Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Je hebt geen excuus nodig voor massage!

20 oktober 2016 | Massage & Therapieën
Je hebt geen excuus nodig voor massage!

Een excuus verzinnen voor waarom jij een massage verdient? Dat is nergens voor nodig! Er zijn veel goede redenen voor een massage. Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat massage bevorderlijk is voor de gezondheid en zelfs allerlei specifieke klachten kan verhelpen. Massage is voor steeds meer mensen meer dan enkel een luxe verwenmomentje, maar eerder een essentieel onderdeel van het zorgdragen voor hun eigen gezondheid! Daarom hier 5 redenen waarom je geen excuus nodig hebt voor een massage!

1. Massage bij herstel van spierpijn en sportblessures

Een van de meest gehoorde redenen om een massage te ondergaan is, omdat massage het herstel van de spieren bevordert na inspanning. Door sportmassage wordt de bloedsomloop gestimuleerd en worden opgehoopte afvalstoffen in de spieren (zoals melkzuur), die spierpijn veroorzaken effectiever afgevoerd. Ook na blessures kan sportmassage effectief zijn, maar dan wel pas na de acute fase van de blessure als de spier herstellende is. Maar je hoeft bovendien niet te wachten tot na het sporten, want juist ook voor het sporten is massage effectief. Het kan de belastbaarheid van de spieren verbeteren, zodat je blessures voorkomt. Lees hier meer over: Wat is het beste moment voor sportmassage?

2. Massage laat je er jonger uitzien!

Waarom zou je je onderwerpen aan het mes van de plastisch chirurg als je met een massage er ook jonger uit kan zien? Hoe jong (of oud) iemand eruitziet wordt vaak afgelezen aan de conditie van de huid. Massage is een ideale behandelwijze om de huid een oppepper te geven. Massage stimuleert de bloedtoevoer naar de huid en de lymfedrainage van de huid. Hierdoor wordt de huid beter gevoed en worden afvalstoffen beter weggevoerd. Een gezichtsmassage met zachte wrijf- en kneedtechnieken kan helpen om de gezichtshuid er vitaler uit te laten zien. Een massage die hier bij uitstek geschikt voor is, is de Japanse gezichtsmassage (Ko Bi Do). Wil je deze technieken ook leren, dat kan via onze Cursus Japanse Gezichtsmassage.

3. Massage helpt tegen PMS

‘PMS’ staat voor Premenstrueel Syndroom en gaat gepaard met klachten als prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, agressieve buien, nervositeit, hartkloppingen, hoofdpijn, buikpijn en gespannen borsten. Hoewel er geen cijfers over bestaan, denken wetenschappers dat ongeveer tussen de 20% tot 40% van de vrouwen weleens last heeft van PMS. Het komt het meeste voor bij vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. Volgens een onderzoek van het Touch Research Institute en de University of Miami Medical School kan massage een goede aanvullende therapie zijn bij het behandelen van PMS-klachten.

4. Massage kan de bijwerkingen van kanker verlichten

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar massage bij kankerpatiënten. Een van die onderzoeken werd uitgevoerd door wetenschappers uit Boston in 2013. Ze onderzochten wat de effecten waren van massage bij kankerpatiënten met uitzaaiingen en concludeerden dat ze beter sliepen, minder pijn hadden en een betere kwaliteit van leven ervaarden. Ook uit een eerder onderzoek uit 2004 van het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York kwam naar voren dat kankerpatiënten baat hadden bij Zweedse massage, light touch massage en voetmassage en dat symptomen als pijn, misselijkheid, moeheid, depressie en stress minder werden. Let op: massage bij kanker mag alleen gegeven worden met goedkeuring van een arts. Ook is er speciale kennis en kunde vereist van de massagetherapeut om mensen met kanker te behandelen. Bij de Belgische Massage Federatie kun je hier meer informatie over vinden!

5. Massage bewezen effectief tegen migraine

Migraine is een ware kwelling en kan gepaard gaan met kloppende of bonzende hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, sterretjes zien en overgevoeligheid voor licht en geluid. Onderzoekers van de University of Auckland deden in 2006 onderzoek naar het effect van massage op migrainepatiënten met zware hoofdpijnen. Nadat deze mensen enkele weken massages kregen, meldden ze dat ze minder last hadden van migraine en meer rustgevende slaap kregen. In Denemarken werd al eerder een onderzoek gestart naar de effecten van voetreflexologie bij migraine met een positieve uitkomst. Lees hier meer over: Kan voetreflexologie migraine verlichten?

Kortom, er zijn heel veel goede redenen om een massage te ondergaan. En niet alleen als je vanwege bovenstaande gezondheidsredenen een massage boekt, ook als preventieve behandeling is het geschikt. Stress, spanningen en vermoeidheid zijn de oorzaak van vele lichamelijke en psychische klachten. Zorg voor jezelf en boek een massage! Of volg een Massage Opleiding en overtuig anderen van de gezondheidsvoordelen van massage!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie