Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe breng je een vette huid in balans?

17 juli 2023 | Schoonheidszorg
Hoe breng je een vette huid in balans?

Heb je een erg vette huid? Dan hebben we ook goed nieuws voor je! Wist je bijvoorbeeld dat je met een vette huid minder snel rimpels krijgt? Toch voelt iemand met een vette huid zich hier niet altijd prettig bij. Het gaat namelijk gepaard met symptomen, zoals een sterk glimmende huid, grove poriën, puistjes en een doffe teint. Daarom gaan de skin experts van Wellness Academie hier in op hoe je een vette huid in balans brengt! Wil je alles weten over huidverzorging? Dan ben je bij ons opleidingsinstituut aan het juiste adres. Lees gauw verder!

Werk een vette huid niet tegen, maar breng deze in balans!

Een vette huid betekent niet direct dat je een probleemhuid hebt. Dat kan je huid echter wel worden als je deze niet op de juiste manier verzorgt. Dat geldt ook voor een huid die doorgaans erg droog is of een gemengde huid waar je de verkeerde skin care routine op loslaat. Alles draait om balans! Om te ontdekken wat jouw huid nodig heeft, is de kennis en kunde van een professionele schoonheidsspecialiste onmisbaar. In onze opleiding schoonheidsspecialiste kan ook jij hier alles over leren! Wat essentieel is bij een vette huid, is om de overmatige talgproductie in balans te brengen. Hierin maken veel mensen een grote fout. We vertellen je hieronder wat die fout is en hoe jij het wel goed doet!

Pas op voor deze veelgemaakte fout bij een vette huid

Veel mensen met een vette huid hebben de neiging om deze in balans te willen brengen door meerdere keren per dag met agressieve cleansers aan de slag te gaan. Echter, door te veel natuurlijke olie van de huid weg te halen, krijg je juist het tegenovergestelde effect. Je huid stuurt dan namelijk een signaaltje door dat deze te droog is. Het gevolg hiervan is dat je lichaam de talgproductie nog eens extra hard aan het werk zet. Je huid heeft namelijk talg nodig om zich te beschermen tegen externe factoren. Kortom, je komt door te agressief te reinigen in een vicieuze cirkel terecht, waardoor de huid steeds vetter wordt.

Welke reinigers bij een huid met overactieve talgklieren?

Reinigen blijft daarentegen wel altijd de eerste stap in je huidverzorging. Zeker bij een vette huid is dit essentieel om het verstoppen van de poriën en het ontstaan van onzuiverheden te voorkomen. Het is een goed idee om de vette huid in balans te brengen met een gelreiniger of een mousse cleanser die niet-comedogeen is en dus de poriën niet verstopt. Deze reinigers verwijderen het overtollige talg en de onzuiverheden, zonder de huid daarbij uit te drogen.

Wil je zo snel mogelijk aan de slag met het professioneel verzorgen van de huid? Maak dan kennis met onze cursus gelaatsverzorging. Het punt is namelijk dat elke huid anders is, ook binnen de categorie van een ‘vette huid’. Wat voor de een goed werkt, is misschien niet de beste oplossing voor de ander. Met de juiste kennis, vaardigheden en door goed te leren observeren hoe elke huid reageert, leer je om elke huid in balans te brengen!

Breng de vette huid in balans met milde peelings

Chemische peelings zijn bij veel huidklachten het sleutelwoord, maar dan moet je wel weten welke soort peeling bij de huid past. In de meeste gevallen behaal je bij een vette huid de beste resultaten met bestanddelen, zoals glycolzuur, melkzuur of salicylzuur. Deze milde exfoliërende ingrediënten weken dode huidcellen los, maken verstopte poriën schoon en verwijderen schadelijke bacteriën. Let op: het is belangrijk om deze behandelingen op te bouwen. Gebruik je meteen een te hoge concentratie, dan kun je de huid irriteren. Je kunt bijvoorbeeld ook beginnen met het aanbrengen van deze peelings op zones die extra vet zijn. Voordat je met professionele chemische peelings in de weer gaat, raden we je aan om hier eerst goed wegwijs in te worden door onze cursus chemische peelings/ fruitzuren te volgen!

Tips voor het hydrateren van de huid

De basis voor een vette huid in balans brengen, is met bovenstaande stappen al gelegd. Er mist echter nog een belangrijke stap: hydrateren! Doordat de huid van zichzelf al vet is, is de neiging groot om hier niet ook nog een crème overheen aan te brengen. Toch is dat wel een goed idee. Doe je dat niet, dan kan om dezelfde redenen als hierboven, je lichaam de talgproductie stimuleren. Breng daarom elke dag een dagcrème aan en voor het slapengaan een nachtcrème. Kies bijvoorbeeld een dagcrème met een matterend effect, waardoor je huid minder zal glimmen. Daarbij zijn ingrediënten als hyaluronzuur en niacinamide in een dag- en nachtcrème goed voor het in balans brengen van de vette huid. Lees ook: Wat doet niacinamide voor je huid?

Extra tip voor het verzorgen van de vette huid

Tot slot nog enkele expert tips voor het verzorgen van de vette huid:

Toners
Een toner breng je aan voor een hydraterende crème. Hiermee kun je de huid nog beter uitbalanceren. Kies voor een toner met adstringerende (samentrekkende) ingrediënten, zoals groene thee-extract en salicylzuur. Hiermee verklein je de poriën, verminder je overmatige talg en voorkom je mee-eters en puistjes.

Serums
Met een serum bedoelen we een product met een hoge concentratie aan actieve ingrediënten, waarmee je heel gericht een huidprobleem kunt aanpakken. Met serums met adequate zuren, zoals melkzuur, kun je de huid mild exfoliëren en de huidtextuur verfijnen. Er zijn bijvoorbeeld goede ‘overnight serums’ voor het verbeteren van de vette huid.

Maskers
Het is eveneens een goed idee om de huid af en toe te verwennen met een kleimasker, dat de huid niet uitdroogt, maar wel effectief overtollig talg en onzuiverheden verwijdert. Deze behandelingen werken ondersteunend op een goede dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Make-up voor de vette huid
Make-up kan een uitdaging zijn als je een vette huid hebt. Door de overmatige talg, blijft deze namelijk vaak minder goed zitten. Lees daarom hier ook onze Beauty tips voor een glimmende huid!

Wil je zelf een expert worden in huidverzorging? Mis dan zeker niet onze opleiding skin expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie