Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe kan ik mijn massagepraktijk laten groeien?

19 april 2019 | Massage & Therapieën
Hoe kan ik mijn massagepraktijk laten groeien?

Je vindt jouw job als massagetherapeut heerlijk! Ondertussen heb je je eigen praktijk en je gaat elke dag fluitend naar je werk. Maar dan hoor je dat zeurende stemmetje in je achterhoofd: ‘Dat is allemaal leuk en wel, maar zou je niet meer moeten doen om je praktijk te laten groeien?’ Ben je ook een van die professionals, die zijn vak geweldig vindt, maar die de zakelijke kant en het uitbreiden van zijn of haar zaak lastig vindt! Dan ben je hier op het goede adres voor ideeën en motivatie om je massagepraktijk te laten groeien.

Nieuwe ideeën uitproberen is eng!

Als je een nieuwe weg in wilt slaan met je massagepraktijk weet je op voorhand nooit hoe je cliënten hierop reageren. Misschien vinden ze het helemaal niks? Slaan ze massaal op de vlucht? Of misschien vinden ze het juist fantastisch? Die gedachten jagen je angst aan. Is dat een reden om stil te blijven staan? Nee, als je geen aandacht besteedt aan de groei van je praktijk, zal er niks gebeuren en zal het op den duur mogelijk zelfs bergafwaarts gaan met je zaak. Van die gedachten word je ook niet vrolijk! De enige oplossing is op zoek gaat naar nieuwe ideeën. Uit je comfortzone komen kan oncomfortabel zijn. Probeer verandering echter als een positief nieuw avontuur te zien en betrek je cliënten hier zo veel mogelijk bij.

Wat hebben je cliënten nodig?

Je bent je praktijk begonnen om je cliënten te helpen; zij zijn de steunpilaren van je zaak. Je zult dan ook vanuit je cliënten moeten denken als je je praktijk wilt laten groeien. Wat hebben zij nodig om nog meer te halen uit jouw massagebehandelingen? Waarin schiet je misschien nog te kort?

Voorbeeld 1:

Hoor je vaak dezelfde klachten, die je graag beter zou willen leren behandelen? Denk bijvoorbeeld aan rug-, schouder- en nekklachten door blokkades en scheefstand in gewrichten. Zorg dan dat je je bijschoolt in Dorn therapie en Breuss massage via onze Cursus Orthomanipulatie Therapie.

Voorbeeld 2:

Heb je in jouw praktijk veel te maken met klachten als grote vermoeidheid en lusteloosheid, dan kunnen traditionele Chinese behandelwijzen als tui-naguasha of Chinese voedingsleer een verrijking zijn voor je praktijk, omdat je hiermee kunt inwerken op energetisch vlak.

Voorbeeld 3:

Merk je dat veel cliënten graag een maatje minder zouden hebben, maar hebben ze moeite om dit doel te bereiken? Speel hier dan op in door een Cursus Sveltessa Afslankingsmassage te volgen!

Wat doet de massage en wellness branche?

Het is voor het laten groeien van je massagepraktijk ook belangrijk om te bestuderen wat er gaande is binnen de branche. Kijk niet alleen naar wat je huidige cliënten willen, maar kijk ook naar welke trends je in andere steden, regio’s of in andere landen kunt waarnemen. Een bepaalde nieuwe behandeling kan in jouw regio nog niet zo bekend zijn, maar onder tussen wel in andere regio’s vaste voet aan de grond hebben gekregen. De kans is dan groot dat ook jouw regio hier binnenkort door wordt aangestoken. Hier liggen belangrijke groeikansen voor jou! Zorg dat je deze behandeling ook leert, zodat je direct als een van de eersten in jouw omgeving kunt voldoen aan de toenemende vraag naar deze behandeling. Dat is een garantie voor het winnen van nieuwe klanten. Vergeet ook niet om je aan te sluiten bij de Belgische Massage Federatie!

Kies voor een duidelijke richting!

Heb je eenmaal een idee van waarmee je jouw praktijk op een doeltreffende manier kunt laten groeien, kies dan voor een duidelijke richting en stel een concreet actieplan op. Welke bijscholingen heb je nodig voor deze richting? Bekijk hier alle Massage Cursussen en Opleidingen van Wellness Academie en vind de bijscholing die je zoekt. Denk ook na over welke aanpassingen en investeringen er eventueel nodig zijn in jouw praktijk? Denk niet alleen aan praktische zaken, zoals een speciale behandeltafel of speciale benodigdheden voor de behandelingen, maar ook aan aanpassingen voor wat betreft de look & feel van je zaak.

Verandering is soms lastig!

Veranderingen doorzetten kan lastig zijn. De twijfel slaat toe en storende gedachten houden je af van je doel. ‘Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?’ ‘Gaat dit wel allemaal lukken?’ ‘Wat zullen anderen wel niet van mij denken?’ Roep deze gedachten tot een halt. Focus op waar je het allemaal voor doet: het verbeteren en uitbreiden van je zaak! Zorg dat je steeds voldoende overtuigingskracht aan de dag legt, zodat je dit ook uitstraalt op anderen en hen enthousiast maakt voor jouw nieuwe ideeën. Het helpt enorm als je iemand hebt (een partner, familielid, goede vriend of collega) die je steunt in dit proces en met wie je over je plannen en twijfels kunt praten. Dat kan als een stok achter de deur dienen, om je dromen te verwezenlijken. Kortom, durf te dromen, zie je angsten onder ogen en ga ervoor!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie