Cursus Klankmassage

Leer klankmassages geven; bijzonder om te geven en te ontvangen!
€ 145
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je leren om mensen emotioneel en fysiek te raken met klanken? Of op zoek naar een boeiende bijscholing voor je bestaande massagepraktijk? Volg dan de initiatie cursus klankmassage in de Wellness Academie. Ontdek hoe diepgaand de effecten van deze massagevorm zijn!

Geraakt worden door klanken

Dat massage niet alleen een manuele behandelvorm hoeft te zijn, dat wordt bewezen door de cursus klankmassage! Ontdek tijdens deze cursus hoe mensen geraakt kunnen worden door klanken. Zowel op fysiek als emotioneel niveau. Via een demo klankmassage door de docent ervaar je zelf al vrij goed hoe dit werkt en aanvoelt. Dit is belangrijk, zodat je straks goed begrijpt wat jouw klanten ervaren wanneer je zelf klankmassages gaat geven. De trillingen van de klanken voel je letterlijk doorwerken in je lichaam. Dat komt doordat ons lichaam voor een groot gedeelte uit water bestaat. Tegelijkertijd werken ze kalmerend op ons gemoed.

De cursus Klankmassage leert je om mensen te raken met klanken!

Maak een innerlijke reis

Een klankmassage helpt mensen om zich mee te laten voeren op een innerlijke reis. De aandacht wordt naar binnen gericht waardoor lichaam en geest uitgenodigd worden om helemaal tot rust te komen. Energieblokkades kunnen worden opgeheven en mensen raken in een meditatieve staat. Het leidt tot het verminderen van stress, het verhogen van levensvreugde, betere zelfacceptatie en het bevordert de creativiteit. Over mensen die een klankmassage op een correcte manier ondergaan zal een compleet gevoel van welbevinden neerdalen. Allemaal goede redenen om je direct in te schrijven voor een klankmassage cursus!

De klankmassage in de praktijk

Tijdens deze cursus zal je zelf al heel erg goed de klanken & trillingen van de klankinstrumenten aanwezig ervaren. Die kan je meteen al delen met je medecursisten en docent. Vervolgens zal er aandacht zijn voor de nodige achtergrondinformatie, de soorten klankschalen, gongs, sounds en het bestuderen van de basisvoorwaarden & speeltechnieken voor het uitvoeren van klankmassages. De volgende stap is dat je zelf aan de slag gaat met het oefenen van klankmassages. Je oefent allerlei basistechnieken en leert inzicht in het scenario’s waarmee je een volledige ontspannende behandeling kunt creëren. We voorzien daarin een to-the point syllabus evenals toegang tot een instructie video uitgevoerd door onze docent.

Erkend certificaat

Na het volgen van de cursus klankmassage ontvang je een erkend certificaat. De cursus wordt in Nederland ook erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen studiepunten voor het volgen van deze cursus.

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 10u tot 17u.

Inhoud

 • Ervaren klankmassage
 • Ervaringen uitwisselen
 • Achtergronden en effecten
 • Basisvoorwaarden klankmassage
 • Soorten klankschalen
 • Basistechnieken
 • Gongs
 • Sounds
 • Volledige klankmassage geven

Opleidingsdata

Hasselt

Zaterdagreeks

Datum: zondag 14 oktober 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 22 april 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 145 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docent

Marc Smitt

Docent in Hasselt

Marc Smitt (1960) is een echte klankspecialist die met zijn klanken mensen weet te raken. Sinds 2008 is hij verbonden aan de Wellness Academie als docent Klankmassage.

Marc volgde opleidingen aan de Muziekacademie van Diest, Kunsthumaniora Brussel en de Handelsscholen van Hasselt en Diest. Zijn unieke speelstijl werd opgemerkt door Jim Ledgerwood, de directeur van het wereldberoemde Paiste. Marc werd al gauw productspecialist bij Paiste en kreeg de kans om exclusieve opleidingen te volgen in Zwitserland en Duitsland.

Marc verdiepte zich in de klanktherapie met gongs en had het voorrecht om deze kunst te leren van klankgrootmeesters als Robert Paiste, Walter Meier, Jens Zygar, Michael Jullich en Johannes Heimrath. Jarenlang toerde Marc als Paiste Product Specialist intensief door Europa en de VS met zijn opmerkelijke product- en klankconcertendemo’s. Daarnaast toerde hij ook met diverse solo percussieprojecten.

2002 was een keerpunt; vanaf nu specialiseerde hij zich in het geven van percussie en teambuilding workshops voor scholen en bedrijven en in het geven van klankmassages en concerten. Zijn job als docent klankmassage aan de Wellness Academie sluit hier perfect op aan. Innovatief, to-the-point, toegankelijkheid en aandacht voor het individu zijn de sleutelwoorden van zijn lesmethode.

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

  Impressievideo

  Stuur door

  Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


  Mijn naam

  Mijn e-mailadres

  E-mailadres ontvanger

  Veelgestelde vragen

  • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

   Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

  • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

   Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

  Recensies

  P. Zoons (18-11)

  Gevolgd in Hasselt

  heel erg leerzaam en boeiiende cursus.

  klanten vertellen 9,1 415 Beoordelingen