Inschrijven

Cursus Cranio-sacraal therapie

Leer energieblokkades op te lossen met cranio-sacraal therapie
Leer energieblokkades op te lossen met cranio-sacraal therapie

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 559

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je graag ervaren wat cranio-sacraal therapie is? Om vervolgens zelf cranio-sacraal therapeut te worden? Ben je op zoek naar een loopbaan binnen een ontspannen en inspirerende sector? Maak dan kennis met de cursus cranio-sacraal therapie aan de Wellness Academie. Lees hier wat deze cursus voor je kan betekenen!

Wat is cranio-sacraal therapie?

Het cranio-sacraal systeem loopt van de schedel (cranium) tot het heiligbeen (sacrum). Door dit systeem loopt in golvende bewegingen het cranio-sacraalvocht dat de schedel doet uitzetten en de wervels iets van elkaar duwt. Dit wordt het cranio-sacraal ritme genoemd. Cranio-sacraal therapie (CST) is erop gericht om het cranio-sacraal ritme te stimuleren met zachte, respectvolle manuele technieken. Hiermee worden energieblokkades opgelost en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Cranio-sacraal therapie is vooral effectief bij de verlichting van geboortetrauma’s, trauma’s door ongevallen, opvoedingsproblemen, rugpijn, maag- en darmklachten, hoofdpijn, whiplash, vermoeidheid en immuniteitsproblemen.

Cranio-sacraal therapie voelen en ervaren

Je leert tijdens deze cursus cranio-sacraal therapie om beter in contact te komen met je eigen lichaam, zodat je als therapeut beter in staat bent om andere mensen te helpen. Om te begrijpen wat cranio-sacraal therapie met een mens doet, is het belangrijk dat je zelf cranio-sacraal therapie voelt en ervaart. Je gaat daarom in de eerste lessen van deze opleiding cranio-sacraal therapie de werking van je eigen cranio-sacraal systeem voelen, om daarna het cranio-sacraal systeem van anderen te voelen. Dit helpt je om een goede basishouding als cranio-sacraal therapeut aan te leren. Na afloop ben je in staat om een volledige behandeling cranio-sacraal therapie uit te voeren.

De cursus Cranio-Sacraal therapie leert je behandelen met zachte, manuele technieken

Leren binnen respectvolle omgeving

De lessen van de cursus cranio-sacraal therapie worden gegeven in kleine groepjes, waardoor de Wellness Academie een ontspannen sfeer kan garanderen en waarin op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. Er kunnen namelijk veel emoties loskomen. Er is voldoende ruimte voor elke cursist om vragen te stellen en ervaringen te delen. Je wordt tijdens de cursus begeleid door een ervaren vakdocent die zelf met twee benen in de praktijk staat. De praktijkgerichte benadering zal ervoor zorgen dat je deze bijzondere therapie snel in de vingers hebt.

Behaal je certificaat cranio-sacraal therapie

Na het volgen van de cursus cranio-sacraal therapie ontvang je een certificaat. Hiermee kun je direct als professional aan de slag in de praktijk  en veel mensen helpen met hun gezondheidsklachten! Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in!

Indeling

Weekendreeks – 4 zondagen van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Inleiding en geschiedenis cranio-sacraal therapie
 • Zelf cranio-sacraal therapie ondergaan
 • Cranio-sacraal systeem bij anderen voelen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Diagnosetechnieken
 • Manuele technieken
 • Uitvoeren volledige behandeling

Prijs

559 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 13 maart 2022
Alle data: 13/03, 20/03, 26/03 & 27/03 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Michel Bouts

Docent in Hasselt

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.