Inschrijven

Cursus Cranio-sacraal therapie

Leer energieblokkades op te lossen met cranio-sacraal therapie
Leer energieblokkades op te lossen met cranio-sacraal therapie

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 599

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je graag ervaren wat cranio-sacraal therapie is? Om vervolgens zelf cranio-sacraal behandelaar te worden? Ben je op zoek naar een loopbaan binnen een ontspannen en inspirerende sector? Maak dan kennis met de cursus cranio-sacraal therapie van Wellness Academie. Het doel van deze cursus is om je te leren, om mensen te helpen om spanningen los te laten, met behulp van cranio-sacraal behandelingen. Lees hier gauw meer!

Wat is cranio-sacraal therapie?

Het cranio-sacraal systeem loopt van de schedel (cranium) tot het heiligbeen (sacrum). Door dit systeem loopt in golvende bewegingen het cranio-sacraalvocht dat de schedel doet uitzetten en de wervels iets van elkaar duwt. Dit wordt het cranio-sacraal ritme genoemd. Cranio-sacraal therapie (CST) is erop gericht om het cranio-sacraal ritme te stimuleren met zachte, respectvolle manuele technieken. Hiermee worden energieblokkades opgelost en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Cranio-sacraal therapie is vooral effectief bij de verlichting van geboortetrauma’s, trauma’s door ongevallen, opvoedingsproblemen, rugpijn, maag- en darmklachten, hoofdpijn, whiplash, vermoeidheid en immuniteitsproblemen.

Cursus cranio-sacraal therapie: voelen en ervaren

Je leert tijdens deze cursus cranio-sacraal therapie om beter in contact te komen met je eigen lichaam, zodat je als therapeut beter in staat bent om andere mensen te helpen. Om te begrijpen wat cranio-sacraal therapie met een mens doet, is het belangrijk dat je zelf cranio-sacraal therapie voelt en ervaart. Je gaat daarom in de eerste lessen van deze opleiding cranio-sacraal therapie de werking van je eigen cranio-sacraal systeem voelen, om daarna het cranio-sacraal systeem van anderen te voelen. Dit helpt je om een goede basishouding als cranio-sacraal therapeut aan te leren. Na afloop ben je in staat om een volledige behandeling cranio-sacraal therapie uit te voeren.

De cursus Cranio-Sacraal therapie leert je behandelen met zachte, manuele technieken

Leren binnen een respectvolle omgeving

De lessen van de cursus cranio-sacraal therapie worden gegeven in kleine groepjes, waardoor de Wellness Academie een ontspannen sfeer kan garanderen en waarin op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. Er kunnen namelijk veel emoties loskomen. Er is voldoende ruimte voor elke cursist om vragen te stellen en ervaringen te delen. Je wordt tijdens de cursus begeleid door een ervaren vakdocent die zelf met twee benen in de praktijk staat. De praktijkgerichte benadering zal ervoor zorgen dat je deze bijzondere therapie snel in de vingers hebt.

Cursus cranio-sacraal therapie met certificaat!

Na het volgen van de cursus cranio-sacraal therapie ontvang je een certificaat. Hiermee kun je direct als professional aan de slag in de praktijk  en veel mensen helpen met hun gezondheidsklachten! Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in!

Indeling

Weekendreeks – 4 zondagen van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 28 contacturen en circa 14 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding en geschiedenis cranio-sacraal therapie
 • Zelf cranio-sacraal therapie ondergaan
 • Cranio-sacraal systeem bij anderen voelen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Diagnosetechnieken
 • Manuele technieken
 • Uitvoeren volledige behandeling

Prijs

599 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 7 oktober 2023
Alle data: 07/10, 08/10, 21/10 & 22/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Michel Bouts

Docent in Hasselt

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.