* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Cupping voor gevorderdenLeer uiteenlopende gevorderde cupping technieken!

Cursus Cupping voor gevorderden
Voordelen
€ 229€ 206,10
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Cupping massage is populairder dan ooit! Heb je de basis van cupping massage al in de vingers, dan heb je hier vast al veel mooie resultaten mee bereikt. Wil je echter nog veel meer voor je klanten kunnen betekenen, bijvoorbeeld bij specifieke klachten? Dan hebben we ook een cursus cupping voor gevorderden voor je klaarstaan. Deze verdiepingscursus heeft tot doel om je kennis en vaardigheden op het gebied van cupping massage naar een nog hoger niveau te brengen! Lees hier meer en schrijf je in!

Cupping en klachten m.b.t. het bewegingsapparaat

Deze cursus cupping voor gevorderden gaat verder waar de cursus cupping (basis) is gestopt. Deze therapie, die zijn oorsprong vindt in de oude traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt steeds frequenter ingezet bij klachten m.b.t. het bewegingsapparaat als op zichzelf staande therapie of in combinatie met andere Chinese behandelwijzen, die je leert in onze cursus tui-na therapie en de opleiding acupunctuur. In deze cursus gaan we dieper in op specifieke klachten, zoals locomotorische problemen, die je leert behandelen met o.a. myofasciale decompressie technieken. Voordat je kunt deelnemen aan deze cursus, dien je eerst onze cursus cupping (basis) te volgen.

Leer cupping technieken voor gevorderden bij locomotorische klachten.

Inhoud cursus cupping voor gevorderden

Tijdens deze cursus cupping voor gevorderden duiken we dieper in de wereld van cupping om optimale resultaten te bereiken voor verlichting van pijn en een vlot herstel. De cursus is zeer praktijkgericht, dus je gaat al snel oefenen met nieuwe technieken als tractie, flexies en extensies in combinatie met cups. Je leert om te werken met Baguanfa en Haci Wu Xing cups. De cups worden toegepast op de acupunctuur-punten en je gaat ook aan de slag met het gebruik van magneten. De nieuwe cupping technieken die aan bod komen, zijn: dynamisch cuppen, walking cups, stationary cupping, intermittent cupping en biomagnetic cupping. Tip: cupping is onder meer een ideale aanvulling op onze opleiding sportmassage.

Schrijf je op tijd in!

Cupping wordt steeds populairder en daarmee neemt ook de vraag toe naar specialisten op dit gebied. Met onze cursus cupping voor gevorderden spelen we op deze ontwikkeling in. Houd er rekening mee dat de inschrijvingen voor deze cursus beperkt zijn; we hechten namelijk veel waarde aan een goede begeleiding. Voor deelname aan deze cursus is voldoende kennis van cupping therapie en de TCM een vereiste. De lessen worden gegeven door een ervaren specialist in de TCM en cupping. Let op: de cursisten oefenen op elkaar, daarom dient iedereen een bikini of zwemshort mee te nemen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat cupping voor gevorderden.

Lesindeling

1 dag van 10:00 tot 17:00

Doelgroep

Iedereen met een basiskennis Cupping die zich verder wilt specialiseren in deze behandeling.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van basis cupping

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Verdieping in toepassingen
 • Specifieke klachten
  • o.a. locomotorische klachten
 • Benodigdheden
  • Baguanfa cups
  • Haci Wu Xing cups
 • Gevorderde cupping technieken
  • Dynamisch cuppen
  • Massage cupping
  • Stationary cupping
  • Biomagnetic cuppen (magneten & acupunten)
  • Intermittent cupping

229 euro € 206,10

Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zondagreeks

Datum: zondag 16 juni 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven met 10% korting
Alexandra Kroeg
Alexandra KroegDocent in Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

9,4

Heb nog nooit eerder zo’n goeie docent gehad. Wat een geweldige kennis en rust heeft Jos.

JenniferHasselt
8,1

Jos is een heel enthousiaste docent met tonnen kennis van de materie, en hij brengt het op een aangename manier over.

CarlineHasselt
9,5

Geweldige cursus!

AileenHasselt
10,0

Weer een verrijking, duidelijk uitlegDocent weet waarover hij spreekt

JonaHasselt
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie