• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: Cursus Indiase hoofdmassage

27 april 2018 | Massage & Therapieën
Cursus in de kijker: Cursus Indiase hoofdmassage

Vandaag laten we je alvast een beetje voorproeven van onze Cursus Indiase Hoofdmassage. Een behandeling waarmee je veel voor mensen kunt betekenen. Hoe vaak hoor je niet: ‘Ik voel me steeds zo vermoeid’, ‘Ik heb zo weinig energie’, ‘Ik ben ontzettend prikkelbaar’ of ‘Ik heb aldoor maar zo’n hoofdpijn’. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van klachten, die de vaak hectische westerse leefstijl met zich meebrengt en waarvoor de Indiase hoofdmassage wonderen kan doen! Lees hier gauw meer!

Een kijkje in de wereld van de Ayurveda

De cursus Indiase hoofdmassage is zeer praktisch van opzet, maar om de technieken en effecten beter te kunnen plaatsen is voldoende achtergrondkennis nodig. Daarom maak je in deze cursus ook kennis met de filosofie en principes achter het meer dan 5000 jaar oude gezondheidssysteem de Ayurveda, waar de Indiase hoofdmassage in wortelt. Gezondheid betekent volgens de Ayurveda dat je vrij bent van gehechtheid, onwetendheid en chaos in lichaam en geest. Alles draait om evenwicht in alle facetten van het leven zowel in lichaam en geest als tussen de mens en zijn omgeving.

Waarom Indiase hoofdmassage?

De Indiase hoofdmassage is maar een heel klein onderdeel van de Ayurveda, maar wel een zeer waardevol onderdeel. Het mooie van deze massage is dat je door het op de juiste manier masseren van het hoofd in het hele lichaam rust en evenwicht kunt brengen. In lijn met de kern van de Ayurveda kan je dus met deze massagevorm mensen helpen om in balans te komen. Iets wat in de drukte van alledag vaak hard nodig is; er zijn zoveel invloeden in ons dagelijks leven die een gezonde balans verstoren! Wie kan er niet over meepraten?

Hoe werkt de Indiase hoofdmassage?

Voor het geven van een effectieve Indiase hoofdmassage moet je kennis hebben van de marmapunten. Deze kun je zien als ontmoetingsplaatsen van spieren, vaten, gewrichtsbanden, beenderen en gewrichten. Ze worden ook wel ‘de centra van vitale levenskracht’ of ‘prana’ genoemd. Deze punten zijn verbonden met de nadi’s of energiekanalen in ons lichaam. In deze cursus Indiase hoofdmassage leer je de marmapunten van het hoofd en de nek kennen. Elk punt heeft zijn eigen therapeutische werking. Door middel van het masseren van deze punten kun je dus hele specifieke klachten verhelpen. Of eigenlijk moeten we zeggen ‘specifieke blokkades’ opheffen. Hierdoor versterk je de prana, de vitale levenskracht, wat doorwerkt op de hele gezondheid.

Maar je leert nog meer!

De Ayurvedische behandelwijzen zijn zeer effectief, niet alleen vanwege de massagetechnieken, maar omdat ernaar de mens in zijn geheel wordt gekeken. Bij het geven van een behandeling, ga je bijvoorbeeld ook naar het constitutietype kijken. Binnen de ayurveda bestaan er drie basistypen, die de dosha’s of de tridosha heten. Alle drie de typen, Pitta, Kapha en Vata, zijn in elk mens aanwezig, alleen overheerst meestal één van de typen. Als je weet welk type overheerst, kun je hier de behandeling en de soort massageolie op afstemmen. Massageolie is een ander belangrijk onderwerp. Er wordt binnen de ayurveda veel gewerkt met allerlei heilzame olie-recepten, die je leert afstemmen op het individu. Ook in deze cursus leer je verschillende olie-recepten met elk hun eigen toepassingen.

Wat maakt deze cursus uniek?

 • Begrijpelijke en praktische lesmethode
  De begrijpelijke en praktische lesmethode spreekt veel mensen aan. Binnen korte tijd leer je binnen een kleine groep veel praktische vaardigheden aan, die je na afloop meteen in de praktijk kunt brengen.
 • Overzichtelijke syllabus
  Je ontvangt een overzichtelijke syllabus waar de complete lesstof plus de behandelingen stap-voor-stap in staan uitgeschreven. Zo kun je thuis alles gemakkelijk nakijken en verder oefenen.
 • Extra: gezichtsdiagnose en gezichtsmassage
  Als extraatje leer je ook de Indiase gezichtsdiagnose en gezichtsmassage. Een waardevolle toevoeging, waarmee je uiteenlopende vormen van hoofdpijn kunt verlichten!

Meer weten?

Hier vind je meer informatie over de inhoud, de opleidingsdata, locaties, prijs en docente van de Cursus Indiase Hoofdmassage. Schrijf je tijdig in, want de inschrijvingen zijn beperkt! Na het volgen van deze cursus kun je bij Wellness Academie nog veel meer leren over de Ayurveda, bijvoorbeeld in de Cursus Ayurvedische Massage. Heb je de smaak te pakken, dan kun je ook een volledige Opleiding Ayurvedisch behandelaar volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
 • 1 dag
 • € 219
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie