Cursus Cranio-sacraal therapie

Leer energieblokkades op te lossen met cranio-sacraal therapie
€ 560
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Volwaardig certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je graag ervaren wat cranio-sacraal therapie is? Om vervolgens zelf cranio-sacraal therapeut te worden? Ben je op zoek naar een loopbaan binnen een ontspannen en inspirerende sector? Maak dan kennis met de cursus cranio-sacraal therapie aan de Wellness Academie. Lees hier wat deze cursus voor je kan betekenen!

Wat is cranio-sacraal therapie?

Het cranio-sacraal systeem loopt van de schedel (cranium) tot het heiligbeen (sacrum). Door dit systeem loopt in golvende bewegingen het cranio-sacraalvocht dat de schedel doet uitzetten en de wervels iets van elkaar duwt. Dit wordt het cranio-sacraal ritme genoemd. Cranio-sacraal therapie (CST) is erop gericht om het cranio-sacraal ritme te stimuleren met zachte, respectvolle manuele technieken. Hiermee worden energieblokkades opgelost en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Cranio-sacraal therapie is vooral effectief bij de verlichting van geboortetrauma’s, trauma’s door ongevallen, opvoedingsproblemen, rugpijn, maag- en darmklachten, hoofdpijn, whiplash, vermoeidheid en immuniteitsproblemen.

Cranio-sacraal therapie voelen en ervaren

Je leert tijdens deze cursus cranio-sacraal therapie om beter in contact te komen met je eigen lichaam, zodat je als therapeut beter in staat bent om andere mensen te helpen. Om te begrijpen wat cranio-sacraal therapie met een mens doet, is het belangrijk dat je zelf cranio-sacraal therapie voelt en ervaart. Je gaat daarom in de eerste lessen van deze opleiding cranio-sacraal therapie de werking van je eigen cranio-sacraal systeem voelen, om daarna het cranio-sacraal systeem van anderen te voelen. Dit helpt je om een goede basishouding als cranio-sacraal therapeut aan te leren. Na afloop ben je in staat om een volledige behandeling cranio-sacraal therapie uit te voeren.

De cursus Cranio-Sacraal therapie leert je behandelen met zachte, manuele technieken

Leren binnen respectvolle omgeving

De lessen van de cursus cranio-sacraal therapie worden gegeven in kleine groepjes, waardoor de Wellness Academie een ontspannen sfeer kan garanderen en waarin op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. Er kunnen namelijk veel emoties loskomen. Er is voldoende ruimte voor elke cursist om vragen te stellen en ervaringen te delen. Je wordt tijdens de cursus begeleid door een ervaren vakdocent die zelf met twee benen in de praktijk staat. De praktijkgerichte benadering zal ervoor zorgen dat je deze bijzondere therapie snel in de vingers hebt.

BATC erkend certificaat

Na het volgen van de cursus cranio-sacraal therapie ontvang je een certificaat. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen dus studiepunten voor het volgen van deze cursus.

Indeling

Weekendreeks – 4 zondagen van 10u tot 17u.

Inhoud


 • Inleiding en geschiedenis cranio-sacraal therapie
 • Zelf cranio-sacraal therapie ondergaan
 • Cranio-sacraal systeem bij anderen voelen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Diagnosetechnieken
 • Manuele technieken
 • Uitvoeren volledige behandeling

Prijs


560 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Opleidingsdata

  Hasselt

  Weekendreeks

  Startdatum: 11 mei 2019
  Alle data: 11/05, 12/05, 25/05 & 26/05 2019
  Tijd: 10:00u tot 17:00

  Startdatum: 16 november 2019
  Alle data: 16/11, 17/11, 23/11 & 24/11 2019
  Tijd: 10:00u tot 17:00


  Docent

  Michel Bouts

  Docent in Hasselt

  Recensies

  A. Van Immerseel (01-11)

  Gevolgd in Hasselt

  Leerrijke cursus. Aangenaam om mee te maken. Zeker een meerwaarde om in je praktijk of thuis toe te passen.

  H. Zentjens (16-02)

  Gevolgd in Hasselt

  Zeer fijne cursus gegeven door een zeer gedreven ervaren leraar.Merci Michel

  Veelgestelde vragen

  • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

   Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
  • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

   Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

  Cursussen die je mogelijk ook interesseren