Cursus in de kijker: Thaise voetmassage

5 november 2015 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Ontdek hier de belangrijkste wetenswaardigheden over de Thaise voet- en onderbeenmassage; een heerlijke massagebehandeling om te ontvangen, maar ook een ideale massagevorm om je diensten als massagetherapeut mee uit te bereiden via de Cursus Thaise voet- en onderbeenmassage. We zetten hier deze bijzondere massagecursus in de kijker!

Thaise voetmassage: huwelijk tussen India en Azië

In vroeger tijden werden de achtergronden en technieken van de Thaise voet- en onderbeenmassage geheimgehouden. De massage werd alleen gegeven door Boeddhistische monniken in Thailand. Ondertussen zijn de geheimen van deze massagevorm ontrafelt en is de Thaise voetmassage ook in de westerse wereld een groot succes. Er wordt vaak naar de Thaise voet- en onderbeenmassage verwezen als een huwelijk tussen India en Azië, omdat er in deze massagevorm uit Thailand ook invloeden uit zowel de Indiase ayurveda als de Japanse shiatsu en de Chinese reflexologie verweven zijn.

Doel van de Thaise voetmassage

De naam van deze massage doet vermoeden dat het om een ontspannende voet- en onderbeenmassage gaat, maar het doel van deze massage gaat veel verder. Deze massage is bedoeld om de volledige energiebalans van de mens te herstellen. De massage werkt in op de sen-lijnen (energielijnen) van het lichaam. Verschillende zones op de voet corresponderen met andere plekken in het lichaam, waardoor de massage een helende werking heeft op het volledige lichaam en de geest van de ontvanger. De voetzolen zijn de ‘spiegel’ van het lichaam en de geest.

Benen worden gezien als ‘tweede hart’

Door middel van stretch- en massagetechnieken worden de energielijnen (sen-lijnen) geopend. Er bestaan 10 hoofd energielijnen die van de bovenkant van het hoofd naar beneden doorlopen tot aan de voetzolen, waar ze uitmonden in drukpunten. Door deze drukpunten te stimuleren kun je de natuurlijke balans van het lichaam herstellen. De benen en voeten zijn binnen de traditionele Thaise geneeskunst een belangrijke barometer voor de algehele gezondheid van de mens. De benen worden soms ook wel het ‘tweede hart’ genoemd, omdat hun functie vergelijkbaar is met de pompfunctie van het hart. Wanneer de voetzolen niet goed gestimuleerd worden verslechtert de bloedcirculatie in de voeten en benen, waardoor er gezondheidsklachten ontstaan.

Verschil Thaise voetmassage en voetreflexologie

De voetreflexologie is de westerse variant van de Thaise voetmassage en kent ook drukpunten in de voetzolen die corresponderen met andere lichaamsdelen. Bij de westerse voetreflexologie worden de massagetechnieken alleen met de handen uitgevoerd, bij de Thaise voetmassage wordt ook een speciaal houten massagestokje gebruikt. Met behulp van het massagestokje kun je nog dieper inwerken op de reflexpunten. De massage met de handen en met het stokje wisselen elkaar af. Tijdens onze cursus Thaise voet- en onderbeenmassage leer je ook om met het speciale massagestokje te masseren.

Toepassingsgebieden

De Thaise voet- en onderbeenmassage kent veel toepassingsgebieden. Op de eerste plaats is het een goede preventieve en ontspannende behandelwijze die het algehele welzijn bevordert. Daarnaast biedt deze voetmassage ook de volgende voordelen:

  • Betere bloedcirculatie
  • Betere lymfecirculatie
  • Verwijderen van afvalstoffen
  • Versterken van het immuunsysteem
  • Meer flexibiliteit
  • Sneller herstel na ziekte
  • Verlichten van spanningen
  • Oplossen van slaapproblemen

Cursus Thaise voet- en onderbeenmassage

Wil je leren om Thaise voetmassages te geven? Schrijf je dan hier in voor de Cursus Thaise voet- en onderbeenmassage.