 08/07, 10/07, 11/07 & 12/07 2024
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven
Antwerpen (Wilrijk)

Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

 • Gratis parking
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Dagreeks

Startdatum: donderdag 16 mei 2024
Alle data: 16/05, 23/05, 30/05 & 06/06 2024
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven
Stephanie Van Hove
Stephanie Van HoveDocent in Hasselt en Antwerpen (Wilrijk)

Stephanie van Hove kreeg 15 jaar geleden de kans om haar diploma schoonheidsspecialiste te behalen, tijdens haar werkzaamheden in een bloeiende kine- en gezondheidspraktijk. Al snel ontdekte ze dat ze het meeste voldoening haalde uit het helpen van mensen met pedicurebehandelingen. “Het gaf me ontzettend veel voldoening als ik hoorde dat mensen na mijn behandeling ‘op wolkjes’ liepen.” Nu wist ze zeker wat ze wilde! Stephanie wilde zo veel mogelijk mensen helpen om pijn aan de voeten te verlichten.

Om haar missie nog beter te volbrengen volgde ze veel bijscholingen, bezocht ze talloze congressen en deed veel ervaring op. In de tussentijd bouwde ze een enorm klantenbestand op. “Het vak van pedicure is een ontzettend dankbaar vak, omdat je veel voor anderen kunt betekenen.” Daarnaast groeide bij Stephanie ook de passie om haar kennis door te geven aan anderen. Sinds een aantal jaar geeft ze daarom ook les in de medische voetverzorging bij verschillende opleidingsinstituten en geeft ze eveneens demolessen voor firma’s.

“Mensen motiveren voor deze mooie job, waar vandaag de dag enorm veel vraag naar is, daar wil ik voor gaan!  Met wijsheid, veel ervaring en humor wil ik graag goede en gedreven pedicures in spe stimuleren om voor dit vak te gaan.” Bij Wellness Academie vindt Stephanie alle vrijheid om haar kennis en praktijkervaring op een correcte manier door te geven aan haar studenten.

Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Is een verkorte opleiding iets voor mij?

Wij bieden enkel verkorte opleidingen aan. De keuze tussen een langdurige of een verkorte opleiding, is zeer persoonlijk. Onze opleidingen zijn er voor zij die op korte termijn wil beginnen en geen jaren kunnen uittrekken voor een opleiding. Let wel, buiten de lesuren dien je bij ons ook voldoende tijd vrij te maken om te studeren en te oefenen. Wij raden eveneens een stage aan in combinatie met je opleiding.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik stage lopen tijdens mijn opleiding?

Aangezien wij een onderwijsinstelling voor volwassenen zijn, ben je niet verplicht om stage te lopen. Bij de vakopleidingen raden wij het wel aan. Indien je stage wenst te lopen bij een salon, kan via de school de stagedocumenten aanvragen.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie