Inschrijven

Cursus Cupping voor gevorderden

Leer uiteenlopende gevorderde cupping technieken!
Leer uiteenlopende gevorderde cupping technieken!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 209

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Cupping massage is populairder dan ooit! Heb je de basis van cupping massage al in de vingers, dan heb je hier vast al veel mooie resultaten mee bereikt. Wil je echter nog veel meer voor je klanten kunnen betekenen, bijvoorbeeld bij specifieke klachten? Dan hebben we ook een cursus cupping voor gevorderden voor je klaarstaan. Deze verdiepingscursus heeft tot doel om je kennis en vaardigheden op het gebied van cupping massage naar een nog hoger niveau te brengen! Lees hier meer en schrijf je in!

Cupping en klachten m.b.t. het bewegingsapparaat

Deze cursus cupping voor gevorderden gaat verder waar de cursus cupping (basis) is gestopt. Deze therapie, die zijn oorsprong vindt in de oude traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt steeds frequenter ingezet bij klachten m.b.t. het bewegingsapparaat als op zichzelf staande therapie of in combinatie met andere Chinese behandelwijzen, die je leert in onze cursus tui-na therapie en de opleiding acupunctuur. In deze cursus gaan we dieper in op specifieke klachten, zoals locomotorische problemen, die je leert behandelen met o.a. myofasciale decompressie technieken. Voordat je kunt deelnemen aan deze cursus, dien je eerst onze cursus cupping (basis) te volgen.

Leer cupping technieken voor gevorderden bij locomotorische klachten.

Inhoud cursus cupping voor gevorderden

Tijdens deze cursus cupping voor gevorderden duiken we dieper in de wereld van cupping om optimale resultaten te bereiken voor verlichting van pijn en een vlot herstel. De cursus is zeer praktijkgericht, dus je gaat al snel oefenen met nieuwe technieken als tractie, flexies en extensies in combinatie met cups. Je leert om te werken met Baguanfa en Haci Wu Xing cups. De cups worden toegepast op de acupunctuur-punten en je gaat ook aan de slag met het gebruik van magneten. De nieuwe cupping technieken die aan bod komen, zijn: dynamisch cuppen, walking cups, stationary cupping, intermittent cupping en biomagnetic cupping. Tip: cupping is onder meer een ideale aanvulling op onze opleiding sportmassage.

Schrijf je op tijd in!

Cupping wordt steeds populairder en daarmee neemt ook de vraag toe naar specialisten op dit gebied. Met onze cursus cupping voor gevorderden spelen we op deze ontwikkeling in. Houd er rekening mee dat de inschrijvingen voor deze cursus beperkt zijn; we hechten namelijk veel waarde aan een goede begeleiding. Voor deelname aan deze cursus is voldoende kennis van cupping therapie en de TCM een vereiste. De lessen worden gegeven door een ervaren specialist in de TCM en cupping. Let op: de cursisten oefenen op elkaar, daarom dient iedereen een bikini of zwemshort mee te nemen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat cupping voor gevorderden.

Lesindeling

1 dag van 10:00 tot 17:00

Doelgroep

Iedereen met een basiskennis Cupping die zich verder wilt specialiseren in deze behandeling.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van basis cupping.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Verdieping in toepassingen
 • Specifieke klachten
 • o.a. locomotorische klachten
 • Benodigdheden
 • Baguanfa cups
 • Haci Wu Xing cups
 • Gevorderde cupping technieken
 • Dynamisch cuppen
 • Massage cupping
 • Stationary cupping
 • Biomagnetic cuppen (magneten & acupunten)
 • Intermittent cupping

Prijs

209 euro

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 2 december 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.