Cursus Cranio-sacraal therapie

Leer energieblokkades op te lossen met cranio-sacraal therapie
€ 560
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je graag ervaren wat cranio-sacraal therapie is? Om vervolgens zelf cranio-sacraal therapeut te worden? Ben je op zoek naar een loopbaan binnen een ontspannen en inspirerende sector? Maak dan kennis met de cursus cranio-sacraal therapie aan de Wellness Academie. Lees hier wat deze cursus voor je kan betekenen!

Wat is cranio-sacraal therapie?

Het cranio-sacraal systeem loopt van de schedel (cranium) tot het heiligbeen (sacrum). Door dit systeem loopt in golvende bewegingen het cranio-sacraalvocht dat de schedel doet uitzetten en de wervels iets van elkaar duwt. Dit wordt het cranio-sacraal ritme genoemd. Cranio-sacraal therapie (CST) is erop gericht om het cranio-sacraal ritme te stimuleren met zachte, respectvolle manuele technieken. Hiermee worden energieblokkades opgelost en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Cranio-sacraal therapie is vooral effectief bij geboortetrauma’s, trauma’s door ongevallen, opvoedingsproblemen, rugpijn, maag- en darmklachten, hoofdpijn, whiplash, vermoeidheid en immuniteitsproblemen.

Cranio-sacraal therapie voelen en ervaren

Je leert tijdens deze cursus cranio-sacraal therapie om beter in contact te komen met je eigen lichaam, zodat je als therapeut beter in staat bent om andere mensen te helpen. Om te begrijpen wat cranio-sacraal therapie met een mens doet, is het belangrijk dat je zelf cranio-sacraal therapie voelt en ervaart. Je gaat daarom in de eerste lessen van deze opleiding cranio-sacraal therapie de werking van je eigen cranio-sacraal systeem voelen, om daarna het cranio-sacraal systeem van anderen te voelen. Dit helpt je om een goede basishouding als cranio-sacraal therapeut aan te leren. Je leert wat de indicaties en contra-indicaties van cranio-sacraal therapie zijn en je leert diagnosetechnieken en manuele technieken. Na afloop ben je in staat om een volledige behandeling cranio-sacraal therapie uit te voeren.

De cursus Cranio-Sacraal therapie leert je helen met zachte, manuele technieken

Leren binnen respectvolle omgeving

De lessen van de cursus cranio-sacraal therapie worden gegeven in kleine groepjes, waardoor de Wellness Academie een ontspannen sfeer kan garanderen en waarin op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. Er kunnen namelijk veel emoties loskomen. Er is voldoende ruimte voor elke cursist om vragen te stellen en ervaringen te delen. Je wordt tijdens de cursus begeleid door een ervaren vakdocent die zelf met twee benen in de praktijk staat. De praktijkgerichte benadering zal ervoor zorgen dat je deze bijzondere therapie snel in de vingers hebt.

Erkend certificaat

Na het volgen van de cursus cranio-sacraal therapie ontvang je een erkend certificaat. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen dus studiepunten voor het volgen van deze cursus.

Indeling

Weekendreeks – 4 zondagen van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Inleiding en geschiedenis cranio-sacraal therapie
 • Zelf cranio-sacraal therapie ondergaan
 • Cranio-sacraal systeem bij anderen voelen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Diagnosetechnieken
 • Manuele technieken
 • Uitvoeren volledige behandeling

Opleidingsdata

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 10 november 2018
Alle data: 10/11, 11/11, 17/11 & 18/11 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 560 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docent

Marjan Heerkens

Docent in Hasselt

Marjan is een specialist op het gebied van massages en de invloed hiervan op lichaam en geest. Ze behaalde in 1993 haar diploma als holistisch massagetherapeute en bekwaamde zich in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ze volgde eveneens een opleiding tot yoga docente. Jaarlijks volgt Marjan bijscholingen, waardoor ze altijd beschikt over actuele kennis en vaardigheden.

Daarnaast is Marjan ook ondernemer; ze startte in 1995 haar eigen praktijk aan huis, waar ze holistische massages geeft. Ze gebruikt o.a. de volgende massagetechnieken: voetreflexologie, lichaamsreflexologie, klassieke en energetische massages, holistic pulsing, tui-na en acupressuur. Volgens Marjan is het lichaam een materiële afspiegeling van de ziel. Ze wil met haar behandelingen de lichaamsbewustwording van haar klanten vergroten en ze leren om te luisteren naar hun lichaam en de behoeftes van hun geest.

Verder is Marjan ook een toegewijde en ervaren docente. Al sinds 1998 geeft ze workshops en cursussen op het gebied van massage. ‘Ik vind het heerlijk om mijn kennis uit te dragen en mensen te enthousiasmeren.’ Dankzij haar uitgebreide kennis en ervaring, haar geduld en warme belangstelling voor anderen en hun individueel proces kunnen haar studenten ontzettend veel van haar leren en een vliegende start maken als professional binnen de wellness branche.

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Impressievideo

  Stuur door

  Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


  Mijn naam

  Mijn e-mailadres

  E-mailadres ontvanger

  Veelgestelde vragen

  • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

   Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

  • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

   Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

  Recensies

  A. Van Immerseel (01-11)

  Gevolgd in Hasselt

  Leerrijke cursus. Aangenaam om mee te maken. Zeker een meerwaarde om in je praktijk of thuis toe te passen.

  H. Zentjens (16-02)

  Gevolgd in Hasselt

  Zeer fijne cursus gegeven door een zeer gedreven ervaren leraar.Merci Michel

  klanten vertellen 9,1 415 Beoordelingen