Inschrijven

Cursus Klankmassage

Leer klankmassages geven; bijzonder om te geven en te ontvangen!
Leer klankmassages geven; bijzonder om te geven en te ontvangen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 209

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je leren om mensen te raken met klanken? Of ben je op zoek naar een boeiende bijscholing voor je bestaande massagepraktijk? Volg dan de initiatie cursus klankmassage van Wellness Academie. Ontdek hoe diepgaand de effecten van deze massagevorm zijn!

Cursus klankmassage: laat je raken door klanken

Dat massage niet alleen een manuele behandelvorm hoeft te zijn, dat wordt bewezen door de cursus klankmassage! Ontdek hoe mensen geraakt kunnen worden door klanken. Via een demo klankmassage door de docent ervaar je zelf hoe dit aanvoelt. Dit is belangrijk, zodat je straks goed begrijpt wat jouw klanten ervaren wanneer je zelf klankmassages gaat geven. De trillingen van de klanken voel je doorwerken in je lichaam. Dat komt doordat ons lichaam grotendeels uit water bestaat. Tegelijkertijd werken ze kalmerend op het gemoed.

De cursus Klankmassage leert je om mensen te raken met klanken!

Maak een innerlijke reis

Een klankmassage helpt mensen om zich mee te laten voeren op een innerlijke reis. De aandacht wordt naar binnen gericht, waardoor men helemaal tot rust komt. Energieblokkades worden opgeheven en men raakt in een meditatieve staat. Dit zorgt voor het verminderen van stress, het verhogen van levensvreugde, betere zelfacceptatie en het bevorderen van de creativiteit. Over mensen die een klankmassage op een correcte manier ondergaan zal een compleet gevoel van welbevinden neerdalen. Allemaal goede redenen om je direct in te schrijven voor onze klankmassage cursus!

Inhoud cursus klankmassage

Tijdens deze cursus ervaar je zelf de klanken en trillingen van de klankinstrumenten en ga je deze ervaring delen met je medecursisten. Vervolgens is er aandacht voor achtergrondinformatie, de soorten klankschalen, gongs, sounds en het bestuderen van de basisvoorwaarden en speeltechnieken voor klankmassages. De volgende stap is dat je gaat oefenen met klankmassages. Je oefent de basistechnieken en krijgt inzicht in de scenario’s waarmee je een volledige ontspannende behandeling kunt creëren. We voorzien een to-the-point syllabus, evenals een instructievideo. Na afloop ontvang je een certificaat.

Indeling

Weekendreeks – 1 dag van 10u tot 17u.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Ervaren klankmassage
 • Ervaringen uitwisselen
 • Achtergronden en effecten
 • Basisvoorwaarden klankmassage
 • Soorten klankschalen
 • Basistechnieken
 • Gongs
 • Sounds
 • Volledige klankmassage geven

Prijs

209 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 29 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Marc Smitt

Docent in Hasselt

Marc Smitt (1960) is een echte klankspecialist die met zijn klanken mensen weet te raken. Sinds 2008 is hij verbonden aan de Wellness Academie als docent Klankmassage.

Marc volgde opleidingen aan de Muziekacademie van Diest, Kunsthumaniora Brussel en de Handelsscholen van Hasselt en Diest. Zijn unieke speelstijl werd opgemerkt door Jim Ledgerwood, de directeur van het wereldberoemde Paiste. Marc werd al gauw productspecialist bij Paiste en kreeg de kans om exclusieve opleidingen te volgen in Zwitserland en Duitsland.

Marc verdiepte zich in de klanktherapie met gongs en had het voorrecht om deze kunst te leren van klankgrootmeesters als Robert Paiste, Walter Meier, Jens Zygar, Michael Jullich en Johannes Heimrath. Jarenlang toerde Marc als Paiste Product Specialist intensief door Europa en de VS met zijn opmerkelijke product- en klankconcertendemo’s. Daarnaast toerde hij ook met diverse solo percussieprojecten.

2002 was een keerpunt; vanaf nu specialiseerde hij zich in het geven van percussie en teambuilding workshops voor scholen en bedrijven en in het geven van klankmassages en concerten. Zijn job als docent klankmassage aan de Wellness Academie sluit hier perfect op aan. Innovatief, to-the-point, toegankelijkheid en aandacht voor het individu zijn de sleutelwoorden van zijn lesmethode.

Lees verderInklappen

Recensies

V. florenty (05-04)

Gevolgd in Hasselt

Kennismaking en opleiding goed opgebouwd Marc kent de materie heel goed en heeft een fijn gevoel voor humor waardoor de cursus een fijne beleving is. Zijn passie voor percussie en feeling komt zeker naar voor en is vooral prikkelend dit ook te doen

I. de Bock (05-04)

Gevolgd in Hasselt

Prachtige onderdompeling in de wereld van klanken

D. Vermeulen (06-11)

Gevolgd in Hasselt

Cursus heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Marc is een fantastische lesgever en weet zijn enthousiasme goed over te brengen op de cursisten.

T. Riedel (12-05)

Gevolgd in Hasselt

Marc heeft een ontzettend interessante en toffe cursus gegeven met veel informatie. Ook hier weer een docent met veel passie voor zijn vak.

T. Lambrix (19-10)

Gevolgd in Hasselt

Heel boeiende materie om toe te passen bij ontspanning! Ik heb het gevoel dat ik hier nog meer cursussen over ga volgen. Heerlijk gevoel na de les!

N. Haccuria (18-10)

Gevolgd in Hasselt

Het was een hele leuke cursus. Het werken met en mogen ondergaan van de klankschaalmassage, was een hele intense en bijzondere ervaring.

P. Zoons (18-11)

Gevolgd in Hasselt

heel erg leerzaam en boeiiende cursus.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.