Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Brazilian wax

8 augustus 2018 | Schoonheidszorg
Cursus in de kijker: Brazilian wax

Als er één schoonheidsbehandeling is die nogal wat vragen en twijfels oproept, dan is het wel de Brazilian wax. Bij deze harsbehandeling worden alle haartjes in de schaamstreek verwijderd. Gezien Brazilië bekendstaat om zijn kleine bikini’s en strings, is het niet vreemd dat deze behandeling hier zijn oorsprong vindt. Steeds meer beauty salons in België en Nederland bieden de Brazilian wax aan. Wil je ook leren om Brazilian wax behandelingen te geven als een pro? We beantwoorden hier veelgestelde vragen over de Brazilian wax en zetten onze Cursus Brazilian Wax in de kijker!

1. Wat zijn de voordelen van Brazilian wax?

Omdat de schaamstreek een erg gevoelige zone is, heb je met andere ontharingsmethoden als scheren sneller last van huidirritatie. Met een Brazilian wax behandeling worden de haren zachter van structuur, je hebt geen last van harde stoppels en het jeukt niet als de haartjes weer aangroeien. Ook ingegroeide haren zijn met deze behandeling verleden tijd. Daarnaast kun je elke bikini dragen die je maar wilt, je zult geen last meer hebben van haartjes die eronderuit komen; dit ziet er verzorgd uit en je zult je een stuk zelfverzekerder voelen als je in je bikini op het strand of aan de rand van het zwembad ligt!

Geen huidirritatie, harde stoppels en ingegroeide haartjes meer!

2. Hoe bereid je je voor op een Brazilian wax?

Veel dames voelen zich onzeker als ze voor de eerste keer een Brazilian wax boeken. Want hoe moet je je op deze behandeling voorbereiden? Sommige mensen hebben de neiging om de haartjes wat in te korten om er netjes uit te zien. Het is juist beter als de haartjes wat langer zijn, omdat de hars dan beter hecht. De haartjes moeten minimaal 6 mm zijn. Zijn de haartjes te lang voor de wax behandeling, dan zal de schoonheidsspecialiste ze eerst inkorten. Voor een zo effectief mogelijke waxbehandeling is het een aanrader om de huid enkele dagen van tevoren te scrubben met een milde scrub. Om hygiënische redenen neem je voor je naar de schoonheidsspecialiste gaat eerst een douche. Smeer echter geen bodylotion op je huid, want daardoor pakt de hars minder goed!

Ga voor de behandeling niet zelf eerst de haartjes inkorten!

3. Hoe pijnlijk is een Brazilian wax behandeling?

Of de behandeling pijn doet, dat hoef je niet te vragen, want iedereen weet daarop het antwoord. Omdat het om een erg gevoelige zone gaat, zal de behandeling altijd wel een beetje pijn doen. Omdat de pijngrens, de gevoeligheid van de huid en de dikte en stugheid van de haren bij iedereen anders zijn, verschilt de pijn van persoon tot persoon. In onze cursus Brazilian wax leer je diverse technieken en trucs om de pijn tot een minimum te beperken. De meeste mensen, die voor de eerste keer een Brazilian wax door een professional hebben laten uitvoeren, zeggen dat het veel minder pijn deed dan dat ze hadden verwacht. De behandeling duurt hooguit 25 tot 30 minuten, dus het is ook zo voorbij! Bekijk hier ook eens onze Opleiding Schoonheidspecialiste in Apeldoorn.

Een veelgehoorde reactie: “Het deed veel minder pijn dan verwacht!” 

4. Wat kun je doen om de pijn te reduceren?

Behalve dat een goed opgeleide schoonheidsspecialiste effectief en snel werkt en de beste producten en materialen gebruikt om de pijn te minimaliseren, kan ook de klant met enkele dingen rekening houden. Het is een aanrader om de Brazilian wax behandeling te plannen in de week na je menstruatie. De huid is dan minder gevoelig, dan in de dagen voor je menstruatie. Daarnaast is het ook een goede tip om cafeïne en nicotine voor de behandeling te mijden, omdat deze stoffen de huid gevoeliger maken. Verder kunnen ook vermoeidheid en stress van invloed zijn op hoe gevoelig iemand is voor de behandeling. 

Roken en alcohol maken de huid extra gevoelig en de behandeling pijnlijker

5. Wordt de behandeling na meerdere keren minder pijnlijk?

Ook dat kan weer per persoon verschillen. Na de eerste behandelingen weet je wat je te wachten staat, waardoor je minder ‘overvallen’ wordt door de pijn. Ook kan het gebeuren dat na meerdere Brazilian wax behandelingen de haartjes fijner worden en dat er minder haartjes terug groeien. Door het steeds opnieuw uittrekken van de haartjes, raken de haarfollikels beschadigd, waardoor haartjes op een gegeven moment niet meer terugkomen. Na meerdere behandelingen over een langere periode kan het dus zijn dat je minder haartjes hebt, waardoor de behandeling ook minder pijn doet.

Door het waxen kunnen de haartjes op den duur wegblijven

6. Hoelang heb je plezier van een Brazilian wax?

Gemiddeld heeft men 3 tot 6 weken profijt van de behandeling. Hoe snel het haar groeit, kan per persoon enigszins verschillen. De eerste week is het resultaat nog glad, in de tweede week kun je soms alweer wat haartjes zien en in de derde en vierde week neemt het aantal haartjes aanzienlijk toe. Belangrijk om te weten is dat in de zomer haar sneller groeit, dan in de winter. De reden dat je na je eerste waxbeurt na enkele dagen tot één week al nieuwe haartjes kan zien, is omdat de haartjes in verschillende haargroeifasen verkeren. Er kunnen meerdere waxbeurten nodig zijn om voor een langere periode een mooie, gladde huid te krijgen. Als je op een gegeven moment met regelmaat een Brazilian wax laat uitvoeren zal de periode tussen de behandelingen steeds groter worden.

Een Brazilian wax geeft 3 tot 6 weken een mooi glad resultaat! 

Volg hier je Cursus Brazilian Wax!

Wil je leren om Brazilian wax behandelingen te geven als een professional? Volg dan hier onze Cursus Brazilian Wax in Amsterdam. Na deze cursus ben je in staat om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar deze ontharingsbehandeling. Ontdek ook onze Cursus Sugar Waxing of onze complete Opleiding Wax Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie