Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: cosmetische manicure en pedicure

17 september 2018 | Nagelstyling & Pedicure
Cursus in de kijker: cosmetische manicure en pedicure

De vakantie is voorbij. Voor veel mensen een tijd waarin nieuwe doelen en dromen geboren worden. Heb jij ontdekt dat je meer wilt weten over nagelverzorging? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure is dan precies wat je zoekt. Dit is een goede eerste stap voor het opbouwen van een inspirerende carrière in de beauty branche!

Voor wie is de cursus cosmetische manicure en pedicure bedoeld?

Iedereen met interesse in nagel-, voet- en handverzorging kan deelnemen aan onze cursus cosmetische manicure en pedicure. Je hebt hier dan ook geen speciale vooropleiding voor nodig. Wie wil er immers geen mooie verzorgde handen en voeten? Iedereen heeft wel een idee van hoe je je handen, voeten en nagels verzorgt. In de winkel vind je hiervoor talloze producten. Maar hoe doe je dit goed? In deze cursus leer je de fijne kneepjes van het vak. Je krijgt les van een professionele manicure en pedicure.

Wat leer ik in deze cursus?

Je krijgt een korte theoretische introductie in de anatomie van de huid en nagels. Hierin besteden we aandacht aan onder meer de opbouw en functie van de huid en de nagels. Als volgt leer je meer over veelvoorkomende huid- en nagelaandoeningen en voetproblemen. De cursus heet ‘cosmetische’ manicure en pedicure. Dit betekent dat je alleen leert om de gezonde huid en nagels te verzorgen. Daarentegen, is het eveneens belangrijk dat je ook de theoretische kennis beheerst, zodat je aandoeningen leert herkennen en je klant kunt doorverwijzen.

Praktische cursus met hand- en voetmassage

Na het theoretische gedeelte, ga je de praktische vaardigheden oefenen op het gebied van manicure en pedicure. Je leert onder meer om een basismanicure. Denk hierbij bijvoorbeeld aan behandelingen, zoals de nagelriemen verzorgen, dode huidcellen verwijderen, nagels op lengte en in vorm vijlen, nagels polieren, nagels lakken en eelt verwijderen. Als extra aanvulling leer je om ontspannende hand-, voet- en onderbeenmassages te geven. Op deze manier leer je om van je behandelingen een ware spa-beleving te maken!

Waarom een cursus cosmetische manicure en pedicure?

Eerste kennismaking met de branche

Deze cursus is een ideale eerste kennismaking met het vak van manicure en pedicure. Na de cursus ontvang je een certificaat. Hiermee kun je vervolgens meteen in de praktijk aan de slag met het geven van cosmetische manicure en pedicure behandelingen, in schoonheidssalons of nagelstudio's. Misschien twijfel je nog over of je een professionele pedicure wilt worden? Dan kan voordat je een complete Opleiding Pedicure volgt, deze korte cursus een goede manier zijn om te ontdekken of dit is wat je wilt!

Cosmetische manicure en pedicure & schoonheidsspecialiste

Wist je dat onze cursus cosmetische manicure en pedicure een onderdeel vormt van onze volledige Opleiding Schoonheidsspecialiste (modulair)? Wil je na het volgen van deze cursus je kennis en vaardigheden op het gebied van schoonheidsverzorging uitbreiden? Lijkt het je daarbij wel wat om een volwaardige schoonheidsspecialiste te worden? Volg dan ook de andere cursussen, die een onderdeel vormen van de opleiding schoonheidsspecialiste: 

Je plant de bovenstaande cursussen gemakkelijk naar eigen inzicht in jouw agenda in. Je kunt ze vlot achter elkaar volgen of de complete opleiding uitspreiden over een langere periode. Wat jou het beste uitkomt!

Word een specialist in kunstnagels

Heb je na het volgen van de cursus cosmetische manicure en pedicure de smaak te pakken? Wil je nog veel meer weten over nagelverzorging en nagelstyling? Dan kan het volgen van onze Opleiding Nagelstyliste een goed vervolgtraject zijn voor je loopbaan. In deze opleiding leer je alles over het creëren van de mooiste gelnagels. Er is bovendien veel ruimte om je creativiteit te ontwikkelen en echte kunstwerkjes van nagels te maken.

Manicure, pedicure & bijscholingen in voetmassages

Ontdek je tijdens de cursus manicure en pedicure dat je het leuk vindt om massages te geven? Dan kun je bij Wellness Academie ook in die richting verder studeren. We bieden diverse massagecursussen aan die gericht zijn op de voeten en/of handen. Ontdek bijvoorbeeld onze Opleiding Voetreflexologie, de Cursus Thaise voet- en onderbeenmassage en de Opleiding Verticale Reflextherapie.

Meer weten?

Wil je graag starten met een manicure en pedicure cursus? Bekijk dan hier onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure in Amsterdam, Hasselt en Eindhoven!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Schoonheidsspecialiste (modulair)
Schoonheidsspecialiste (modulair)
 • 15 - 17 dagen
 • € 2.325
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie