Investeer in jezelf! Ontdek onze cursussen & opleidingen en start vandaag nog jouw reis.
Investeer in jezelf! Ontdek onze cursussen & opleidingen en start vandaag nog jouw reis.
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Gelaatsverzorging: hoe moet het nu echt?

31 augustus 2020 | Schoonheidszorg
Gelaatsverzorging: hoe moet het nu echt?

Iedereen weet dat de gelaatshuid dagelijks verzorging nodig heeft. Vraag maar eens aan de mensen om je heen hoe ze elke dag hun gelaat verzorgen. Je zult nog versteld staan van de verschillende antwoorden die je krijgt. Maar hoe moet het nu echt? Op de eerste plaats hangt dat af van het huidtype, de algehele conditie van de huid en de invloeden waar de huid dagelijks aan blootstaat. Toch kunnen we je hier enkele essentiële richtlijnen meegeven voor de dagelijkse gelaatsverzorging!

1. Bereid je huid voor op de reiniging

Voordat je de huid echt kunt gaan reinigen, verwijder je eerst alle make-up. Gebruik hiervoor zachte reinigers in de vorm van olie of crème. Bij zware oogmake-up en lipmake-up kan het nodig zijn om speciale make-up removers te gebruiken. Je kunt vervolgens beter de conditie van de huid bepalen. Is de huid vet of droog? Of misschien oogt de huid erg dof en zelfs schilferig? Dan hebben de dode huidcellen zich te zeer opgehoopt aan het oppervlak. Het is noodzakelijk om elke dag vuil, talg en zweet van de huid te verwijderen. Doe je dat niet, dan liggen problemen als verstopte poriën, mee-eters en puistjes op de loer!

2. Gebruik dagelijks een goede gezichtsreiniger

Er bestaan verschillende soorten gezichtsreinigers. Het is belangrijk dat je dit product goed op het huidtype en de noden van de huid afstemt. Het is geen overbodige luxe om hiervoor het advies van een professionele schoonheidsspecialiste in te schakelen. Voor het reinigen (’s ochtends en ’s avonds) maak je eerst de huid vochtig, breng daarna het reinigingsproduct aan en masseer het in met cirkelende bewegingen. Eén-twee-drie en gebeurt? Dat is een veelgemaakte fout! Om het goed te doen, masseer je de gezichtsreiniger gedurende één tot twee minuten in. Spoel je gezicht daarna af met lauwwarm water. Let op: niet droogwrijven, maar deppen!

3. Extra gelaatsverzorging: heeft je huid meer nodig?

Is je huid erg dof en is de buitenste laag schilferig, dikker en onregelmatig. Dan is het tijd voor een exfoliërende behandeling. Dit doe je zeker niet elke dag uit. Bij een normale huid doe je dit maximaal twee keer per week en bij de gevoelige huid één keer per week of misschien zelfs minder. Het doel hiervan is om de dode huidcellen te verwijderen en gezonde, glanzende, nieuwe huid aan de oppervlakte te leggen. Daarna worden bovendien verzorgende producten beter opgenomen door de huid. Een scrub bestaat uit een product met kleine korreltjes en een peeling beschikt over ingrediënten die de huid verweken. Wil je het goed aanpakken, boek dan een van de volgende behandelingen bij een professionele schoonheidsspecialiste:

Je schoonheidsspecialiste zal analyseren wat op dit moment het beste is voor jouw huid!

Let op: gebruik nooit een bodyscrub voor je gelaat, want de korrels in deze producten zijn grover en kunnen de dunne en gevoelige gelaatshuid beschadigen!

4. Heb je tijd over om je huid extra te verwennen? Gezichtsmasker!

Merk je dat je huid na de reiniging en eventueel de scrubbehandeling wel wat extra’s kan gebruiken, dan kun je een gezichtsmasker aanbrengen. Ook hierin is weer veel keuze. Wat heeft je huid nodig? Hydratatie, extra reiniging, versteviging? In onze Cursus Gelaatsverzorging leer je er meer over, zodat je steeds weet welk soort masker je het beste kunt toepassen: crèmemasker, geleimasker, pastamasker, poedermasker, gipsmasker, etc. Vandaag geen zin of tijd voor een masker? Skip dan deze stap en breng een toner aan.

5. Een toner wordt vaak vergeten bij gelaatsverzorging

Een toner? Veel mensen weten niet dat een toner aanbrengen een onmisbaar onderdeel is van de dagelijkse gelaatsverzorging. Het doel van een toner is om de pH-waarde van de huid weer op niveau te brengen. Dit is belangrijk voor het goed functioneren van de huid. Vocht wordt hierdoor beter vastgehouden en je bevordert hiermee het herstellend vermogen van de huid. Breng de toner met een watje aan op het gezicht. Dat voelt bovendien ook heerlijk verfrissend.

6. Gelaatsverzorging: serums en crèmes

De volgende stap is het aanbrengen van een crème. Heeft je huid speciale noden? Dan breng je eerst een serum aan. Dit is een product met een hoge concentratie aan werkzame stoffen, bijvoorbeeld voor het verminderen van pigmentvlekken, verminderen van rimpels, het extra kalmeren van de huid, etc. Sommige mensen kiezen ervoor om ook een aparte oogcrème aan te brengen, omdat de huid onder de ogen dunner is. Daarna volgt een dagcrème. De functie van dagcrème is om de huid te hydrateren en te beschermen. ’s Avonds breng je na de reiniging een nachtcrème aan. Deze is wat vetter en bevordert het huidherstel dat ’s nachts plaatsvindt.

7. Zonbescherming

Het is belangrijk om je huid dagelijks goed te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Daarvoor breng je een zonnebrandcrème met een geschikte SPF aan. Vergeet ook niet om je lippen te beschermen tegen de zon met een lippenbalsem met een SPF. Leer alles wat je moet weten over huid- en gelaatsverzorging in onze Opleiding Schoonheidsspecialiste of de Opleiding Skin Expert.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie