• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Deze beauty cursussen mag je niet missen in 2023!

12 december 2022 | Schoonheidszorg
Deze beauty cursussen mag je niet missen in 2023!

Ben jij klaar voor het nieuwe jaar dat voor de deur staat? Wat zijn je goede voornemens of plannen? Hoe laat je jouw beauty salon komend jaar groeien? Daarvoor moet je bij Wellness Academie zijn. Waar wil je de focus op leggen? Op huidververbetering, anti-aging of misschien wel op wenkbrauwstyling? Je vindt voor elke specialisatie op het gebied van beauty wel een passende cursus. Ontdek hier enkele beauty cursussen, die je niet mag missen in 2023!

1. Facial cupping: een van onze nieuwe beauty cursussen 2023

Een van onze nieuwste beauty cursussen is facial cupping. Heb je daar al eens van gehoord? Cupping ken je misschien wel al als een onderdeel van een massage, waar veel atleten bij zweren. Daar leer je meer over in onze cursus cupping massage. Cupping voor het gezicht gebeurt uiteraard met kleinere cups. Het doel van deze beauty behandeling is om de huid te verfrissen, door de bloedcirculatie te bevorderen, de huid steviger te maken en weer gezond te laten glanzen. Facial cupping heeft een anti-aging effect op de huid. Hoe dat precies zit en wat hier exact de mogelijkheden van zijn, dat leer je in onze cursus facial cupping!

2. Ontdek onze cursus huidverbeterende massage

Een andere uitstekende behandelwijze om de huid van je klantjes mee in topconditie te krijgen, is een bindweefselmassage voor het gelaat. Met stevige massagegrepen en -technieken, afgestemd op de gelaatshuid, zorg je ervoor dat de huid van je klanten in optimale conditie komt. Een van de beauty cursussen in 2023, die je dan ook niet mag missen, is de cursus huidverbeterende massage (bindweefselmassage voor het gelaat). Je leert in deze uitgebreide cursus meer over:

 • Functies van bindweefsel
 • Bindweefselszones
 • Bindweefselmassage technieken gelaat
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Huidanalyse en behandelplan
 • Uitvoeren van complete behandelingen

Krijg je regelmatig klanten in je behandelstoel met problemen als acne, couperose en littekens of klagen je klanten over vroegtijdige huidveroudering? Dan is dit de perfecte bijscholing!

3. Cursus anti-aging acupunctuur

Moderne, westerse behandelingen zijn, als het gaat om gelaatsveroudering, voornamelijk gericht op het bestrijden van de symptomen. Er worden dure crèmes ingezet of men gaat aan de slag met botox of fillers, die zelfs een vertekend beeld kunnen geven van het gelaat. Er bestaan ook beauty cursussen, waarin je een andere benadering leert. Dat geldt voor onze cursus anti-aging acupunctuur met zijn wortels in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Je ontdekt in deze cursus hoe je de doorstroom van de levensenergie stimuleert om veroudering tegen te gaan. Daarnaast leer je om anti-aging acupunctuur te integreren in een complete gelaatsbehandeling met ook: gelaatsmaskers, tui-na massage, guasha massage en crème.

4. Cursus microneedling

Naast een cursus anti-aging acupunctuur bieden we bij Wellness Academie nog meer beauty cursussen met ‘naaldjes’ aan. Wat dacht je van een cursus microneedling? Wees gerust, deze behandelingen zijn goed te verdragen en zijn volkomen veilig. Je wordt opgeleid door echte topexperts binnen de branche. Microneedling betekent dat je met een pen met naaldjes microkanaaltjes in de huid gaat maken. Dit stimuleert de regeneratie van de huid, waaronder ook de aanmaak van collageen. De huid wordt door deze behandeling steviger. Daarnaast worden actieve werkstoffen beter door de huid opgenomen. Je leert in deze cursus alles over de uiteenlopende mesoserums, die je kunt inzetten en welke huidproblemen je daarmee kunt aanpakken. We kunnen je alvast verklappen, dat dat er heel wat zijn!

5. Wimperlifting: een van de topbehandelingen anno 2023

De cursus wimperlifting maakt al een tijdje een onderdeel uit van onze beauty cursussen. Deze cursus behoort inmiddels tot onze populairste cursussen, omdat er steeds meer vraag is naar deze behandeling. Je leert om met speciale lotions de wimpers effectief te liften, waardoor je klant een frisse en open blik krijgt. De wimpers blijven hierdoor wekenlang perfect in model zitten. Mascara en wimperkrullers kunnen gewoon in de kast blijven liggen. Het is een behandeling, die bovendien voor bijna iedereen geschikt is. Dus ook voor mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn voor de wimperlijm bij wimperextensions. Met deze behandeling kun je veel klanten blij maken en nieuwe klanten werven. Waar wacht je nog op? Schrijf je hier meteen in voor de cursus wimperlifting.

Welke beauty cursussen zijn er nog meer in 2023?

Weet jij al welke van deze beauty cursussen je wilt volgen in 2023? Of staat jouw favoriete cursus er niet bij? Niet getreurd, want dit is maar een kleine selectie van het volledige aanbod. Neem hier een kijkje in het overzicht van alle beauty cursussen in 2023 bij Wellness Academie. Houd de opleidingskalender in de gaten, want er komen regelmatig nieuwe cursussen bij.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie