Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een massage is het beste kerstcadeau!

8 december 2015
Een massage is het beste kerstcadeau!

Heb jij de cadeaubonnen voor een massage al klaar liggen in je praktijk? Spoor je klanten in deze tijd van het jaar aan om vrienden en familie een massage als kerstcadeau te geven. Een kerstkaartje met een cadeaubon voor een massage? Dit kerstcadeau heeft voor veel mensen waarschijnlijk meer impact dan ze in eerste instantie denken. Massage kan namelijk in verschillende situaties diepgaande effecten teweegbrengen. Ontdek hier 3 redenen waarom een massage het beste kerstcadeau is.

1. Geef een portie ontspanning cadeau

Iedereen heeft zo nu en dan een momentje nodig om te ontspannen. In het hectische leven van vandaag stapelt de stress zich vlug op. De kerstdagen doen hier nog een schepje bovenop. Deze dagen staan in het teken van drukte met bezoek van vrienden en familie en veel vertier. Ook het shoppen voor de feestdagen, reizen en veel te veel eten kunnen het stressniveau doen stijgen en tot een vermoeid gevoel leiden. Een goede manier om deze stress kwijt te raken en nieuwe energie op te doen is het ondergaan van een massage. Stimuleer je klanten om mensen in hun omgeving te helpen met ‘ontstressen’ na de feestdagen door ze een massage cadeau te doen! Geschikte massages voor dit doel zijn de klassieke ontspanningsmassage, de ayurvedische massage en de hot stone massage. Heb je altijd al hot stone massages willen leren geven? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Hot Stone Massage.

2. Verzachten van pijn: massage als kerstcadeau

Dozen met kerstversiering van de zolder halen, de kerstboom zetten, met zware tassen sjouwen vol boodschappen voor het kerstdiner; het zijn allemaal activiteiten waar je spierpijn van kunt krijgen. Dan is er niets zo fijn om een massage als kerstcadeau te krijgen. Ook mensen die de afgelopen tijd veel zware fysieke inspanningen hebben geleverd, op het werk of vanwege sportprestaties of een verbouwing, zullen blij zijn met een massage als kerstcadeau.

Een massage kan spierpijn verzachten, omdat het de bloedcirculatie bevordert. Hierdoor wordt zowel de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren en weefsels verbeterd als de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Ook kan massage lokaal inwerken op pijnlijke knopen in de spieren. Vooral de massagetechnieken uit de sportmassage, triggerpointmassage en shiatsu zijn hiervoor heel geschikt. Neem hier een kijk je bij onze Opleiding Sportmassage en de Cursus Triggerpointmassage. Wil je graag leren om shiatsu massages te geven? Ontdek dan hier onze Opleiding Shiatsu.

3. Geef mensen een gevoel van geborgenheid

De feestdagen zijn helaas niet voor iedereen een feest. Niet zelden is dit de periode waarin familieconflicten ontstaan of opnieuw aanwakkeren. Tijdens de feestdagen kan ook verdriet om een overleden dierbare extra opspelen. Ook andere stressoren kunnen de aanleiding zijn voor een slecht humeur. Een massage als kerstcadeau kan uitkomst bieden, omdat het als een oppepper voor het humeur kan dienen.

Tijdens de massage komen er stofjes vrij die een positieve invloed hebben op het humeur. Dit zijn oxytocine, serotonine en dopamine. Ze zorgen ervoor dat mensen een gevoel van welzijn en geborgenheid ervaren. Een mooier kerstcadeau bestaat niet! Voorbeelden van zachte massages die dit effect teweegbrengen zijn cranio-sacraaltherapie, holistic pulsing, hot chocolate massage en klankmassage. Wil je graag je aanbod aan massagediensten uitbreiden, bekijk dan hier het volledige aanbod aan Massage Opleidingen van de Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie